Pillars of eternity 1 vs 2, vilket är bäst?

Permalänk
Medlem

Pillars of eternity 1 vs 2, vilket är bäst?

Är ettan eller tvåan bäst? Tänkte ge mig på detta!

Permalänk
Medlem

@cracko: Spela ettan först ,den är fullmogen och båda expansionerna är släppta. Dessutom kan du börja i tvåan på din save från ettan.

Tvåan är nyare och fortfarande dyr, samt att expansioner kommer komma, spel som dessa är roligare att spela när allt är "ute", så man ej missar något i storyn eller måste spela om.

Mvh

Visa signatur

Asus ROG Strix B650E-F - AMD Ryzen 7 7800X3D - 32GB DDR5 - Galax RTX 4090 Hall Of Fame OC Lab - Corsair MP700 - WD Black SN850 - WD Black SN850X - Samsung QVO 870 - WD Black HDD - Noctua NH-U12A Chromax - Fractal Design Define 7 - Seasonic Prime Ultra Gold 1000W - Alienware AW3423DWF QD-OLED

Permalänk
Medlem

Har inte börjat på tvåan än, men det är väl en ganska direkt uppföljare? Känns konstigt att hoppa dit. Hur som hoppas jag du har tid och engagemang att verkligen ge dig på det. Det är ett bra spel men det är rätt massivt och tungt och tror inte det blir så roligt om man inte helhjärtat ger sig in i världen och all lore. Det tog mig tre försök innan jag var på lämpligt humör för att verkligen fastna i spelet.

Permalänk
Medlem

Är expansioners till ettan värda att ha? Risk att det blir för mycket nu när det redan är ett rätt massivt spel tydligen?

Har lite halvt som plan att bara spela ettan utan expansioner.

Permalänk
Medlem

White March är bra men nästan helt fristående, ungefär som Blood & Wine till Witcher 3 med en helt ny, separat del på kartan (fast det ingår också lite nya vapen, levels, skills) så det är inget man måste ha direkt. Jag spelade igenom hela huvudspelet när det kom, sen tog jag en paus och väntade på att båda delarna av expansionen släpptes innan jag spelade den.