Discshop går i graven – CDON festar på resterna

Permalänk
Medlem

meeeeeeeeeen var ju inne där i morse innan jobet å kollade när en film skulle släppas, 2 månader kvar..
cdon vill jag ju fan inte handla på

Permalänk
Medlem

Placerade en beställning i måndags men alla produkter som jag beställde var slut, tyckte det var lite konstigt men nu förstår man.

Visa signatur

ʕ•͡ᴥ•ʔ

Permalänk
Bildexpert
Skrivet av Petterk:

Vem finns kvar nu? Ginza?

Cdon, Ginza och Kvarnvideo är de främsta. Sen finns det enstaka butiker/kedjor med särskilda inriktningar på film bland en del annat (t.ex. Sfbok och Papercut).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nissling:

Cdon, Ginza och Kvarnvideo är de främsta. Sen finns det enstaka butiker/kedjor med särskilda inriktningar på film bland en del annat (t.ex. Sfbok och Papercut).

Papercut kände jag faktiskt inte till.

Är det någon av butikerna som har import nu för tiden? Eller är det Amazon som gäller där?

Permalänk
Bildexpert
Skrivet av Petterk:

Är det någon av butikerna som har import nu för tiden? Eller är det Amazon som gäller där?

Kvarnvideo har rätt mycket import från UK. Mest Arrow och BFI mem klart bättre priser än hos konkurrenterna. Cdon har litegranna.

Papercut och Sfbok tror jag mestadela har import. Fast då är det mest Criterion och AE respektive anime, asiatiskt och sci fi.

Jag kör mest Amazon men ibland lite Zavvi oxå.

Permalänk

Kommer sakna dem. Även om jag blev rejält sur på de när de började med sin mystiska marknadsföring, "beställ före 15:30 så skickar vi samma dag", vilket låter som man ska få grejerna nästa dag men så var ju inte fallet, det tog ett par dagar till.

Visa signatur

Dator: MB: Gigabyte Z390 M GAMING mATX | CPU: Intel Core i9 9900K 3.6 GHz (Haswell) | RAM: Corsair 16GB (KIT) 3200Mhz Vengeance LPX | Grafikkort: ASUS GeForce RTX 3060 12GB PHOENIX V2 (LHR) | Chassi: Fractal Design Mini | PSU: Corsair RM750X 750W v2 | Optisk: ASUS BW-12B1ST Blu-Ray/DVD brännare | CPU-kylare: Noctua NH-U12S | Operativ: Windows 11 | Scanner: Canon Canoscan 9000F
Övrigt: Nintendo Switch, NES Mini, SNES Mini, Nintendo New 3DS, NES, Famicom AV, Famicom Disk System, PS3, PS5, AppleTV 4K, Synology NAS DS923+ (32GB), iPhone 14 Pro 128GB, LG OLED 55C2,

Permalänk
Medlem
Skrivet av joakim99:

Mycket trist. Handlat mycket på discshop genom åren, problemet för discshops del ligger väl i ”handlat”. Sedan streaming slog igenom så har mitt köpande av fysiska filmer minskat brutalt. Är nog inte ensam om det.

Samma tanke här. Dessutom har discshop prismässigt inte kunnat mäta sig med CDON när det gäller kampanjer på lite äldre filmer.
Min filmköp har ofta varit 6 mån gamla 3 för 200kr filmer (tycker inte det är värt fullpris för blueray och definitivt inte 350kr för UHD)

Permalänk
Medlem

Den dagen Internet dör av den ena än den andra orsaken så har jag i varje fall 600 dvd-filmer i källaren därtill 200+ bluray-filmer.
Numer huserar UHD-filmer i käcka plastfickor med omslag och allt i pärmar i en av mina bokhyllor. Har dock bara köpt 111 stycken än så länge.
Men som sagt - när Internet dör, tar jag en tjuga per person för filmvisning.
(På en brutalt trevlig förfest fick det plats 17 personer i soffan…)

Tack Discshop för alla år av grymma erbjudanden och filmer man fick tag på hos Er och ingen annan.

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

Jag är mer imponerad av hur de kunde överleva så länge

Permalänk
Medlem

Tråkigt har spenderat mer än 200 000 där, så kommer att sakna de. Men senaste åren har det inte blivit många köp, streaming har ju det mesta. Sen CDON är ju ett skämt så går ju inte handla på så antar det blir amazon nu, eller importera de bluray man vill ha.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 7600x+Noctua NH-D15 chromax , Asus Rog Strix B650E-E, Samsung 980 Pro 1TB m.2, Kingston Fury Renegade 2TB m.2, G.Skill Trident Z5 Neo Svart 2x16GB CL32 6000, Asus TUF 7900 XT

Permalänk
Medlem

Köper fortfarande film och serier på skiva ibland, men enbart UHD Blu-ray, och eftersom det utbudet inte direkt är enormt och streamingtjänsterna inte gärna släpper sin skit på skiva så blir det inte särskilt ofta.

Men jag minns inte när jag senast handlade från Discshop faktiskt, det var nog mest under DVD-eran.

Visa signatur

5950X, 3090

Permalänk
Medlem

Jag har köpt många blue-ray,dvd filmer och cd skivor. Synd. Har alltid tyckt att de hade ett bra sortiment. Tack Diskshop för denna tid. Har inte köpt någon fysisk skiva på länge pga att allt finns på nätet.

Visa signatur

FD define r4 vitt// ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi) II + Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL16 Vengeance RGB RT Svart// Ryzen 7 5700X 3.4 GHz + Corsair iCUE H100i RGB PRO XT// Sapphire RX5600XT Pulse// AOC 27G2UG4 IPS 144Hz// Win11 på wd_black sn850x 1tb// Corsair RM750x// MATTA: SWECLOCKERS 90cm// Corsair Dark Core RGB PRO Wireless // Google pixel 8 Pro// HyperX Cloud II

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Tragiskt, jag har valt att köpa saker ifrån Discshop dom senaste åren även om det varit någon tia dyrare för det har känts som att dom faktiskt bryr sig om film.

Dom har haft mycket och tydlig information, bra system och betyg och lite av ett community som faktiskt tycker om film och fysiskt filmsamlande knutet till sig.

Jag har varit trogen kund där nästan sedan starten och köpt film för tiotusentals kronor.
Nuförtiden blir det kanske bara en handfull filmer om året men discshop har ändå varit mitt förstaval när det kommer till att köpa film.

CDON har gått från att vara en okej sida till att bli totalt skräp sedan dom valt att bli en slags portal istället för egen återförsäljare. Jag undviker i högsta grad den sidan då deras support och information och allt är helt värdelöst.

Det här känns faktiskt orimligt tragiskt...

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Om man ville ha lite ovanligare filmer eller utgåvor var Discshop enda platsen i Sverige som kunde tillgodo se detta behov. Nu är jag rädd att vi som älskar film kommer gå miste om någon som verkligen bryr sig. CDON har som du säger bara blivit sämre och sämre. CDON + har blivit ett skämt och de har många pajasåterförsäljare under sitt paraply. Nej, detta är en riktigt ledsam dag för oss filmälskare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av KingCobra:

Å vad tråkigt som hemmabiofantast har jag köpt mängder med dvd, blue-rays och UHD filmer därifrån En riktig klassiker.
Ja ja, blir väl att hitta en ny favorit som mest är inriktad på film.

Vem skulle det vara? Vad jag vet finns det ingen mer i Sverige?

Permalänk
Medlem

Jag önskar det fanns ett bättre alternativ till Bluray än det man kan köpa digitalt idag.

Jag har inget problem med DRM i säg. Men då ska jag kunna använda vilken videospelare jag vill. T.ex. Kodi eller MPC-BE.

Kvaliteten måste också upp på digitala köp.
Det borde vara möjligt att köpa en Bluray remux. Inga dubs eller extramaterial (förutom kommentatorspår) med HD-ljud.
Sedan också en billigare variant utan HD-ljud som är en s.k. "transparent encode", vilket är ~15-20 GB istället för ~5 GB som man får idag.
Videoextramaterial kan finnas separat som man kan köpa.

Permalänk
Medlem

Tråkigt värre, har köpt film för en himlans massa pengar där då de ofta haft lite mer udda titlar. Men den enes död; jag får vända mig till andra mindre handlare istället.

Permalänk
Medlem

Jag och en polare handlade som tokar där -2005 och framåt. Vi köpte massa DVD-filmer varje vecka typ. Synd att de går i graven.

Visa signatur

MSI Z370 PRO // Intel i5 8600K // GTX 3070 // 16 GB DDR4

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kazutoyo:

Väldigt tråkiga nyheter, helt klart den butik som jag använt mest för att köpa filmer/serier. Hade 4 bokningar som också gick åt skogen, antar jag får beställa om dom hos CDON/Ginza.

Jupp, samma här, har varit det dom flesta åren det senaste årtiondet.

samma här diamantkund i många många år o en massa bokningar som gick i stöpet

Visa signatur

P4C 3@3.6 Big tyfoon corsiair tvinx 2048mb 1950pro 512mb chiftech 620w

Permalänk
Moderator
Testpilot
  • Fest på rest

  • Den enes död den andres bröd

  • Inget ont som inte för något gott med sig

Skämt åsido, om jag inte minns fel så köpte jag CD och DVD på bulk från Discshop när det begav sig.

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt

Permalänk

Inte roligt när svenska aktörer får lägga av. Kände inte till de något vidare. kanske sett någon enstaka kartong i yrket genom åren(paketlogistik).

Rubriken fick mig att skratta till dock.

Visa signatur

HP

Permalänk
Medlem
Skrivet av dexters:

CDON hade också ett "bäst före"-datum som är passerat ... -CDON kommer också snart gå i graven ...

CDON är en relativ framgångsrik marknadsplats. Det var längesedan de lämnade ”cd-skivan” bakom sig.

Permalänk
Medlem

Jag jobbade på bolaget som ägde discshop en gång i tiden. Också det har gått i graven. Var ett Bonniersbolag som hette Home Entertainment som hade sitt ursprung i postorder och filmklubb. Så ja lite kommer jag sakna det…

Permalänk
Medlem
Skrivet av Karazhan:

CDON har verkligen blivit totalt skärp. Känns som de tittat på amazon och sen bara slagit bakut och försökt kopiera det men resultat är bara bajs.

Helt enig! De säljer ju bara massa random skräp numera, typ som wish? Skulle köpa en kabel för ett tag sedan och det svartnade framför ögonen vad rörig CDON blivit. Nästan enbart kinaskit?

Ang Discshop så har jag nog inte handlat där på 10-15 år skulle jag tro. De sålde väl inget som inte går att få tag på i andra butiker ändå? Förvånad att de överlevt såhär länge faktiskt.

Skrivet av FreddeY2K:

Jag jobbade på bolaget som ägde discshop en gång i tiden. Också det har gått i graven. Var ett Bonniersbolag som hette Home Entertainment som hade sitt ursprung i postorder och filmklubb. Så ja lite kommer jag sakna det…

Jag kommer ihåg att vår familj (eller ja det var nog min far) var med i den där klubben. Så fick man en tidning så kryssade man i och fick några dvd filmer varje månad. 😂

Permalänk
Medlem

Tråkigt

Discshop har alltid varit en butik med bra utbud, ofta bättre utbud med import-film samt ofta bättre leveranstider än CDON som gått och blivit riktigt sunkiga det senaste decenniet.

det enda bra kvar med CDON är deras erbjudande typ 3 BluRay för 199 osv.
Discshop kunde man iaf någorlunda lita på bra leveranstid även om de inte alltid hade bäst pris

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kilroy:

Känns faktiskt inte riktigt okej att dom bara lägger ner allt med så här kort varsel. :/

Precis, som tur är hann jag, av en slump, föra över min filmsamling till ett annat alternativ innan detta hände.

Permalänk
Medlem

Jag köpte från dem för bara en vecka sedan. Tur man han få sakerna innan de stängde ner.

CDON tycker jag blivit skräp sedan de började sälja åt massa skumma företag istället för att sälja sina egna varor.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem

Sjukt tråkigt.
Discshop har blivit ljusår bättre än CDON som bara gått utför de senaste typ 5 åren. Spiken i kistan för CDON blev definitivt efter att de blivit någon portal för flera återförsäljare. Man vet aldrig när man får varan och det är obefintlig support. Osäkra köp minst sagt.

Kommer sakna Discshop som var nummer ett när det gäller köp av film. Tillförlitliga och väldigt bra information. En av de seriösaste e-handlarna i sverige med den typen av sortiment.

Permalänk
Medlem
Skrivet av HinFoo:

meeeeeeeeeen var ju inne där i morse innan jobet å kollade när en film skulle släppas, 2 månader kvar..
cdon vill jag ju fan inte handla på

Nej, CDON undviks till 100% sen deras förändring i fokus på att bli ett "mini-amazon" finns gott om oseriösa återförsäljare där nu.

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Medlem

Så satans tråkigt, köpte några filmer där för bara strax över en vecka sedan. Bästa filmbutiken i Sverige.

Visa signatur

i7 6700K - Maximus VIII Hero - EVGA 980 Ti SC+ ACX - 850 Pro 1TB - Corsair DDR4 2x8GB - EVGA SuperNOVA G2 850W - Noctua NH-D15 - FD R5+6xNF-A14 PWM - Samsung C24FG73FQU
Asus ROG G752VY - i7 6700HQ - GTX 980M

Permalänk
Medlem

Hade glömt Discshop, alltid köpt mina Disney samlingar där.
Men som sagt inte köpt DVD sen .. 10+ år tillbaka