Regeringen vill ersätta TV-avgiften med skatt på 1 300 kronor per år

Permalänk
Medlem

Trodde att SVT var så bra att an inte behövde statligt stöd för att bedriva sin verksamhet.
Om de vore bra så skulle dom kunna sälja sina program som alla andra sänder dom genom månadsabonnemang och lämpliga boxar. Men är de inte bra så vill naturligtvis ingen köpa några abonnemang heller. Varför kan man inte banta utbudet så att det är kvar det som folk vill betala för.

Permalänk
Medlem
Skrivet av abki:

Trodde att SVT var så bra att an inte behövde statligt stöd för att bedriva sin verksamhet.
Om de vore bra så skulle dom kunna sälja sina program som alla andra sänder dom genom månadsabonnemang och lämpliga boxar. Men är de inte bra så vill naturligtvis ingen köpa några abonnemang heller. Varför kan man inte banta utbudet så att det är kvar det som folk vill betala för.

Men då blir det inte Public service längre.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Avstängd

Detta ända dom gör i Sverige är att höja skatterna...

Visa signatur

MSI GTX 1080 Ti Gaming X, 32 GB DDR4 2666 mhz, Corsair RM750x 80+ Gold, Noctua D15, Be Quiet Dark Base 700, MSI X370 Gaming Titanium, 2st Samsung 850 Evo 512 GB, Ryzen 7 1700. . Acer Predator XB271HUA 2560x1440p 165 hz, G - Sync. ASUS 144 hz monitor och Sony MDR-Z7 (High End) Högtalare: XTZ Tune 4 (high end)

Phone: Samsung Galaxy Note 9, 512 GB.

Gamingstol: AKRACING ProX.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Här tror jag det finns en utbredd missuppfattning om nautralitet och objektivitet.
För dessa går inte att uppnå. Alltså verkligen.
Det här lär man sig om man gräver lite i budskapsförmedling och medieutbildningar.
Det går inte att förmedla något objektivt eller utan vinkel. Är en mottagare inblandad så behöver budskapet anpassas för mottagaren. Är en avsändare inblandad så kommer avsändaren sätta prägel på innehållet. Mediet som överför budskapet sätter sin prägel och var detta överförs påverkar också. Det här gäller alltid.
Alltså verkligen.
Vi kan ta ett klassiskt exempel med en så banal och enkel sak som en varningsskylt för älgar. Den är väl ändå neutral och inte vinklad.
Så fan heller säger jag.
Varningsskyltar är också avgänsade, vinklade och anpassade utifrån vem som vill säga något och till vem man ska säga det.
Är avsändaren av budskapet andra älgar så kanske man inte skulle valt skyltar utan luktmarkeringar. Vidare hade kanske inte avsändaren varnat för älgar generellt då älgar inte alltid är fiender. Man kanske bara hade varnat för älgtjurar medan älgkor kanske hade visats med annat än varningsskyltar.
Är mottagaren tyska älgturister istället för bilister så hade kanske inte heller varningsfärger varit det rätta valet. Mer text och i en broschyr. Men ja, mycket text och roliga bilder passar ju dåligt på varningsskyltar för snabbt passerande bilister.

Man har alltså vinklat informationen för älgskylten så att den ej innehåller population, utbredning, information om hur gamla älgar blir eller ens skrivit någon text alls. Trots att det finns så mycket mer information om älgar. Vinklad information som är anpassad utifrån vad trafikverket vill säga till just bilister.

Och det här gäller bara för en jädra älgskylt. Ta till något så magstarkt som ett gratulationskort så ska du få se på vinkling. Alltså verkligen!
Än så länge har vi inte ens börjat sniffa på idén om att försöka beskriva en nyhet opartiskt/neutralt.

Mhh har varningsskyltar för älg någon slags skyldighet att vara neutrala för allt liv på jorden? Nej dom är till för billister vilket alla vet. Någon som verkligen hatade älgar skulle väl istället ta bort skyltarna eller höja hastighetsbegränsningen på vägen i fråga. Men en sådan person skulle aldrig bli anställd för att utföra detta arbete.

@Frispel

Du har flera gånger i denna tråd frågat efter bevis om vänster-vridenhet men sedan ej accepterat anekdoter utan att besvara anekdoterna i sig eller ge mot exempel på höger anekdoter. Vad krävs egentligen för att påvisa en politisk färgning hos någon media? En studie som tar all media publicerad under en viss period i beaktelse? Samtidigt har du inte haft några problem med att stämpla nyheteridag som en SD-sajt.
Ser du inte själv några problem med detta förhållningssätt?

Ingen nyhetssida kan stämplas med någon politisk inriktning om inte en stor och sannolikt kostsam studie utförs enligt dig. En studie som många förmodligen kommer ifrågasätta iaf.

Så i denna tråd har en hel del vänster vridna reportage från PS länkats. Dags för några höger vridna att länkas då.

Permalänk
Medlem
Skrivet av abki:

Att så många säger sig titta på melodifestivalen beror på att de anser att det låter fint att titta på programmet. I verkligheten har de inte sett programmet.

Varifrån tror du SVT får sina siffror? Genom att fråga folk på sta'n?
Hur tänker du?

Permalänk
Medlem

Bästa som hänt på länge.
So orättvist det varit med de som låtit bli att betala trots innehav. Äntligen lite ordning på torpet.

Till de som klagar:
Gå ur svenska kyrkan så går du plus.

Permalänk

@milkab: om man inte är med i svenska kyrkan då?

Hur som, skatten är orimligt hög. Intäkterna från skatten borde bli mycket högre än avgifterna är idag om man även räknar bort lönerna för radiotjänst eller? Någon som har räknat på detta förutom utredningens ”ekonomer”?

Permalänk
Medlem
Skrivet av abki:

Trodde att SVT var så bra att an inte behövde statligt stöd för att bedriva sin verksamhet.
Om de vore bra så skulle dom kunna sälja sina program som alla andra sänder dom genom månadsabonnemang och lämpliga boxar. Men är de inte bra så vill naturligtvis ingen köpa några abonnemang heller. Varför kan man inte banta utbudet så att det är kvar det som folk vill betala för.

De skulle säkert kunna finansiera det genom prenumeration och reklam, men då blir de beroende av reklamintäkterna istället. Ingen kanal med den budgeten klarar sig på enbart prenumeranter. Vem är det egentligen som skulle sponsra Rapport/Aktuellt och Morgonstudion? Helt utan att påverka redaktionerna? Sen finns det ingen anledning för stiftelsen att fortsätta äga SVT, SR och UR om de inte har "oberoende" finansiering. Alternativet om intäkterna hade försvunnit hade alltså varit att avveckla verksamheten och gå i konkurs. Finns inget mellanting där, enda lagen tillåter sponsring för i dagsläget är ju dessutom sport, och de intäkterna är små. Finansieringen är ju lika mycket styrd av regeringen/riksdagen med det valda alternativ som innan.

Vad vill folk betala för? Nyhetsredaktionen på SVT kostar ca 800 miljoner om året bara den, lägg till samhällsfakta och vetenskapsfakta och du hamnar kring 1,25 miljarder, kostnaden för distribution och annat tillkommer utöver det. Till det tillkommer SRs redaktioner, FM-radio och DAB har dessutom ingen prenumerationsfunktion inbyggd. Radiodelen går inte att finansiera med annonser, kommersiell radio omsätter inte miljarder i Sverige.

Alternativet är alltså att fortsätta finansiera det eller att verksamheten ska upphöra mer eller mindre. Staten äger inte SVT, så de kan inte direkt diktera hur de skulle klara sig utan finansiering som ett icke-public servicebolag. Möjligen att staten skulle kunna nationalisera och kommersialisera kanalen för att sen sälja ut aktierna och låta det leva sitt egna liv, men hälften av verksamheten alltså SR och UR hade inte gått att finansiera från reklam och hade behövt rykt direkt. Är det något du vill är det väl bara att starta en folkrörelse.

Permalänk
Medlem

"Det de kallar public service gör mig lite trött."

http://www.ystadsallehanda.se/ystad/lars-mohlin-det-de-kallar...

Denna artikeln är ett år gammal men känns fullt relevant fortfarande.

TLDR: Public Service är bra. Det SVT och SR sysslar med är däremot ofta inte Public Service.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

@EntropyQ3: Du hittar bara på där. Rapport 19:30 är inte mer än cirka 20 minuter, lokalnyheterna 18:30 är inte mer än cirka 13 minuter och Aktuellt är inte mer än drygt 17-18 minuter. Självklart är det inte mycket som tas upp i Aktuellt/Rapport, men det kan publiceras mer på webben i samma ämne och journalisterna har ibland tid för granskningar, och SVT och SR är de enda som har lokalredaktioner i hela landet. Ingen radiokanal, ingen TV-kanal eller för den delen ingen tidning har redaktioner i alla delar av landet, förutom public service. Detta är mycket mer än någon rikstäckande dagstidning eller lokaltidning klarar av.

Någon som DN eller SvD har inte mer än runt 250 anställda och så gott som alla sitter på huvudkontoret. De kan inte täcka hela landet, de kan i bästa fall skicka ut någon från Stockholm eller ta hjälp av någon frilandsjournalist, så en rikstäckande tidning kan inte bevaka lokala frågor ens på samma sätt som lokaltidningen som i sin tur inte kan täcka allt.

Jag "hittar inte på".
Min poäng är att den faktiska rapporteringen SVT producerar är a) en liten del av SVTs verksamhet, och b) ohyggligt fattig. Vi behöver inte att SVT rapporterar lokaltidningsnyheter. Det gör de heller inte, hur mycket ryms på 5 minuter av t.ex. Sydnytt? Nästan ingenting. De fyller i princip ingen funktion alls.

Behovet av oberoende rapportering och en kanal ut för myndigheterna täcks med liten bråkdel av dagens anställda, och ja, det skulle innebära en väsentligt reducerad produktion. En produktion som, skulle jag hävda, faktiskt inte efterfrågas, och som inte ingår i annat än en absurt bred definition av Public Service. En gång var tidningar och Public Service media den huvudsakliga källan inte bara till nyheter, utan också massmedie underhållning. Så är det inte längre, och oavsett vilken luddig tolkning av Public Service som ledde till Hylands Hörna, är den tiden oåterkalleligen förbi.

Reducera SVT/SR till kärnuppdraget.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

.Alternativet är alltså att fortsätta finansiera det eller att verksamheten ska upphöra mer eller mindre.

Så låt då större delen av verksamheten upphöra, eller, om det faktiskt finns en efterfrågan, tas över av andra huvudmän.
Du resonerar som om SVT/SRs utbud per definition måste tillhandahållas. Så är det inte alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Allexz:

Ja några av er vet ju redan min inställning till radiotjänst och tv-licens...

Men ja, jag vann iaf emot radiotjänst en gång så får väl ta det som en tröst då jag ändå åker på livstids betalning av denna skatt.

du kan ju rösta bort landsförrädarna också.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Skulle vara intressant om dom redovisar nuvarande TV avgift/år med när detta påtvingade skatt införs/år.

Visa signatur

AMD 5900X|ASUS X570-E|Corsair 32GB 3200Mhz|Samsung 990 PRO 4TB + 980 Pro 1TB|ASUS TUF 3080 OC |LG 38GN950-B|Fractal Design Define R6 USB-C|Corsair RM1000X v3|Noctua NH-D15 SE-AM4|Corsair K70 RGB LUX|

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Cenorida:

Vart har du fått informationen om att Socialdemokraterna är det mest toppstyrda? Jag hittar då bara en massa artiklar om att Sverigedemokraterna är det mest toppstyrda partiet, ironisk nog xD

Var finns bevisen för att SD är toppstyrt? Att sossarna är toppstyrt är ju väldigt tydligt men det är kanske samma problem om man skall bevisa för någon som inte vet.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Bael:

Det låter kanon!

1. SD kräver att något görs mot vänstervridningen och det är precis det som är viktigast för mig.

2. SD vill att svenskar som bor utomlands skall slippa betala avgiften. Något som de andra partierna inte ens nämnt.

Det var bra förslag fån SD.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon159643:

Det blir stora fördelar för personer med låga inkomster, säger Bah Kuhnke.
https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/oRl84V/regeringen-vil...
Nu är matematik inte min starka sida, men många betalar helt lagligt 0kr i avgift idag då de lever på 2000talet och har slängt ut tvn. Och nu efteråt kommer få betala 1300kr, på vilket sätt blir denna extra avgift en fördel för oss?

Ändå får du del av bla viktig samhällsinformation som sprids via public service. För dom som redan betalar blir det en halvering av kostnaden. Att ta fram och sprida viktig samhällsinformation är förknippat med en kostnad är du väl med på?

Ju fler som smiter undan ju dyrare blir det för dom som betalar så det här är bra för alla utom för snåljåparna som får anstränga sig mer nu för att smita undan men förhoppningsvis blir det mera pengar som rullar in på det här sättet samtidigt som det bli billigare för de som redan betalar.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon286564:

Var finns bevisen för att SD är toppstyrt? Att sossarna är toppstyrt är ju väldigt tydligt men det är kanske samma problem om man skall bevisa för någon som inte vet.

Tog mig typ 1 sekunds googling https://www.expressen.se/kvallsposten/han-lamnar-sd-toppstyrt...

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon999:

Ändå får du del av bla viktig samhällsinformation som sprids via public service. För dom som redan betalar blir det en halvering av kostnaden. Att ta fram och sprida viktig samhällsinformation är förknippat med en kostnad är du väl med på?

Ju fler som smiter undan ju dyrare blir det för dom som betalar så det här är bra för alla utom för snåljåparna som får anstränga sig mer nu för att smita undan men förhoppningsvis blir det mera pengar som rullar in på det här sättet samtidigt som det bli billigare för de som redan betalar.

Kostnaden för att sprida vänsterpropaganda bör betalas av de som har intresse av att propagandan sprids.

Det mesta som SVT sänder är inte samhällsinformation. Detta borde vara frivilligt att betala för.

Klarar SVT av att sända samhällsinformation utan att vinkla den? Det är en viktig funktion som vi borde se över och lösa på ett demokratiskt sätt. Det bör inte kosta 1300 SEK per person.

Permalänk
Inaktiv

SD är inte mera toppstyrt än Sossarna och vad bevisar enstaka tidningsartiklar?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon286564:

SD är inte mera toppstyrt än Sossarna och vad bevisar enstaka tidningsartiklar?

Har jag inte sagt något om vem som vinner tävlingen men bevisligen bedöms det som toppstyrt av en del av de som faktisk är med i SD. Vart är dina 'bevis' på toppstyrning?

Permalänk
Medlem

Det glädjer mig om detta går through så att säga. Slippa betala för PK-TV, det tackar man för!

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon286564:

SD är inte mera toppstyrt än Sossarna och vad bevisar enstaka tidningsartiklar?

Skrivet av anon999:

Har jag inte sagt något om vem som vinner tävlingen men bevisligen bedöms det som toppstyrt av en del av de som faktisk är med i SD. Vart är dina 'bevis' på toppstyrning?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-politiker-an-tidigare...

Enligt artikeln så är det ett generellt problem och inte begränsat till enskilt part. Avhoppen beror dock på en del olika orsaker som tex privata, för lite påverkans makt osv. Man tar upp SD som ett exempel med flest antal avhopp i procent men det är för att de är mindre i antal än Socialdemokraterna. Sossarna däremot har faktiska flest avhopp i antal personer.

Visa signatur

Fulburken:
| I9 9900K
| Gigabyte Aorus Z390 AORUS MASTER
| Asus RTX 3090 Strix OC

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon999:

Ändå får du del av bla viktig samhällsinformation som sprids via public service. För dom som redan betalar blir det en halvering av kostnaden. Att ta fram och sprida viktig samhällsinformation är förknippat med en kostnad är du väl med på?

Ju fler som smiter undan ju dyrare blir det för dom som betalar så det här är bra för alla utom för snåljåparna som får anstränga sig mer nu för att smita undan men förhoppningsvis blir det mera pengar som rullar in på det här sättet samtidigt som det bli billigare för de som redan betalar.

Public serveice har bra program, det är nyheterna, uppdrag granskning, vetenskapens värld, diverse dokumentärer etc.

Men man måste verkligen fråga om detta håller den kvalité det borde för över 8 miljarder kronor. Och det är bara kolla dagens tablå och se slöseri på ren dritt.

Dagens program är:
SVTI
05:55 strömso; Rent trams
06:25 Skattjägarna; Rent trams
06:55 Fråga doktorn; Bra namn, men kolla innehållet, rent trams
07:40 Uppdrag granskning; Samhällsnyttig information, men repris nr?
08:40 Opinion live; Samhällsnyttig information
09:25 GO'kvä11; Rent trams
10:10 Sveriges bästa arbetsförmeling; Bra namn, men kolla innehållet, rent trams
11:10 Storuman forever; Rent trams
12:10 Vad gör vi nu?; Rent trams
13:50 Ridsport; Rent trams
17:30 Anslagstavlan; Samhällsnyttig information
17:35 Uti bögda ; Rent trams
17:50 Helgmålsringning; Rent trams
17:55 Sportnytt; Rent trams
18:00 Rapport; Samhällsnyttig information
18:15 GO'kväll; Rent trams
19:00 Sverige!; Rent trams
19:30 Rapport; Samhällsnyttig information
19:45 Sportnytt; Rent trams
20:00 Smartare än en femteklass; Rent trams
21:00 Tror du jag ljuger?; Rent trams
21:30 Unge kommissarie Morse; Rent trams
23:00 Uti bögda; Rent trams
23:15 Rapport; Samhällsnyttig information
23:20 Hope Springs; Rent trams
01:00 Killing Them Sony; Rent trams

Det är lite väl mycket ren trams jag fick ovanför och min definition av vad som är ren trams, är program som inte uppnår kraven för så viktig samhällsinformation så att skattemedel måste gå till det istället för att använda skattepengarna till annat som sjukvård och skola.
Även om public service har en egen post så går denna minska och för för folket så är skatt som skatt, det blir lika mycket pengar att röra sig med varje månad.

Det kan vara ett program/serie som precis varenda kotte av våra 10 miljoner invånare följer och tycker det är hur roligt som helst, men det ska ändå räknas som trams i bemärkelsen till om skattepengar ska användas för att finansers det.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon999:

Har jag inte sagt något om vem som vinner tävlingen men bevisligen bedöms det som toppstyrt av en del av de som faktisk är med i SD. Vart är dina 'bevis' på toppstyrning?

Mina bevis är mer av typ insiderinformation och lång erfarenhet av att läsa och studera sossarna. Det är inte några bevis som man kan länka till.

Sossar på lägre nivå passar sig väldigt noga för att kritisera partiet.

Det som några få avhoppare skriver bevisar ganska lite. Det är snarare ett bevis på att det finns olika falanger i SD precis som det finns i de andra partierna.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon286564:

Kostnaden för att sprida vänsterpropaganda bör betalas av de som har intresse av att propagandan sprids.

Det mesta som SVT sänder är inte samhällsinformation. Detta borde vara frivilligt att betala för.

Klarar SVT av att sända samhällsinformation utan att vinkla den? Det är en viktig funktion som vi borde se över och lösa på ett demokratiskt sätt. Det bör inte kosta 1300 SEK per person.

Kan väl hålla med om att SVT håller på med betydligt mera än enbart samhällsinformation men jag betalar lätt det låga priset för att slippa ideliga reklamavbrott och skitprogram som Duck dynast och Farmen mf. Men jag vill ha betydligt mera program av typen Vetenskapens värld ex. som sänds i SVT.

SVT klarar sig rätt bra från vinklingar tycker jag, ett program kan ju alltid anmälas till granskningsnämnden, det krävs dock att det finns någon substans i anmälan för att programmet ska fällas. Det räcker inte med ett substanslöst gnöl från nån trollfabrik som en del köper utan minsta granskning av källorna de få gånger det öht. anges några källor.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Hjemrdeil:

Det glädjer mig om detta går through så att säga. Slippa betala för PK-TV, det tackar man för!

Vilka kommer att slippa undan?

Socialfall och fattigpensionärer slipper men är det någon mer grupp?

Jag tror inte att det kommer att gå att slippa genom att skaffa sig avdrag och då slipper i inte nolltaxerare.

De som har äldreförsörjningsstöd slipper förmodligen också men det beror på hur de kommer att räkna.

Permalänk
Medlem

Om jag läser det rätt så är det Enbart folk som lever på Socialbidrag som kommer eventuellt slippa eller få sänkt kostnad ned till existensminimum (normen). De flesta som slipper betala är pensionärer.

Folk som har ännu lägre bidrag, som Aktivitetstöd eller Aktivitetsersättning måste betala fullt belopp på Aktivitetstöd/Akvtitivetsersättnings delen. Är deras norm över det normala, om de har bostadsbidrag eller dyl. måste de betala Dubbel skatt per person per hushåll, en på Aktivitetstöd/aktivitetsersättnings sidan och en på Socialbidrags-sidan.

Hurfan tänker de här? Finns ju mer stackare fast i arbetsmarknadspolitiska program än inte, som kommer få full eller dubbel TV-skatt avdragen från sina bidrag när deras Aktivitetstöd/Aktivitetsersättning måste kompletteras av Socialbidrag. Och det tidigare är inte på något sätt överhuvudtaget exkluderat från skatten.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon999:

Kan väl hålla med om att SVT håller på med betydligt mera än enbart samhällsinformation men jag betalar lätt det låga priset för att slippa ideliga reklamavbrott och skitprogram som Duck dynast och Farmen mf. Men jag vill ha betydligt mera program av typen Vetenskapens värld ex. som sänds i SVT.

SVT klarar sig rätt bra från vinklingar tycker jag, ett program kan ju alltid anmälas till granskningsnämnden, det krävs dock att det finns någon substans i anmälan för att programmet ska fällas. Det räcker inte med ett substanslöst gnöl från nån trollfabrik som en del köper utan minsta granskning av källorna de få gånger det öht. anges några källor.

Jag tycker att ni som vill ha SVT bör betala hela kostnaden. Du gillar tydligen vänstervridningen. Det bästa vore kanske om det blev frivilligt.

Granskningsnämnden är ett skämt och det krävs stora övertramp för att de skall fälla.

Jag känner inte till någon trollfabrik som sprider "substanslöst gnöl" Det finns förmodligen bara i din fantasi.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av anon159643:

Public serveice har bra program, det är nyheterna, uppdrag granskning, vetenskapens värld, diverse dokumentärer etc.

Men man måste verkligen fråga om detta håller den kvalité det borde för över 8 miljarder kronor. Och det är bara kolla dagens tablå och se slöseri på ren dritt.

Dagens program är:
SVTI
05:55 strömso; Rent trams
06:25 Skattjägarna; Rent trams
06:55 Fråga doktorn; Bra namn, men kolla innehållet, rent trams
07:40 Uppdrag granskning; Samhällsnyttig information, men repris nr?
08:40 Opinion live; Samhällsnyttig information
09:25 GO'kvä11; Rent trams
10:10 Sveriges bästa arbetsförmeling; Bra namn, men kolla innehållet, rent trams
11:10 Storuman forever; Rent trams
12:10 Vad gör vi nu?; Rent trams
13:50 Ridsport; Rent trams
17:30 Anslagstavlan; Samhällsnyttig information
17:35 Uti bögda ; Rent trams
17:50 Helgmålsringning; Rent trams
17:55 Sportnytt; Rent trams
18:00 Rapport; Samhällsnyttig information
18:15 GO'kväll; Rent trams
19:00 Sverige!; Rent trams
19:30 Rapport; Samhällsnyttig information
19:45 Sportnytt; Rent trams
20:00 Smartare än en femteklass; Rent trams
21:00 Tror du jag ljuger?; Rent trams
21:30 Unge kommissarie Morse; Rent trams
23:00 Uti bögda; Rent trams
23:15 Rapport; Samhällsnyttig information
23:20 Hope Springs; Rent trams
01:00 Killing Them Sony; Rent trams

Det är lite väl mycket ren trams jag fick ovanför och min definition av vad som är ren trams, är program som inte uppnår kraven för så viktig samhällsinformation så att skattemedel måste gå till det istället för att använda skattepengarna till annat som sjukvård och skola.
Även om public service har en egen post så går denna minska och för för folket så är skatt som skatt, det blir lika mycket pengar att röra sig med varje månad.

Det kan vara ett program/serie som precis varenda kotte av våra 10 miljoner invånare följer och tycker det är hur roligt som helst, men det ska ändå räknas som trams i bemärkelsen till om skattepengar ska användas för att finansers det.

Jag håller med om att det är alldeles förmycket trams i TV och att jag personligen skulle se betydligt flera vetenskapsprogram och ex. utbildningsprogram eller kurser i ex. programmering men jag gissar att det finns en stark efterfrågan på tramsprogram?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon286564:

Mina bevis är mer av typ insiderinformation och lång erfarenhet av att läsa och studera sossarna. Det är inte några bevis som man kan länka till.

Sossar på lägre nivå passar sig väldigt noga för att kritisera partiet.

Det som några få avhoppare skriver bevisar ganska lite. Det är snarare ett bevis på att det finns olika falanger i SD precis som det finns i de andra partierna.

Så du ber andra om bevis när de säger något men när du kommer med samma påståenden själv då har du bevis som inte kan visas. Skrattretande. Det gäller oavsett vilka partier som diskuteras.

Skickades från m.sweclockers.com