Försäljningen av grafikkort avtar – Nvidia ökar sin marknadsandel

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kossamu:

Är man rik på riktigt så är man det på grund av ett liv baserat på goda beslut. Skulle kortet kosta en miljon så tror jag många "rika på riktigt" skulle bojkotta det då det finns andra alternativ som är mycket bättre per krona. Kan göras som markering eller på grund av pengavett.

Så med andra ord... du eller ni har inte råd i förhållande till er inkomst och vill hellre lägga pengarna på andra saker...

Ska vi sluta där? Det är bara ordbajseri.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Jag köpte också Radeon 9700 Pro! För jäkla bra kort på den tiden fast låt HELT för jävligt. Fick ju köpa nån tredjepartskylning till den.

Kommer själv.inte ge över 5.000:- för ett grafikkort. Är sen prestandan/krona för dålig så köper jag inte. Kommer skaffa en annan hobby då.

Tyckte inte ljudet var ett problem. Var nog innan folk brydde sig så mkt om ljud och mer om kyl prestandan. Men jag monterade en fläns på en metall platta på baksidan som blev varm, hjälpte nog lite. Har faktiskt kvar kortet i en låda nånstans.

Hobbys kostar vad det än är, jag gillar att bygga hötgalare och det är inte billigt det heller. Samla mynt eller frimärken kostar som hobby.

Grejjen med hobbys är att det ofta kostar pengar eftersom är det en hobby vill man ofta ha det bästa och då sticker priset iväg.

Byggt en baslåda till min gamla volvo 740. Den hsr kostat runt 5-6 tusen. Det roliga är att den låter bra...i simuleringarna, ska bli intressant hur den låter i bilen vilket det onte finns simuleringar för :).

Vad har den kostat i tid, vill jag nog inte veta men jag hade kul.

Datorer ger mest kul för pengarna av de flesta hobbys. Bygg ihop och kör, MYCKET lite underhåll krävs.

Fick riva ned min enduros motor pga att många lager var slut. Fick lämna in vev axeln på balansering och mycket nytt, kostade ca 15 tusen och massor av tid. Det är roligare att köra men man meckar oftast mer än kör.

Som sagt tycker jag dator ger mest för pengarna i längden pga lågt underhåll, enkelt och tillgängligt. När jag kör enduro måste den upp på släpet och in i skogen med vänner vilket kräver planering och tid.
Datorn är alltid redo och mycket tillgänglig.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CFSsss:

Så med andra ord... du eller ni har inte råd i förhållande till er inkomst och vill hellre lägga pengarna på andra saker eftersom ni inte har råd att köpa både grafikkort och båtmotorer, eller vad det nu handlade om.

Jag har råd men tycker inte det är värt, skulle du köpa en kexchoklad för 50kr, är den värd det för dig?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Jag har råd men tycker inte det är värt, skulle du köpa en kexchoklad för 50kr, är den värd det för dig?

Skickades från m.sweclockers.com

50 kr? Det är väl nästan vad den kostar på Arlanda nuförtiden. Köp, köp bara. Säkert en bättre investeringen än att sitta på kr när Maggan är finansminister och Ingves dumpar kronan från riksbanken.

Permalänk
Avstängd

@CFSsss: Jag köper inte en 33cl dricka för 20 kronor på korvmojjen för att jag inte har råd. Jag gör det inte därför att man kan köpa 150cl för 15 kronor på ica. Jag tvivlar på att Jeff Bezos skulle köpa detta kort om det kostade 100 miljoner dollar. Han har lätt råd med det, men varför köpa det om det finns bättre alternativ? Att inte köpa något betyder inte alltid att man inte har råd, utan att det finns bättre alternativ.

Permalänk
Avstängd

@CFSsss: Investera i Oboy

Permalänk
Medlem

Nä hörni barnungar, nu går jag och lägger mig. Dröm sött och låtsas att ni är rika och "har råd" bara ni vill etc.

Hela diskussionen startade för att @Aka_The_Barf inte tålde att jag sa att folk i allmänhet inte hade råd med de nya grafikkorten, kanske kände han sig träffad. Kanske trollade han bara, jag vet inte.

Godnatt och sov väl.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CFSsss:

Eller så kan alla låtsas att de är rika och har råd med allting om de bara sparar eller prioriterar annorlunda, för det är så ni låter. "Jo alltså, jag har råd med ett privatjet men jag tyckte inte riktigt det var värt det för jag vill ha någonstans att bo, en bil, barn, familj och allt det där du vet."

Om du är rik på riktigt så bryr du dig inte om ett 2080Ti kostar $500 eller $5000, du bara köper för att du vill ha.

Allt annat = har inte råd.

Att ha råd verkar lite subjektivt...

Å ena sidan kan 14000kr vara mycket pengar för en person. Men om den har en inkomst som överstiger dess nödvändiga utgifter med viss marginal så kan de ta sig råd genom att spara/ta av sparkapital och prioritera.

Å andra sidan, tänk om en person har gott om pengar men är totalt ointresserad ?

Exempelvis Jay Leno har över 200 bilar. Borde inte ha några problem att ha råd med ett GTX 2080Ti.
Men tänk om han är totalt ointresserad av gaming och har andra saker att göra än att sitta framför en dator? Har han fortfarande inte råd då?

Säg om man hypotetiskt sett kunde göra ett pengahack i verkligheten så man hade obegränsat med ekonomiska resurser att kunna ha precis vad man ville.
Jag skulle fortfarande inte vilja ha ett eller flera exemplar av varje produkt som någonsin har tillverkats.
Det hade varit extrem hoarding och bara besväret att förvara allting skulle med många produkter överstiga glädjen av att ha produkten. Framförallt produkter som man absolut inte har något intresse av att ha.
Men i många fall även produkter som man är lite intresserad av skulle bli jobbigt om man skulle ha allt man överhuvudtaget har något intresse av.

I många fall så kan "ha råd" eller "Inte ha råd" mera vara en fråga om prioriteringar än absolut inkomst.
Så är det nog för de flesta med någorlunda normal ekonomi.

Men om vi tar extremfall så skulle jag absolut räkna Warren Buffet som någon som har råd med flera RTX 2080Ti även om han inte är intresserad och därför inte väljer att köpa.

Permalänk
Avstängd

Natti natti

Permalänk
Medlem
Skrivet av CFSsss:

Nä hörni barnungar, nu går jag och lägger mig. Dröm sött och låtsas att ni är rika och "har råd" bara ni vill etc.

Hela diskussionen startade för att @Aka_The_Barf inte tålde att jag sa att folk i allmänhet inte hade råd med de nya grafikkorten, kanske kände han sig träffad. Kanske trollade han bara, jag vet inte.

Godnatt och sov väl.

Kände mig inte träffad eftersom jag liksom många andra med jobb och stabil inkomst faktiskt har råd men att det handlar mer om van man anser att det är värt för en själv att lägga en viss summa på en produkt gentemot vad liknande kostat förut.

kexchoklad jämnförelsen funkar här med, jag vet att en kexchoklad kostat ca 8 kr förut och skulle dom höja den till tex 25 kr skulle jag inte känna att det var värt för mig att köpa den. det säger inte att det inte skulle vara värt för någon annan, speciellt inte om denna person är ny inom dator intresset och har dålig koll på vad det kostat förut.

spelar jag 2 spel om året med min dator så kanske det inte känns värt det, men grannen min som nöter ALLA spel alla vakna timmar kommer tycka det är värt hans pengar.

du har hakat upp dig på pengar medan jag menar att det är irrelevant för många utan vad man anser att något är värt vilket många faktorer kan spela in.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Om du tycker att en komponent som kostar lika mycket som andra delar tillsammans är prisvärd, tycker jag att du fått det här med prisvärd om bakfoten. Inte kommer jag ihåg någon komma med samma argument för Titan serien.

Men hallå eru fattig eller, va? Klart du ska ha en serverhall!

Permalänk
Medlem

Tycker det är märkligt att vi inte ser mer grafikkort på begagnatmarknaden ännu. Butikerna borde börja dumpa priserna mer nu också när mining med grafikkort inte längre är lönsamt. GTX 970 kostar fortfarande 1300:- beggat vilket det gjort i typ 2-3 år vid det här laget. I vissa andra länder verkar priserna ha sjunkit mer.

Jag har aldrig lagt mer än 2000:- på grafikkort i modern tid. Kommer inte gå över 2500:- heller av principiella skäl. Har nog heller aldrig betalat mer än 2500:- för cpu, moderkort och ram. Åtminstone inte vid ett och samma köptillfälle. Därför sitter jag också å häckar på i7 2600K, 16GB DDR3 i 2133mhz och för närvarande ett R9 290. Jag har definitivt råd, men hårvara har tidigare inte behövt kosta speciellt mycket. Det skulle den inte behövt nu heller om marknaden mådde lite bättre och konsumenter prioriterade annorlunda/smartare. Är van att göra bra deals. Det är roligare för mig att bygga en hyfsad rigg för inga pengar alls än att spendera åtskilliga tusenlappar för att sedan sitta och nöta spel som man lika gärna kan driva på en enkortsdator.
Senaste hypen jag gick på var far cry 5. Spelade i typ 10 minuter... sen satt jag helt plötsligt och lirade baldurs gate: dark alliance couch co-op med tjejen via en ps2 emulator. Simpelt och tusen gånger roligare.

Visst finns det roliga nyare spel, men de är rätt få... och skattkistan med gamla spel blir ju inte mindre med åren direkt heller. Det är oftast där man hittar guldkornen.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kossamu:

Är man rik på riktigt så är man det på grund av ett liv baserat på goda beslut.

Som att skaffa ett bra jobb, göra goda investeringar på börsen eller helt enkelt bara välja rätt föräldrar.
(Jag kunde inte låta bli...)

Visa signatur

# = Brädgård
FD Nano S|Corsair SF450 V2|Asrock B450 ITX|AMD 2400G|Ballistix Sport 2666Mhz CL 16|Samsung 860 EVO 250GB|Dell U2415|Logitech K400+
Kan nån vara snäll och berätta vad åbäket kan vara värt, i den här tråden: #19710305

Permalänk
Medlem
Skrivet av Chris_Kadaver:

Tycker det är märkligt att vi inte ser mer grafikkort på begagnatmarknaden ännu.

Kan vara flera anledningar.

* Vill inte sälja befintliga grafikkort innan fått hem de nya.

* Finns inga recensioner ute av de nya korten.
(Vet inte hur pålitliga rykten, läckor etc är)

* Sätter in sitt/sina gamla kort i någon annan dator.

* Säljer/skänker till bekanta.

* RTX 2080Ti och RTX 2080 är dyra kort.
Många som antingen väntar in billigare kort. RTX 2070, GTX 2060
Eller hoppar över 2000 serien.
Kanske väntar på kontring från AMD

Jag tycker inte alls det är konstigt att de flesta inte köper grafikkort för 10kkr+ som det inte ens finns recensioner på.

Kollar man SweClockers marknad så är det 3 sidor med säljes annonser inom grafikkort.
Hur mycket brukar det vara?

Permalänk
Medlem

tycker det är mycket gnäll nu, klart det är mycket pengar.. men ska bli spännande och se hur priserna kommer att röra sig. tex 1080ti eller hur bra rtx 2080ti presterar

kanske det blir 2x 1080ti eller 1x rtx 2080ti får se
jag ska köpa dator om ca 2-3 månader så jag har tid att vänta och se

jag minns i början på sommaren fick jag mycket skit för jag la 10,000 kr på ett grafikkort.. men å andra sidan så dricker jag inte så ofta alkohol. men det är standard att lägga ca 1500kr på krogen varje vecka ^^

eller en sol-semester som varar i 10 dagar eller köpa ett grafikkort som varar i 1år..

Visa signatur

CPU: i7 9700k GHz |GPU:GTX 2070 ROG |Moderkort: ASUS ROG Strix Z390-F |Kylning: Corsair H115i PRO |RAM: Corsair ddr4 32GB 3000 mhz |SSD:m.2 90 evo plus |OS: windows 10 Pro
Online:| Overwatch(master) | CS:GO | APEX | VR-SPEL | PUBG |
Bredband | Fraktfritt Inet | hemsida| swec bb-koder

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av Doctor9:

tycker det är mycket gnäll nu, klart det är mycket pengar.. men ska bli spännande och se hur priserna kommer att röra sig. tex 1080ti eller hur bra rtx 2080ti presterar

kanske det blir 2x 1080ti eller 1x rtx 2080ti får se
jag ska köpa dator om ca 2-3 månader så jag har tid att vänta och se

jag minns i början på sommaren fick jag mycket skit för jag la 10,000 kr på ett grafikkort.. men å andra sidan så dricker jag inte så ofta alkohol. men det är standard att lägga ca 1500kr på krogen varje vecka ^^

eller en sol-semester som varar i 10 dagar eller köpa ett grafikkort som varar i 1år..

^ det som jag resonerar vs vissa av folk jag umgicks med innan, dom kunde lägga 10-13k i månaden på sprit, fin mat, fika ute hela tiden.

Och jag prioritera min hobby köpte dator prylar för 50- ibland 100k per år ^^ istället.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem

Det är inte inkomsterna man blir rik på... Det är hur man spenderar det man har
Spenderar man klokt har man ju mer kvar. Dvs om man köper den där kexchokladen för 5:- istället för 50:- så har man ju hela 45:- att lägga på båtmotorer, grafikkort, fler kexchoklad eller kanske på sparande till nytt hus beroende på vilka preferenser man har. Att påstå att folk inte har råd bara för att man väljer ett billigare alternativ är antingen trolleri eller ren okunskap.

För egen del har jag inte råd att lägga 10.000:- på ett grafikkort, och hade jag råd skulle jag nog låta bli ändå.

Visa signatur

*Har en dator. Den är okej, men inte värd att skryta över... ;)