Fick TV:n i gåva – gäller försäkringen?

Permalänk

Fick TV:n i gåva – gäller försäkringen?

Hej på er alla !

Jag och min flickvän fick för 3 år sedan en tv i present från hennes föräldrar, den har nu gått sönder för 2 dagar sedan p.g.a blixt nedslag. Vi har hemförsäkring men vi står inte som köpare på kvittot till TVn, finns det någon här som vet om det ens går att ta på hemfösäkringen? Jag har läst och det står att försäkringen täcker saker som går sönder p.g.a blixt osv.

Ha en trevlig helg !

Förtydligade rubriken från "Tv försäkring"/Thomas Y
Permalänk
Medlem

Bara o uppvisa kvitto och se vad försäkrings bolaget säger.
Bara kvittot är för den tvn ni har så ska det inte vara några problem.

Visa signatur

LMAOSHMSFOAIDMT = Laughing my ass off so hard my sombrero fell of and I dropped my taco

Permalänk
Medlem

@David1992: "Du kan få ersättning för allt ifrån datorn till diskmaskinen om de skadats av blixten. Tänk bara på att bolagen ofta gör åldersavdrag och att du även får betala en självrisk."

Så blir det några kronor kvar?

Permalänk
Medlem

Hade en dator som blixten slog ner i, och det blev mer att betala i självrisk än vad datorn ansågs vara värd av försäkringsbolaget.

Det är väl bara att ringa försäkringsbolaget och kolla?
De brukar kunna svara ganska direkt.

Visa signatur

I5 9600k@stock / Cooler Master Evo 212 / Gigabyte Z390 Gaming X / Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz / MSI RTX2070 Gaming Z / EVGA 550 BQ / Asus VG27BQ 27" 165Hz

Ryzen 5 5600x@stock / Asus Rog Strix X570-E Gaming / Corsair Vengeance RGB Pro 16GB 3600MHz CL18 / MSI RTX3070 Suprim X / BeQuiet Pure Power 11 600W / Asus VG278Q 27" 144Hz

Permalänk
Medlem

Du får nog ingenting för den tyvärr. Min tv gick sönder efter 4 år och jag fick inget i ersättning.

Permalänk
Medlem

Allt beror ju på vad du har för försäkring många lite dyrare hemförsäkringar med tex allrisk i brukar ju ha lägre avdrag tex de 3 första åren utan avdrag alls.

Tänk även på att det är vad det kostar att köpa en likvärdig produkt nu och inte vad det står på kvittot du får ersättning för, kan ju både vara positivt och negativt.

Permalänk

Tack för hjälpen allihopa. Jag skickar in kvittot och väntar på ett svar, jag var mest orolig över att tv:n och hemförsäkringen inte står på samma person. Tack igen !!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Har samma fundering. Vad fick du för svar från försäkringsbolaget?

Skickades från m.sweclockers.com