Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Skicka sms från någon annans abonnemang.

Permalänk

Skicka sms från någon annans abonnemang.

Hej,

Måste fråga detta, hörde en konstig grej som jag trodde var nästintill omöjlig och tror fortfarande inte på det. Men är detta möjligt att någon annan kan skicka sms från en annans nummer utan att ha denna personen simkort ?

Menar tex någon annan skickar sms från mitt nummer utan att ha tillgång till min telefon eller simkort, men när mottagaren får sms:et så står det att det kommer från mitt nummer ?

/Force

Permalänk
Medlem

@forcevision: Finns SMS tjänster där du sitter och SMSar från datorn. I normala fall måste man regga med kontra SMS till ens egen telefon att numret man vill skall stå i SMSet verkligen är mitt. Men det går säkert att hacka sig runt.
Du skall aldrig ta för givet att ett meddelande är från den du tror det är. Ring och hör live om du tycker ett meddelande är konstigt. Hör du den andra säga det, vet du ju att det är sant.

Visa signatur

Gått i träda. Åter om något år!

Permalänk
Medlem

i teorin går det, men det kräver åtkomst till operatörens API.

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk

borttagen

Permalänk
Medlem

@forcevision: Ja, det går - eller åtminstone gör det i teorin. Ta Apples iMessenger som exempel, där används wifi istället för 3G/4G, och då räcker det att vara inloggad på samma konto. Jag använder två telefoner, min privata är en Microsoft Lumia 950XL medan jobbluren är en Huawei P10. Dessa är synkade med Gmail samt Outlook (Live, antar jag). Kontakter som ligger i Outlook, deras sms hamnar i båda mina telefoner oavsett vilket nummer avsändaren skickar till. På ett sätt bra men har också hänt att jag då svarat en kund från mitt privata nummer och vice versa.

Permalänk

Skulle gissa att det som hänt här är att man skickat sms från en tjänst som jag nämnde ovan. Det jag inte fattar rent praktiskt är hur det funkar att telefonen visar att det kommer från en person som det inte gör egentligen.

Permalänk
Medlem

Säker på att det är SMS och inte iMessage där fel nummer är angivet:
https://support.apple.com/sv-se/HT201349

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk

Ja dom har kollat med teleoperatören och det är skickat från en samsung till en iphone, Som detta fejk sms kommer ifrån. Den personen som i verkligheten har det numret har iphone.

Permalänk
Medlem

Ojoj, är det bara jag som minns någon skype-klon från något asiatiskt land med namnet "Recall" eller liknande, vill minnas att man med lätthet kunde ändra avsändare på sms och även ringa från någon annans nummer genom att koppla samman dessa i programmet, när det nummer man ville ha svarade blev detta utgående nummer vid uppringning.

Mottagaren ser det som ditt sms då avsändaren använder ditt nummer som avsändare

Permalänk
Medlem
Skrivet av Haptic:

i teorin går det, men det kräver åtkomst till operatörens API.

Nej, inte alls. Det finns tjänster på internet där man väljer valfri alfanumerisk avsändare.

Permalänk
Medlem

När sms skickas, så skickas information om avsändare, mottagare och textmeddelande. Avsändare måste inte vara ett nummer, tex när man får ett sms ifrån PostNord om att du har ett paket att hämta ut hos närmsta ombud, så är avsändares "Postnord" och inte ett telefonnummer. Det finns tjänster(webbsidor) du kan använda att skicka sms ifrån, Vissa av dessa får du fylla i avsändare själv, antigent ett namn eller nummer.

En snabb googling så får man fram flertalet tjänster att skicka sms ifrån någons annans nummer. Tex http://www.sendanonymoussms.com/

Permalänk
Medlem

Det går.
Hade tillgång till en SMS gateway i många år.
Med hjälp av denna kunde jag smsa från vilket nummer jag ville eller bara ett namn(max 11 bokstäver)
Jag fick aldrig responsen från sms:et dock, utan det fick ju såklart den som ägde telefonnumret.

Valde jag att smsa från ett namn tex "Tandlakare" så blev det inget "Retur" nummer.

Hade jävligt kul med detta, lurade polare att de hade paket på Posten, tandläkaretider och annat skoj.

Permalänk
Medlem

aa det funkar