Permalänk
Medlem

Koppla ljus till bas

Vet inte om de här är relaterat till den här tråden eller den här sidan ens men har sett andra fråga gällande lampor till bilar, så de är bara att ta bort annars.

Meen jag har 4 led lampor och en strömbrytare som jag tänkte använda till någonting och tänkte om det är möjligt att koppla dom så dom tänds när bilen är på, alltså om jag kan koppla ihop dom med basen där bak på bilen utan att behöva dra nya sladdar från batteriet där fram. Jag har hört att om ljuset ska blinka i takt till basen så kan slutsteget ta skada och att undkomma det verkade vara för komplicerat för mig att klara av. Så jag undrar om det är nåt enkelt sätt att koppla lamporna så dom lyser ständigt när tändningen är på eller nåt liknande?

Permalänk
Vila i frid

Du har väl bakljus på bilen - eller ännu hellre släpvagnskoppling?

Permalänk
Medlem

Om du har ljusövervakare i bilen kan du inte ta från baklyset då är de bästa att koppla ett relä på remote från stereon och dra en ny plus kabel från batteriet till relä sen till belysningen. Om du inte ska göra en fuling och ta plus från steget till relä. Finns risk att stereon går sönder om du kör belysningen direkt på remote. Glöm inte att säkra av kabeln.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Grafikkort: RTX 3080 TI RAM: Corsair vengeance 16GB 3200Mhz
Nätagg: Corsair RM750 Moderkort: Asus prime Z370-A
SSD: Intel 660P 1TB CPU: Intel 8700k