Speldator för Football Manager 2019, GTA V

Permalänk
Medlem

Speldator för Football Manager 2019, GTA V

Hjälp en person som inte har så bra koll. Har grundläggande kunskaper om hur det fungerar men har inte hängt med i utvecklingen sedan 2015.

Jag spelar inte mycket längre och bryr mig således inte jättemycket om grafik. Football Manager 2019 spelar jag däremot som en dåre, i perioder. Det är mitt primära spel. GTA V spelar jag ibland och där är det livsviktigt med 144 Hz(hade en dator jag byggde för 4K innan och man fick slänga i sig stora mängder värktabletter för att kunna spela GTA med 60 FPS, jisses). Skärmen Asus VG248QE ska jag köpa så redan där är jag uppe i ≈2500 kr. SSD är också ett krav för mig, men storleken är inte lika viktig. Behöver heller inte ha en till hårddisk för lagring. Vill att det ska gå snabbt att ladda allt.

GTA V kommer såklart att spelas i FullHD och en bra balans mellan stabil FPS och OK grafik duger för mig. Ultra behövs inte men lägsta ser ju inte klokt ut. Runt Normal är lagom för mig.

När det kommer till det spelet jag köper datorn primärt för, FM19, ställs inga direkta krav på grafikkortet kan jag tänka mig(som sagt vet inte exakt hur datorer fungerar). För er som inte har jättebra koll(eller intresse) för fotboll så skriver jag i denna form nu, ta inte illa upp som att jag behandlar er som småbarn eller amatörer eller nåt:
När man startar en spelfil så skapas en databas med fotbollsspelare, olika former av ledare/tränare, klubbar och så vidare. Jag vill kunna ladda så många länder som möjligt och lägger oftast till länder utöver de som följer med per default(t.ex. Japan, Venezuela etc). Vilken del av datorn är det som står för detta arbete? RAM-minnet? Processorn? Att jag kan ha en stoor databas men att spelet fortfarande flyter på snabbt när man går framåt i spelet(alltså trycker "Forward" för att gå till nästa datum) är det absolut viktigaste med datorn.

Jag skulle vara hemskt tacksam om någon kunde bygga ihop ett datorpaket åt mig, kommer inte bygga datorn själv utan det får företaget göra. Blir väl Inet eller Komplett. Komplett har jag tyvärr dålig erfarenhet av sedan tidigare en skitsamma.

Budget: Utöver skärmen skulle det vara fantastiskt om jag kom till max 7500 så den sammanlagda summan för dator och skärm blir 10 000 kr.