Vad är min dator värd? Ska säljas

Permalänk
Medlem

Vad är min dator värd? Ska säljas

Hej allesammans!
Hoppas att jag kan få lite proffshjälp av er.
Jag lägger upp foton på burken som vi har och som ska säljas, vi är inte helt hundra på hur värdet är!
Den fungerar felfritt med fläktar och allt, startar snabbt.
Har spelat mest bf och strategispel på- utan problem. Använt till adobes olika redigeringsprogram bland annat.

Windows-skivan ska försöka hittas också- antar att man omformaterar den innan man säljer den?

Vad tar man för denna? Med/utan windows (är rädd att inte hitta windows-skivan) vad är den värd?

Ska man sälja med skärmen eller skärmen för sig? Vad ligger värdet på med/utan skärm? Och skärmen i sig?

Och VART säljer vi datorn? Blocket? Här på sweclockers?

Tack på förhand!

Visa signatur

Coraliiine.

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

Några få tusenlappar på sin höjd.
Vi behöver dock veta lite mer såsom PSU (Nätaggregat), lagring och ålder på sakerna, det skulle hjälpa oss ge bättre uppskattning.

Ang Windows:
Du ser ut att ha Windows. Du kan isf ominstallera mha Mediacreation tool och inte behöva bry dig om nyckeln.

Om du vill så kanske en swecare i Sthlm kan hjälpa dig där datorn står? Med att ta reda på vad det är för delar och ominstallation=

Permalänk
Medlem

Jadu... Har sett motsvarande riggar skänkas bort så det är svårt att sätta ett värde. Jag kan ju inte svara för vad andra skulle betala, men 4 kärnor utan HT hade jag inte gett mycket för. Hade antagligen letat lite mer och försökt hitta en med i7 4770K eller 4970K. Budade på en komplett burk på tradera för någon vecka sen med i7 4790K och R9 280X och samma chassi som du har. Jag la mitt högsta bud på 850 kr. Han som vann la väl 1100 kr typ. Hade säljaren erbjudit annat än upphämtning sä hade den kanske gått för mer, men då hade jag heller inte budat.

Ofta ges rekommendationer av folk här vad dom tror att andra, dvs inte dom själva är villiga att betala och det är typ alltid betydligt mer än vad de själva skulle ge. Ungefär som ett antagande att alla andra är idioter.

Men kanske att nån skulle ge runt 1500:- som komplett burk (utan skärm). Jag hade inte gett mer än 500:- och med förutsättnimg att du bodde i närheten. Kanske 800:- med skärm. Hade då antingen behållit den som extradator, gett bort till nån anhörig eller försökt sälja med vinst.

Men själv skulle jag leta efter annat för dom pengarna (1500 kr) eftersom det finns fynd att göra om man håller utkik. Vill du ha mer får du nog sälja i delar. Eller som "uppgraderingspaket" med cpu, ram och moderkort på tradera och sen grafikkortet för sig. Sen vet jag inte om det går att sälja chassi och nätagg.

Hade jag varit du hade jag nog behållit riggen. Men då år jag å andra sidan en som samlar på datorskrot och inte kan göra mig av med hårdvara.

Ett tips är att kolla avslutade auktioner på tradera med liknande hårdvara.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...