Nytt headset, får ljud med USB headset, ej med detta nya.

Permalänk
Medlem

Nytt headset, får ljud med USB headset, ej med detta nya.

Hej,

Försöker hjälpa lillebror som har stött på ett litet problem. Det är så här att han har fått ett nytt Logitech headset med två såna där plug-ins 3,5mm tror ja de har nåt ord för. En plug för headset, en för mic, tror ni förstår.

Han har haft USB headset förut vilket har funkat utan problem, men med hans nya kommer det inget ljud, har även testat mitt headset för att säkerställa att de inte var headsetet det var fel på.

Har testat uppdaterat alla drivrutiner, felsökt ljudet. Testat i bakre samt främre uttag.
Datorn märker att nånting kopplas in, men när jag försöker göra headsetet till standardenhet för ljudutgång så kan jag ej hitta headsetet.

Tyvärr ingen lycka än och det är ju lite surt och se han strula med sitt nya när han är så redo att sätta igång o lira.

Uppskattar all hjälp,
Mvh

Permalänk
Medlem

Om du satt in ett headset via 3.5mm så vet inte datorn om att det är ett headset eller vilket märke. Du ser bara datorns ljudkort, antingen inbyggt i moderkortet eller om ni har installerat ett extra.

Permalänk
Medlem

@Pake: Okej , bra att veta. Så det är egentligen bara med USB headsets man får den informationen?
Har du nån susning om vad felet kan bero på?

Permalänk
Medlem

Fungerar det med andra headset eller högtalare som har 3.5mm?
Säker på att ni satt kontakterna i rätt hål?
Installerat drivrutiner för ljudkortet?

Visa bilder på hur det fysiskt är kopplat och vad du ser i Sound / Playback (osäker på vad de heter på svenska i Windows. Kanske Ljud / Uppspelning).
Vilket OS?

Permalänk
Medlem

@Boolap: Kan väl tillägga att headsetet i sig själv inte görs till standardenhet utan det är ljudkortet/rätt utgång som ska vara standardenhet.

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem

@ggustavsson: Tror jag testade samtliga alternativ kring ljudutgången.

Permalänk
Rekordmedlem

Ett usbanslutet headset innehåller ett ljudkort så du byteri praktiken ljudkort, är drivrutinerna installerade på rätt sätt, har du någonsin använt nått annat än ett usbheadet så du vet om det fungerar ?

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.