Permalänk
Medlem

Julskinkan
Måste dela med mig av tillagningen av årets julskinka eftersom den blev så j***a god.
Jag fick idén att göra tjälknöl av den inköpta skinkan och hittade nedanstående beskrivning på nätet. Min kokta skinka var på 1.8kg och jag körde på 75grader i 11 timmar. Jag har aldrig ätit en så mör skinka.

" Köp en urbenad skinka socker saltad rimmad! Låt den vara kvar i plasten! Lägg den på en braspanna med lite vatten i botten, med plasten fortfarande på! Baka av skinkan över natten i ugnen på 75-78 grader tills den blir 70 grader i centrum. Innan du går och lägger dig på lillejulafton sätter du in skinkan i ugnen med den digitala termometern i. På morgonen när du vaknar är skinkan klar (tjälknölsprincipen) det tar ca 8-9 timmar för en skinka som väger 2,5 kg. Det viktiga är att centrum tempen blir 70 grader. Låt den sedan svalna och griljera som vanligt, extremt mör och saftig! "

From <https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3 ... xtremt-mor

Permalänk
Medlem

Ovanstående inlägg kom lite sent först på julafton så jag tror ingen han testa det. Jag har nu för tredje året använt mig av denna metod och julskinkorna blir lika goda varje gång. Så våga testa det är verkligen värt det.

Permalänk
Medlem

För mig är julbord något som bjuds på inom jobbet eller andra instanser man medverkar i.
Aldrig åkt iväg på ett julbord bara för att typ äta...

Permalänk
Medlem
Skrivet av h.kan:

Ovanstående inlägg kom lite sent först på julafton så jag tror ingen han testa det. Jag har nu för tredje året använt mig av denna metod och julskinkorna blir lika goda varje gång. Så våga testa det är verkligen värt det.

Snyggt! Ska testa, men låter inte som julskinka längre, blir mer pulled pork skulle jag gissa?

Permalänk
Medlem

Kalvsylta såklart. Det viktigaste på julbordet enligt mig!

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Snyggt! Ska testa, men låter inte som julskinka längre, blir mer pulled pork skulle jag gissa?

Det är så låg värme så julskinkan blir inte mindre utan bara saftigare och i övrigt precis densamma.