Dagens fråga, använder du o-ringar på dina taktila brytare?

Permalänk
Medlem

Dagens fråga, använder du o-ringar på dina taktila brytare?

Så, du som sitter på taktila brytare, använder du dem som de är eller använder du o-ringar till dem för att slippa "klacket" från bottenljudet av nedslaget?

En undran ja satt på hur alla gör med sina mekaniska tangentbord med taktila brytare :).

Jag själv använder utan just nu, men jag använder det ibland, och ibland inte

Permalänk
Medlem

Jag har inga sådana. Har en massa mekaniska tangentbord. Det skulle vara kul att testa men ansträngningen för att köpa in och montera känns inte motiverad. Kanske om man skulle använda ett på jobbet och kollegorna klagar på ljudet?

Egentligen ska man ju inte slå ner tangenterna i botten om man trycker rätt på dem, det är väl hela poängen med det taktila klicket i mitten av tangentnedtryckningen på t.ex blåa/bruna cherry.

Permalänk
Medlem

Jag har provat några typer av o-ringar men beroende på tjocklek så har de antingen dödat känslan för mycket i tangenterna för mig eller så har de inte gjort någon större skillnad. Men det var på ett tangentbord med "mörkröda" Cherry MX-switchar (röda med aningen starkare fjädrar), så inte taktila brytare.

Nu använder jag istället ett Topre-tangentbord med dämpning under tangentbordet istället, jag föredrar den lite mjukare känslan jämfört med att ha det direkt på bordet. Först använde jag bara en bit vanlig brun kartong under, men nu har jag istället en bred musmatta i tyg som även tangentbordet får plats på.

Permalänk
Medlem

Har provat men nej, gillar inte det. Känns så svampigt.

Permalänk
Medlem

Mx Brown och svaret är JA. Mycket behagligare med o-ringar.

Permalänk
Medlem

K70 mk2 low profile. Mx red brytare.

Dubbla 1.6mm o-ringar, trippelt på mellanslaget.

Permalänk
Medlem

Nej

Permalänk
Medlem

Nej. Mina tangentbord är redan så tysta eller högljudda jag vill ha dem så det gör ingen direkt skillnad. Det är inte som om det blev natt och dag i ljudnivå heller den gången jag testade det på ett gammalt Cooler Master. Inte värt pengarna, ansträngningen eller den kortare slaglängden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Loddgrimner:

Det skulle vara kul att testa men ansträngningen för att köpa in och montera känns inte motiverad.

Det är ju nåt man skulle kunna göra samtidigt som man har tbordet isärplockat för rengöring, då är det ju typ några få sek extra tid per tangent.
För du rengör väl ditt tbord mer noggrant i alla fall en gång om året?
https://en.varmilo.com/enblog/2021/02/22/how-to-take-care-of-mechanical-keyboard/

Sen ang trådens fråga.
Nej använder/har ej provat o ringar.
Är inte direkt sugen på att prova heller då jag är ganska säker på att jag inte skulle gilla det, dvs skulle troligen tycka det blir frö svampigt.
Skulle jag springa på ett tbord med oringar så visst skulle väl pilla på det i nån minut, men bor i en liten skithåla och närmsta städerna har inga butiker som det skulle dyka upp i och känner kanske två personer som vet vad ett mekaniskt tbord är för nåt.
kanske finns 1-2 till som kanske kan tänkas använda ett gammalt IBM Modell M än idag men då mer för att det var vad som kom med deras första dator och funkar än, än att det är FÖR att det är ett Modell M.

Så ingen stor chans att hitta nåt o pilla på med andra ord!

Permalänk
Medlem

Lite "Dagens I-landsproblem" det hela, tycker jag

.

Permalänk
Medlem

O-ringar är ju bara vettigt att få blå mx cherry brytare tysta vad är det för vett med dem annars?

Permalänk
Medlem

På ett tangentbord har jag dämpat, upplevde att den lät så pass mycket i min tidigare lägenhet. De två andra är inte dämpade, upplever inte att det behövs i nuvarande lägenhet, samt att dessa låter bättre utan.

Permalänk
Medlem

Sitter o-ringar i tangentbordet jag har på kontoret eftersom det var ett tillräckligt stort problem på mitt jobb för att sätta upp en regel om man tar med mekaniskt tangentbord

Måste säga att det sänker skrivkänslan ganska ordentligt. Det senaste året har jag dock suttit hemma för det mesta, så jag har kunnat smattra på så mycket jag vill!

Permalänk
Medlem

Cherry MX Brown med mjuka o-ringar, shore 45A, på mitt Varmilo VA88M Sakura https://www.amazon.se/gp/product/B06XFFVY8D/ref=ppx_yo_dt_b_a...

Jag gillar det!

Permalänk
Medlem

På mitt förra tb med röda brytare så använde jag o-ringar både för ljudet och känslan. Nu kör jag med Logitechs brytare och har inte alls samma behov.

Permalänk
Medlem

Jag har o-ringar i mitt jobbtangetnbord som har cherry brown switchar. Dämpade ljudet en del ifrån när tangenterna bottnar ut samt så tror jag det e lite trevligare att skriva på nu. Hemma så kör jag också cherry brown men inga o-ringar.

fixade dålig formatering och la till kommentar om hemmatangentbord.
Permalänk
Medlem

Bruna cherry mx utan oring för jobb och taktila GL brytare från logitech (G915 tkl) vid spel.

Permalänk
Hedersmedlem

Kör med Cherry MX clear i mina tangentbord och eftersom de är ganska så tröga/tunga så blir det inte att man bottnar speciellt hårt när man skriver normalt.

Däremot gör det stor skillnad att dämpa kretskortet mot undersidan av tangentbordet, det tar bort ganska mycket skrammelljud, speciellt på tangentbord som är lite klena i konstruktionen.

Permalänk
Medlem

Körde o-ringar med mx brown ett tag, men har bytt mot qmx clips, känns bättre men testade dom aldrig sida mot sida.
Störst skillnad va nog att köpa en xxl musmatta o ha under och byta från ihåligt ikea bord till en solid bänkskiva om det är overall ljudet man tänker på

https://uniqey.net/en/accessories/17/qmx-clips-pcb-mount-110-....

Permalänk
Medlem

Beror på tangentbordet, vad man använder det till och om det tex stör grannar..
Av 5st mekaniska, har 3st oringar. Ett av t-borden varken låter, eller känns oskönt utan ringar och det med blå brytare låter fan osvsett så, där sket jag i det =P

Permalänk
Medlem

Använder dessa på mitt Steelseries 6gv2 som har svarta brytare

Länk till amazon

Permalänk
Medlem

Jag har MX Red med ringar och även om det inte blev direkt ljudlöst när jag satte dit dem så gillar jag känslan. Den kortare slaglängden och det mindre skarpa nedslagsljudet tycker jag är värt det. Prova vet jag! Ringar är ju inte direkt superdyra....

Permalänk
Medlem

Tycker det är skönare att hålla inne knapparna när man har oringar.
Oväsentligt för övrigt.

Mx Red.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MatsDahlgren:

Jag har MX Red med ringar och även om det inte blev direkt ljudlöst när jag satte dit dem så gillar jag känslan. Den kortare slaglängden och det mindre skarpa nedslagsljudet tycker jag är värt det. Prova vet jag! Ringar är ju inte direkt superdyra....

Håller med dig. Kör också o-ringar på MX Red. De blev lite tystare och så gillar jag det mjukare nedslaget. Det var varken dyrt eller jobbigt att fixa så är man nyfiken är det bara att prova.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lambdan:

Har provat men nej, gillar inte det. Känns så svampigt.

Håller med! Kan lika gärna köra membran då.

Permalänk
Medlem

Föredrar att lägga in dämpmaterial i tangentbordet istället, så blir man av med mycket utav resonansen som uppstår. Mycket enklare än att sitta med varje separat keycap.

Permalänk
Hedersmedlem

Yes. O-ringar är ditmonterade
Cherry brown på ett vitt vortex Pok3r tangentbord.

Men jag tycker det skramlar alldeles för mycket ändå. Inte bara jag visserligen - sambon har en del åsikter kring det där också. 3 rum bort gormas det - "SKRIV TYSTARE!"

Så senaste året har jag gått över till Logitech MX keys som är bra mycket tystare.
Började med att jag använder det till jobbdatorn - och sedan tog det över helt. Framförallt för att man kan växla dator med knapptryck på tangentbordet.

Permalänk
Medlem

Använder det på mina linjära.

Permalänk
Nyhetsredaktör

Eftersom att jag gillar att plåga andra med ljudet av mina små klapprande hovar på tangentbordet blir det utan o-ringar

Nä men skämt å sido, jag har faktiskt inte provat. Just nu har jag MX Brown (saknar dock mitt gamla tangentbord med MX Clear) och är nöjd med känslan, men man kanske ska testa.

Permalänk
Snusfri

Har det på mitt Ducky Shine 2 MX Brown, men inte på mitt Varmilo VA109M Sakura.