Permalänk
Medlem

Dockningsstation till MacBook Pro

Jag letar efter en docknginsstation till min MacBook Pro. Jag vill koppla in två skärmar och kunna ladda genom den. Vill inte ha en liten "dongel" som ligger på bordet så att man ser alla sladdar.
Sedan undrar jag om det sliter på batteriet att använda sin laptop som stationär dator? Eller är det så att batteriet går i någon typ av viloläge när man har laddat upp den till 100%?

Jag använder en MacBook Pro köpt 2018

Någon som har något bra tips?

Visa signatur

🖥 → Ryzen 5 1600 • Asus GTX 1060 6GB • 16GB 3200Mhz
💻 → Macbook Pro Core i5 8GB 128GB SSD 13.3"

Permalänk
Medlem

Vad är viktigast för dig, att inte se kablarna eller att det inte ser ut som en dongel?

När man söker på din rubrik och ser hur dom ser ut så verka de flesta dockor sitta på sidan så man ofta ser sladdar. Andra kallas dockor men ser ut som dongel som dom gömt bakom eller under datorn så sladdarna inte syns.

Är din en MacBook Pro Retina 15"?
https://www.dustinhome.se/product/5010885212/vertical-docking...

Apples batteri råd
https://www.apple.com/se/batteries/maximizing-performance/

Sida 2 verka ha batteri råd
https://macworld.idg.se/2.1038/1.611048/sa-tar-du-hand-om-bat...

Verka förklara vad du ser betyder
https://support.apple.com/sv-se/HT204054

Permalänk
Medlem

Dubbla skärmar är ett helvete om man inte kör slingat på TB :/

Permalänk
Medlem

Nånstans måste ju sladdarna vara. Silvertejp under bordet? Grejen är dock att om du nu förväntar dig få ut 40GBit på Thunderbolt3 så blir inte kabeln så lång utan aktiva transievers, och de rasslar snabbt upp i pris.

Startech DK30A2DH är kanske något?

Själv kör jag en en billigare lösning, 2x donglar fästa på skärmfoten & bordet. En Startech TB32DP2T för skärmarna och en annan vanlig USB-C dongel för ethernet, HDMI, SD-kort och lite legacy USB portar.

Ser inte något problem med att peta in 2 av dessa platta kablar, ibland flera gånger per dag på jobbet, tycker att det var bökigare och klicka in en traditionell dockningstation. Framförallt när de sitter framme och tillgängliga på bordet med en "dual cable clip".