Vilken film såg du senast?

Permalänk
Medlem

Dune - 5/10

Varken bra eller dålig. Bra stämning i filmen tycker jag. Lite mindre dånande bakgrundsmusik på repeat hade hjälpt för mig.

Kommer se del 2, får vi se om den höjer betyget eller sänker det 👍

Visa signatur

Har en matta som musen bara sviiiiscchar runt på...en svart....som svänger lite i underkant......// MER CO-OP ÅT FOLKET!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lagerlöf:

Bra koll på läget

Haha nä det har jag inte, det kan jag erkänna.
Jag såg SW först så det är ur min synvinkel jag beskrev känslan.
Jag har Dune serien på ljudbok faktiskt, men har inte lyssnat på den.
Kanske borde göra det. Jag kommer naturligtvis se film no2.
Men som novis Dune insatt tyckte jag filmen var ganska tunn.
En drygt 2 timmars transport till slutet som blev något intressantare...men så var filmen slut.
Nästa kanske blir bättre.

Visa signatur

Chassie Louqe Ghost S1 MKIII Limestone, Moderkort Gigabyte B550I AORUS PRO AX, RAM minnen G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB, CPU AMD Ryzen 7 5800X, KylareNoctua Ghost S1 Edition, GPU Powercolor Radeon RX 6800 16GB, Systemdisk Samsung 970 EVO Plus series 500GB M.2, Sel/programdisk SSD 2x Samsung 850 EVO 120/500 GB, PSU Corsair sf750w, Skärm Samsung c32hg70 144hz,Mus Logitech g603 wireless gamingmouse, Tangentbord Logitech g613 wireless gaming keyboard

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thex:

Denis Villeneuves filmer verkar ofta bli vattendelare, inte första gången det dyker upp här i tråden tror jag. Jag har inte sett Dune, men några av hans tidigare filmer (Sicario, Prisoners och Blade Runner 2049). Gemensamt för alla tre är att de är sjukt snygga, galet bra foto av Roger Deakins, men samtidigt långsamma med ett tempo som säkert avskräcker många. På gränsen till handlingsfattigt kan jag känna ibland, där det dras ut på saker i onödan och som inte tillför något handlingsmässigt.
Jag har inte sett Arrival, men läst samma sak om den.

De flesta har nog blivit vana vid det höga tempot som filmer håller för det mesta numera, och då kan det bli svårt att behålla koncentrationen när tempot är lågt.

Såg själv Free Guy i helgen, var väl ok... satte 6/10 på IMDB men det var en rätt svag 6:a.

Det här va väldigt intressant!
Själv tror jag inte att jag kommer tycka om Dune. Har själv liknat den mot Blade Runner då det påminde lite grafiskt, snygghet. Visste inte att det kommer från samma person. Sedan att jag varken gillade Sicario eller Blade 2049 heller gör ju då att jag inte gillar hans filmer. Men dem är ju sjukt snygga med fina miljöer och bra musik. Dock är handligen och den tunna tunna röda tråden för lite för mig.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem
Skrivet av killawife:

Malignant - Och denna filmen är helt obeskrivligt dum mest hela tiden.

Event horizon - Här snackar vi kvalitets-90 tals sci-fi skräckis.

Oj, mina åsikter var diametralt motsatta. Det var något år sedan jag såg Event Horizon, men jag minns att jag satt filmen igenom och irriterade mig på att huvudpersonerna betedde sig som idioter, och den sista halvtimmen var rena fånerier som jag inte kunde ta på minsta allvar. Jag ger den 3/10.

Malignant blev jag däremot rekommenderad som en modern version av en 80-tals-B-film – den är ju gjord med glimten i ögat och inte ett försök till seriös, modern skräckfilm – så jag hade inte riktigt samma krav på logisk stringens där. Visserligen irriterar jag mig på filmer där huvudpersonerna råkar illa ut för att de tar korkade risker, men jag minns det som att det var det som hände i Event Horizon, medan i Malignant var det snarare så att de tog risker och sedan klarade sig, och det stör mig tydligen mycket mindre.

Jag tyckte att Malignant var underhållande rakt igenom, med fin design av platser och monster, och en kul originalidé (som man helst ska veta så lite som möjligt om innan man ser filmen), så jag ger den 8/10 inom sin genre.

Permalänk

Jungle Cruise 2021 Disney med The Rock
Jag har hört många varit besvikna över denna efter ha betalat runt 189kr för early access. Jag hade då också blivit besviken.
Men nu när det ej kostade mig mer än tid att se filmen så blev jag positiv överraskad och ger den betyget att jag rekommenderar folk att se den om de har Disney plus och det ej kostar dem något extra.

Permalänk
Medlem

These Final Hours
https://imdb.com/title/tt2268458/

Apokalyptisk film. Bättre än väntat. Låg budget. Bra skådespelare. 7.8/10

Permalänk
Medlem

No Time To Die
5/10

Standard action i 007's anda om man ser till de senaste filmerna. Vi har väl alla vår egna favorit som gestaltar James Bond, Daniel Craig var inte direkt min. Utan att spoila något tycker jag de borde ha haft "007 will return" istället för "James Bond will return" i eftertexterna då det hade kunnat öppna upp denna franchise till att utvecklas till i stort sett vad som helst. Istället har tydligen Thomas Hopper gått förbi Tom Hardy på vissa bettingsajter att bli nya James Bond när det är dags för 60th anniversary.

Shang-Chi
(Legend Of The Rings)

6/10

Senaste (?) tillskottet till Marvel, fick känslan av att det var ett "asiatiskt Wakanda/Black Panther".
En origin-story, mer eller mindre, med tydliga asiatiska filmdrag/lore. Det enda som skiljer det från en kinesisk film är att det "bara" finns en och väldigt tydlig story, där det annars brukar finnas flertalet sidostories och ibland även 2-3 andra huvudstories som löper parallellt.
Till skillnad från Black Panther märker man att denna "lider" av en mycket mindre budget där det stundtals känns väldigt "billiga greenscreens". Allt är även väldigt VÄLDIGT nedskalat om man jämför de två. Med det sagt är dock CGI på toppnivå och en hel del riktigt vackra scener. Kampsportscenerna är i sig inget speciellt och skulle kunna vara tagna från vilken kinesisk film som helst.

Red Notice
7/10
Till en början kändes det som en "run of the mill" actionkomedi i typisk Ryan Reynolds anda med lite dåligt tempo till och från. Men får tillstå att den växte ju längre den gick och slutade i någon bisarr mix av James Bond, Indiana Jones och National Treasure. Fast med mer komiska interaktioner mellan karaktärerna. Detta kan lätt bli en franchise om de så skulle vilja, skulle utan tvekan se både en och tre uppföljare. Som "duo" fungerar The Rock och Reynolds över förväntan, där Gal Gadot bidrar till en lyckad trippel.
Allt som allt tjänar den sitt syfte och underhåller under sina nästan två timmar.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk
Medlem

Jungle Cruise på 6/10 (Disney+)

Känns som att Dwayne har litet väl mycket i jungeln på det senaste. Filmen var väl helt ok egentligen, men den var inte lika fängslande som filmen nedan tex. Och CGI kändes rätt dålig i filmen.
Fotnot: det finns en del nattscener och det så otroligt skit ut, typ 16bitars färg med urusel svärta. Förstörde känslan rätt mycket pga Disneys videokomprimering!

Red Notice 8/10 (Netflix original)

Den här filmen såg jag fram emot efter att ha sett trailern. Trion av skådespelare verkade lovande och de funkade faktiskt riktigt bra tilsammans.
Underhållande film med en oväntad biljakt! Det händer något hela tiden och filmen hinner aldrig bli tråkig. Fick lite National Treasure/Indiana Jones vibbar med inslag av Ryan Reynolds humor.

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Såg äntligen klart Dune (fick dela upp den i två sessioner because barn). Skulle säga att den höll för förväntningarna, även om den slutade lite abrupt. Riktigt Denis Villeneuve-snygg är en sak som är säker i alla fall!

Permalänk
Medlem

Tjuvstartade julfilmseran lite väl tidigt i år.
A Christmas Carol med Jim Carrey.
Gillar filmer som porträtterar städer i dess äldre miljöer, även om dom är animerade.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Red Notice.

Var väll okej (ett par roliga skämt). Kunde nog inte komma på ett sämre manus själv dock. För mycket som inte funkar helt enkelt.

Permalänk
Medlem

Malignant från en av skaparen av Saw.

Extremt förutsägbar...
1/5 totalSÅGningar

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Samsung Sverige

Godzilla vs Kong

Bättre än jag trodde den skulle vara, men inte mer än okej.

5/10

//Daniel

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung-Daniel

Permalänk
Medlem

Jungle Cruise

Underhållande och trevlig film där man bara kunde luta sig tillbaka och stänga av hjärnan.

7/10

Permalänk
Medlem

Oliver Stones Born on the Fourth of July. 6/10
Hela filmens handling känns konstruerad för att förmedla ett anti-krigbudskap. Handlingen är absolut inte dålig eller svag, bara lik många andra krigsfilmer. Men filmen lyckas visa hemskheten och tragiken i att leda tappra män att giva sina liv och sin hälsa för sitt land. Filmen väcker tanken att om ledare förklarar krig så måste vara tillräckligt rättfärdigat. För det finns naturligtvis ett stor lidande för alla inblandade. Patos
Samme Oliver Stones Platoon är en bättre film. Mycket mer djup och subtilitet. Se den istället för Born on the Fourth of July

Permalänk
Medlem

Dune
Så mycket sand! Visst är den vacker men kunde ha varit en vecka kortare. Blev mer sugen på att läsa boken än att se tvåan

Känns som om det skulle gå fortare att läsa boken än att se båda filmerna när dom kommit ut.

Visa signatur

Du behöver inte vaccinera dina barn, bara dom du vill behålla.

Permalänk
Medlem

Jungle cruise på Disney+
2/5

Dwayne Johnsson har bara ett läge och spelar likadant i alla sina filmer.
De som gör betyget till en 2:a är att Jack whitehall och Blunt gör bra insatser.
Varför har Paul Giamatti endast 5 min. scentid kan man undra?

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Inaktiv

1917 på Netflix, 7 av 10...läckert filmad.

Permalänk
Medlem

Venom: Let there be Carnage
6.5/10

Underhållande Action i MCU som varar strax över 1.5 timmar.
Det lite sämre är väl att Deadpool tycks ha satt standarden och det är alldeles för många komiska inslag då Venom bör vara rätt mycket "mörkare" och "skitigare" än vad det blir nu. Det hintas om en fortsättning med Venom vs Spiderman, men då Holland har sagt att "No way home" är hans sista roll som Spiderman antar jag att det blir med en "ny spiderman"... OM det blir av.

Som vanligt när det gäller Sony är produktionskvaliten mycket hög.

Visa signatur

Official Necrophor Site
http://www.facebook.com/Necrophor
Swedish Black/Death Metal

Permalänk

Såg Red Notice i går på Netflix. En ganska typisk Ryan Reynolds-rulle. Om ni inte är väldigt förtjusta i någon av skådespelarna finns det nog bättre sätt att spendera två timmar. 6/10.

Permalänk
Medlem

Såg Red Notice för ett par dagar sedan, riktigt underhållande rulle som Ryan Reynolds bär på sina axlar.

7/10

Visa signatur

ASUS ROG Crosshair X670E Gene| AMD Ryzen 9 7800X3D Delidded | Custom EK Watercooling| WD Black SN850X 1TB + WD Black SN850X 2TB| Corsair Vengeance, DDR5-6600 64GB (2 x 32GB) @6400MHz CL 30-38-38-76| AMD Radeon RX 7900 XTX| LG UltraGear 45GR95QE OLED| MSI MPG A1000G PCIE5 1000W| Lian Li O-11 EVO|

Permalänk
Sötast
Skrivet av Trunk:

Aniara
Jag har skrivit om hur mycket jag älskar denna svenska sci-fi tidigare men fick då mothugg från flera andra som sett den och tyckte den var dålig. Dessutom så är det gränsfall att den platsar in i dina kriterier, den utspelar sig visserligen nästintill enbart på en gotlandsfärja rymdskepp men det är så stort så det skulle lika gärna kunna vara en mindre stad.
Det är en långsam och seg sci-fi där vi följer några Svenssons på en kryssning som ska ta oss från jorden till mars. Problemet? Skeppet tappar styrförmåga ganska snabbt efter sin avfärd och skeppet börjar driva ut i rymden.
I Aniara ser vi inga lasersvärd eller pew-pew-pistoler utan vi får se människor i en svår situation och hur de hanterar denna.

Jag kollar aldrig svensk media.
Varken tv eller film.

Men jag är en enorm fan av science fiction och speciellt rymden.

Hade inte en aning om att Sverige producerat Scifi, eller rymdscifi för den delen... Jag stålsatte mig fullständigt och satte igång den och ...... fantastiskt bra. Blev till och med rörd av den, något jag väldigt sällan blir.

Permalänk
Medlem

Primer - Gammal nördfilm om hur några killar råkar uppfinna en tidsmaskin och de problem de har med detta. Den blir ju rätt jävla snurrig mot slutet så jag fick kolla en "primer explained" video och sen var allt solklart. Filmen är väl inte så bra egentligen, skådespelarna är inga stjärnor egentligen och förutom tidsmaskinen är ju resten av handlingen inte så intressant. Men kul koncept hur som där man inte förklarar ett skit egentligen. 6/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem
Skrivet av killawife:

Primer - Gammal nördfilm om hur några killar råkar uppfinna en tidsmaskin och de problem de har med detta. Den blir ju rätt jävla snurrig mot slutet så jag fick kolla en "primer explained" video och sen var allt solklart. Filmen är väl inte så bra egentligen, skådespelarna är inga stjärnor egentligen och förutom tidsmaskinen är ju resten av handlingen inte så intressant. Men kul koncept hur som där man inte förklarar ett skit egentligen. 6/10

Jag har sett primer explained men fattar fortfarande inte 😀 Det är krångligt med tidsresor.

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB

Permalänk

Stillwater
Fint drama med en skicklig Matt Damon. Jag tyckte andra delen i filmen var bättre än inledningen.
3/5

Permalänk
Medlem

Äntligen blev det dags att se Dune. Följt Denis Villeneuve sen jag såg Incendies, och framförallt sen jag såg Enemy, så hade stora förhoppningar eftersom jag dessutom gillar sci-fi. Och får då ändå säga att den levde upp till mina förväntningar. Tycker verkligen han forsätter cementera sig som en av dom absolut starkaste aktiva filmskaparna. Alla filmer kanske inte har ett manus i mästerverksklassen eller faller alla i smaken, men gisses vilket hantverk hans senaste filmer utstrålar, och detta inget undantag. I en tid där storfilmer framförallt är en produkt, är det uppfriskande att se att det fortfarande får göras filmer i den här budgetklassen som bygger på en stark vision snarare än kommersiellt drivna beslut från producenter. Stark 8a.

Blev dessutom väldigt förvånad över tempot i filmen, efter läst många kommentarer så förväntade jag mig något släpigt, men var ju rena rama actionfesten 🤷‍♂️

Permalänk
Medlem

Nya "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton". Kul att se i "live version", men gillar den tecknade bättre. Tycker den har bättre sarkasm och budskap.
Får en 6/10.

Visa signatur

i7 6700K @4,2GHz|Be-Quiet Pure Rock|Palit GTX 1070 |Vengeance 2x8GB @2666MHz|SSD 850 EVO 250GB|WD Red 2TB|Asus Z170 Pro Gaming|Fractal Design R5 (vit)|Fractal Design Intergra@650w| Logitech G15|Logitech Mx518||Logitech G25|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Necrophor:

Venom: Let there be Carnage
6.5/10

Underhållande Action i MCU som varar strax över 1.5 timmar.
Det lite sämre är väl att Deadpool tycks ha satt standarden och det är alldeles för många komiska inslag då Venom bör vara rätt mycket "mörkare" och "skitigare" än vad det blir nu.

Ja, Venom: Let there be Carnage var för mycket komedi för sitt eget bästa.
Möjligt att det faller dom yngre tittarna i smaken, men som sagt, den hade gärna fått vara mörkare.

Fortfarande OK, men Venom från 2018 var bättre.

I Deadpool funkade det med komedin, men här känns den lite malplacerad i flera scener.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Jag kollar aldrig svensk media.
Varken tv eller film.

Men jag är en enorm fan av science fiction och speciellt rymden.

Hade inte en aning om att Sverige producerat Scifi, eller rymdscifi för den delen... Jag stålsatte mig fullständigt och satte igång den och ...... fantastiskt bra. Blev till och med rörd av den, något jag väldigt sällan blir.

Roligt att du gillar den och skönt att veta att jag inte är den enda

Permalänk
Medlem

Jennifers body - En demon besätter en ung flicka och käkar lite folk. Det gamla vanliga alltså. Megan Fox är grymt snygg i denna och den är rätt snygg och lite rolig ibland. 7/10

Under the skin- Jag vet inte vad denna filmen handlar om. men jag kollade en "explained" och blev inte klokare. Men Scarlett Johansson är naken i den så fem poäng för det. I övrigt så är musiken skitjobbig, folk i övrigt är allmänt fula och allt är grått och trist. 4/10

Shang-xi and the legend of the ten rings - Varför är detta en marvel film? De kunde gjort denna utan någon inblandning från marvel och det hade funkat lika bra. Storyn är rätt simpel och lam, effekterna är väl ok, skådespelarna gör sitt jobb lite halvdant och fightingscenerna existerar. Men ingen superfilm direkt. 5/10

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.