Tävling: Smartare robotdammsugning med nya Roborock S7 MaxV

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Hårvåfflan:

S7an gör det du förespråkar redan på mattor i allafall (:

Jo det vet jag, men just att dammsuga runt kanten på en matta som är aningen högre samt kanterna på trösklar.

Visa signatur

Bulldogge Builds

Nytt sista litet projekt kommer snart...

Permalänk
Medlem

Min dotter på ett år är hopplöst fascinerad av vår robotdammsugare, hon kryper fram och pillar så att dammsugaren ger upp eller tar en evighet på sig att blir klar för att den måste runda henne gång på gång.

Sjukt smidigt om roboten haft inbyggd baby detection. Roboten identifierar och lokaliserar sin nemesis, så fort hon kommer för nära så lägger den i nästa växel och kör snabbt där ifrån för att fortsätta dammsuga i ett annat rum, tills samma sak händer igen. Roboten blir nöjd som får jobba ostört, vi blir nöjda som slipper starta om dammsugningen, och dottern blir nöjd som har något att jaga

Edit: Illustration nedan.
Edit: Kallas för BABY™ (Baby Avoidance By Yielding).

Permalänk
Medlem

leka med katterna när den ser att dom är uttråkade...eller ställa in den på att "leka" med dom när de sover

Mer seriöst skulle kunna vara att den agerar vakt. Eftersom AI'n med hjälp av tid och veckodag samt ljud och "syn" kan avgöra om alla ligger och sover så vet den att det inte är dom som gör ljudet. Givetvis ska den spela in allt som sker i bevis syfte och larma.

Den skulle även kunna se på dörrar om man glömt låsa eller om man glömt spisen på. Är man som jag lite nojig ska det finnas ett snabb kommando där man frågar dessa saker så rapporterar den tillbaka när det kollat.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk

Att Roborock kunde lösa problemet med att kunna dammsuga svarta mattor utan att lösa ut för ledge detection. I dagens läge får man tejpa eller plugga sensorerna.

Permalänk
Medlem

Jag skulle programmera den för att märka av när min kompis Axel kommer på besök. Han spiller så fantastiskt mycket runtomkring sig, att det vore lika bra om en artificiellt intelligent städpatrull följer efter honom under hela besöket.

Efter ett tag skulle robotdammsugaren i förväg kunna känna av när Axel är påväg baserat på beteendemönster. Då ser den till att vara fulladdad och tömd i lagom tid till att Axel klampar in på dörrmattan och vidare in i lägenheten.

Ännu bättre vore det om robotdammsugaren till slut kan avvärja Axel från att spilla helt och hållet genom väl valda tillrop, tagna från uttömmande analyser av Wikipedia-artiklar om Kohägern. Varför kohägern undrar man säkert, men jag litar på att den artificiella intelligensen vet vad den håller på med.

Permalänk
Medlem

Skulle vara rätt häftigt om kamerorna i dammsugaren satt på en drönare, inbyggd i enheten, som gick att fjärrstyra och använda som en extra övervakningskamera i hemmet vid behov.

Visa signatur

Chassi: Xigmatek Elysium | PSU: EVGA Supernova G2 750W | MB: ASUS Strix Z390-F GAMING | CPU: INTEL i9-9900K & Corsair H60 | GPU: Asus Strix RTX 2080 OC | SSD: Samsung 970 EVO 500 GB | RAM: HyperX Fury 4x8 GB CL16 2666 Mhz | Ljudkort: Asus Xonar D2X | Nätverkskort: Asus PCE-AC68

Tangentbord: Keychron K8 Pro | Switchar: Boba U4 | stabilizers: AEboards Staebis V2

|| Citera för svar! ||

Permalänk
Medlem

Produkt: Roborock S7 MaxV

Kategori: Multifunktionell hjälp i hemmet med smarta funktioner.

Scenario 1.
Dottern har hemmakväll med en dejt och man sätter Roborock i övervakningsläge. Kommer armen om axeln för tidigt under kvällen går larmet direkt och dejten åker ut.

Scenario 2.
Identifierade objekt som hindrar städning drar av på skärmtiden för den som syndat med undan plockningen.

Scenario 3.
Eftersom barnen har svårt att gå upp på morgonen så används helt enkelt Roborock som en extra hjälp att hålla koll på sovtiden. Man programerar in schema i appen och den blir mer och mer precis i hur lång tid som behövs på morgonen för varje person i hushållet. Den är även alert vid frukostbordet och soppar undan extra flingor som landar på golvet.

Slutsats:
Roborock S7 MaxV multifunktioner får kontroll i vardagen och blir en del av familjen ju mer tid som går. En vacker dag sitter ni där på fredagskvällen och myser och det är Roborock som valt en perfekt film för kvällen baserat på år av observationer. Sen är det bara bonus att Roborock även håller rent och fint under filmmyset.

P.S Se till att aktivera barnlåset med en kod som bara du kan, jag glömde detta under testperioden och ungarna lyckades ta bort all min skärmtid. Jag är nu väldigt bra tränad tack vara all den tid jag fick över.

Trevligt köp nu allesammans.

Visa signatur

Xavve

Permalänk
Medlem

Tänker mig något för gamern, att den skulle ha en station kopplat till kylen, och där du direkt från datorn eller telefonappen(eller röstcommando), kan be den om att komma med en kall dryck och eventuellt tilltugg. Med den funktionen behöver man inte lämna datorn i såna situationer, utan behöver bara lägga en snabb dryckesbeställning så är den där med rätt grejer inom nån minut.

Permalänk
Medlem

Identifiera ställen dammsugaren kör som vanligtvis har hinder under dess schemalagda körtider och sedemera notifiera ägaren på schemalagd tid innan körningen.

Säg att du har ställt dammsugaren att köra vid 10:00 måndag, onsdag, fredag.

Du ställer notifieringarna vid 08:00 måndag, onsdag och fredag.

Du får en notifikation om att dammsugaren kommer köra om 2h vänligen städa upp problemarea 1 2 och 3 (med bilder/karta från Xiaomi Home)
Med lite AI magi kanske den till och med kan identifera vissa saker och man får notifikationen "Städa upp skor i hallen innan körning" och/eller "ta bort badrumsmattan innan körning". Eller man kan simpelt namnge problemarean med en custom notis för just den arean. Typ "Städa upp golvet i kidsens rum"

På så sätt får man påminnelser om att göra vissa undanplock för att maximera städningen som man kan avverka innan man lämnar hemmet på morgonen.

Visa signatur

Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment; but you humans do not. Instead you multiply, and multiply, until every resource is consumed.
There is another organism on this planet that follows the same pattern... a virus.
CITERA CITERA CITERA

Permalänk
Medlem

En klockren integration mot homeassistant eller öppet api som låter en styra den med hög precision för att själv kunna utveckla de killer features en kan tänka sig. Hemlarmsväktare är en stark kandidat, husdjursunderhållare en annan, undanplockare av leksaker och annat bös en tredje, bara fantasin som sätter gränserna. Vidare skulle då möjlighet att docka med / sätta på 3d-utskrivna addons som ex. en plog för leksaker och annat vara toppen!

Visa signatur

🐳🐧: AMD R5 3600 | Google Coral.ai | ASRock X570D4U-2L2T | Silverstone CS381 | 80GB DDR4 | 8 HDD BTRFS RAID1
⌨️🎮: R9 3900X | RTX 2080 LC | Acer XF270HUA | 96GB @ 3200 | Prime B350-plus | Carbide 270R
🎞🎶: LG OLED55C8 | Epson TW3200 | Onkyo TX-NR646 | Infinity Reference 61/51 mk2 | Shield TV V2 | minhembio.com

Permalänk
Medlem

Eftersom den har kameror och LIDAR så kan den Leka kurragömma.

Ansluta den till enheter som Sonos/Google Nest/Alexa så om du lyssnar på musik så sänker den sugförmågan för att inte störa musiken.

Om dammsugaren ser att man har rödrandiga strumpor så ska den den säga "I FOUND WALDO"

Med AI'n så kan man använda den för att söka upp saker som den känner igen.
Så om man tappat en nyckelknippa eller leta efter en strumpa som hamnat under en soffa så hittar den det.
Så ett läge utöver "pet mode" men som försöker identifiera saker även om den ser det som en del av en vägg så sparar den det som ett object som stycker ut.

Visa signatur

CPU i9-9900K GPU ASUS RTX 2080 TI Strix OC MB ASUS STRIX Z390-E RAM Corsair VENGEANCE RGB 32GB DDR4 3200MHz Case Fractal Design Define C PSU EVGA G3 850W Cooling Noctua D15
Monitor MSI Optix MAG342CQR SSD Samsung 970 EVO 500GB 860 EVO 500GB 860 QVO 2TB + QVO 4TB PLEX Server 2x HC560 20TB+WD RED 2x10TB+12TB

Permalänk
Medlem

Det skulle vara en jättekul funktion om man kunde POV styra roboten ifrån datorn eller mobil/surfplatta på distans. Det skulle fungera som en övervakningskamera fast en sådan som går att åka runt huset med för att se över så att allt är ok. Jätte smidigt om man är på semester eller inte närvarar hemma på ett bra tag. Istället för att spendera pengar på dyra övervakningssystem så kan man bara använda sig av roboten.

Visa signatur

ʜᴀʟᴏɢᴇɴ - ᴜ ɢᴏᴛ ᴛʜᴀᴛ
0:32 ━❍──────── -3:08
↻ ⊲ Ⅱ ⊳ ↺
VOLUME: ▁▂▃▅▆▇ 100%

Permalänk
Medlem

Ett av de största mysterierna vi har på vår runda planet måste väl ändå vara, vart sjutton tar alla strumpor vägen?

Så en funktion som upptäcker strumporna, tar ett foto på strumpan och meddelar i appen var strumpan/strumporna befinner sig.

Det skulle spara pengar, minska miljöpåverkan (behöver inte tillverka lika mycket strumpor) och göra livet lite lättare.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design R6 | Moderkort: ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING | CPU: Intel Core i7 8700K | Minne: Corsair Vengeance DDR4 2400MHz 16GB | GPU: Palit GeForce GTX 1080 Ti 11GB Jetstream | OS Disk: Samsung 960 EVO 500GB | PSU: Corsair RM750x 750W | Skärm: BENQ XL2720T@120hz
Kylning: Corsair H150 RGB (Vattenkylning)

Permalänk
Medlem

En lekkamrat till min destruktiva katt.

Har upptäckt att min katt attackerar min lite äldre och dummare dammsugare, så kan den använda sina kameror och sensorer så skulle den lätt kunna underhålla min katt i flera timmar, speciellt när han är själv.
Ännu bättre vore om dem också kunde upptäcka när han av ren dryhet puttar ner mina saker på golvet, och upptäcka det och åka efter honom med en pinne eller nått en stund så han lär sig att ge fan i mina blomkrukor. Dem kanske gör ett fantastiskt crash ljud när de slår i golvet men jag tycker då inte om det ljudet, för det betyder mer städ för mig.
Låt dammsugaren läxa upp katten så jag slipper.

bild

La till en bild också.
Permalänk
Medlem

Jag kan tänka mig att en robotdammsugare även kan rädda liv.
Lite olika exempel på funktioner som skulle kunna aktiveras.
Agera nödhjälp och kontakta ICE (In Case of Emergency) eller 112 vid inprogrammerat nödanrop, om t.ex min gamla mor trillar och bryter något och behöver hjälp och inte har en telefon tillgänglig då produkten är utrustad med mikrofon och högtalare så kan hjälp tillkallas, kanske även kunna hjälpa kontakta hjälp och skicka ljud via mikrofonen vid överfall.
Den skulle även kunna varna om en person legat på golvet längre än förprogrammerad tid och då kontakta 112 och/eller ICE, Jag kan tänka mig att man kan förprogrammera in ett kontaktkort så information om adress, portkod, våning, lägenhetsnummer osv kan överlåtas.
Den skulle även kunna fråga om man behöver hjälp om den registrerar att någon ligger på golvet innan förprogrammerad tid gått ut och kontakta hjälp om man så ber den.
Varna om någon kommer nära roboten när den jobbar så någon med nedsatt förmåga inte snubblar över den kanske även snabb förflytta sig bort från personen när någon närmar sig roboten.
Kontakta hjälp om den upptäcker brand via kamera/sensorer kan tänka mig att även en hög varningssignal.
Ett ronderingsläge där den kör en vaktrondering och kontrollerar att inget onormalt pågår inom önskad zon, även schemaläggning, skulle även kunna startas automatiskt vid onormalt ljud som ett fönsterkras eller att någon skriker av smärta.
Med tanke vad vad robotdammsugaren är utrustad med så skulle det vara möjligt att aktivera många funktioner som hjälper människor när den ändå är närvarande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zeroreuso:

Det skulle vara en jättekul funktion om man kunde POV styra roboten ifrån datorn eller mobil/surfplatta på distans. Det skulle fungera som en övervakningskamera fast en sådan som går att åka runt huset med för att se över så att allt är ok. Jätte smidigt om man är på semester eller inte närvarar hemma på ett bra tag. Istället för att spendera pengar på dyra övervakningssystem så kan man bara använda sig av roboten.

Jag menar inte på något sätt att vara respektlös just nu, men exakt den funktionen finns redan på s6 maxv o framåt jag kan köra runt roboten med pov-kamera oavsett var jag är via telefonen som joystick. Går o prata o skicka meddelanden via roboten också

Visa signatur

9900k | Z390 AORUS MASTER | 32GB RAM | AORUS GeForce RTX 2080 SUPER WATERFORCE 8G | XFX Black 1250W | BeQuiet Pure Base 500 | Fractal Design Celsius S36 | Samsung 970 500GB + Corsair MP510 960GB | Dell U3415W | Windows 10 Professional

Permalänk
Medlem

I likhet med tidigare skribent/er så har vi även en liten här hemma som är sjukt nyfiken på roboten.

Den kommer ju dock in under sängen och liknande där bebisen inte kommer in. Så man skulle sålunda kunna låta den identifiera en angripande bebis, köra undan och ställa sig säkert tills hotet anses undanröjt antingen av att den tröttnar och kryper vidare eller blir upplockad.

Vill man utmana ödet kan man även aktivera en lekfunktion som gör att roboten kör och gömmer sig, kallar på bebisen, när den identifierar bebisen kör den fram snabbt och spelar upp ett TITTUT!! sen tillbaka, Kameran och AI i samspel bedömmer om den roar bebisen mha av ansiktsutryck.

Visa signatur

🎮 - AMD RYZEN THREADRIPPER 2970WX • 64GB DDR4 3200MHz • RTX 2070 SUPER • Seasonic Core GM 650 650W PSU

🖥️ - 2x ACER 27" ConceptD CP5271UV IPS QHD HDR 170 Hz

Permalänk
Medlem

Dammsugardrönaren.

När den kommer till en trappa så föller den ut rotobladen, flyger upp och dammsuger övervåningen.
I en framtida firmwareuppgradering kommer den även kunna flyga upp på bord och på bokhyllan.

Reklammusik: Bröderna Olsen - Fly on the wings of love

Visa signatur

MB Gigabyte X570 I AORUS PRO RAM Corsair 16GB DDR4 3200MHz CL16 SSD Gigabyte AORUS NVMe Gen4 SSD 500GB CPU Ryzen 5 3600 GPU ASUS GeForce GTX 1660 Ti Chassi FD Node 202

Permalänk
Medlem

Kattleksak, (för katterna kommer se till att den kommer kvävas på all päls efter två minuter) sätt lite olika fjädervippor, kattmynta, konstiga snören och sen kan man luta sig tillbaka och låta de små änglarna (mer demoner) leka hela dagen så de inte väcker en klockan två på natten för att de blivit besatta av något oheligt och försöker sig på parkour upp på garderoben och inte kan ta sig ner efter.

Visa signatur

|Dator: | Phantek P400S | Ryzen 5900X | X570 Aorus Elite | RTX 3080 Ventus OC | Corsair 64gb DDR4 | x2 970 EVO 1Tb | Corsair HX 850i | AC Liquid Freezer II 280 |

Permalänk
Medlem

Kamera och AI? Automatiskt robotkrig förstås!

Permalänk
Medlem

Roboclimber

Att ha en robotdamsugare som hade varit smart nog att klara av trappor hade varit super! Tänk att kunna använda en apparat för hela huset istället för flera. Då kan damsugaren även passa på att städa trapporna som man annars själv måste städa. Denna funktionen hade även kunnat lyfta roboten över trösklar som precis är för höga i dagsläget. En annan bonus är att om damsugaren fastnar på någon typ av kant (talar från erfarenhet), så kan den lyfta sig ur problemet.

Permalänk

Jag skulle vilja ha en "inspektionsfunktion", där man antingen kan schemalägga eller manuellt ställa in en inspektion av hallen efter att barnen kommit hem för att se att de hängt upp ytterkläder samt ställt undan skor och väskor m.m. Roboten skulle kunna skicka ett meddelande till mig om det inte var gjort och sedan leta upp barnen i huset och meddela dem att plocka upp efter sig. Då skulle jag kunna kommunicera med dem direkt via roboten om de inte har sina mobiler i närheten. Användbart även till att inspektera t.ex deras rum om de städat upp efter sig.
Jag vill även kunna använda roboten till att styra den manuellt och köra in under soffan för att fösa ut katten när den krupit in under och klöser.

Permalänk
Medlem

Sluta klassa min hunds tassar som avfall

Ett problem jag snabbt märkte med S6 MaxV var att den inte värderar min hunds tassar särskilt högt. Skärpning!

https://imgur.com/Ts4Wrcq

Mer seriöst så vore en svensk röstartist fint, eller ännu bättre en funktion så att man själv kan lägga in ljudfiler för att byta ut de befintliga. "Exterminate! Exterminate!"

Permalänk
Medlem

Jag skulle vilja ha en robot som kan se och identifiera legobitar, och då endast suga upp legobitar med en viss färg. Då kan man starta den vid barnens legohörna, vänta ett slag och sedan tömma behållaren i rätt låda, fortsätta till nästa färg, och så vidare.

Oj, vad det hade sparat tid!

Permalänk
Medlem

Använda LiDAR och kameror för att scanna hemmet och AI för att identifiera möbler samt dess typ/fabrikart/modell. Därefter ge möbleringsförslag eller tips på möbler som skulle passa bättre in i antingen den identifierade inredningsstilen eller en önskad stil.

Det erbjuds även en möjlighet för användaren att koppla mot valfri leverantör av möbler, så roboten själv, om behovet tycks finnas, kan lägga en beställning med hemleverans (samt monteringshjälp vid behov).
Med ett enklare vakumsug, antingen på arm eller utstickandes från sidan av roboten, så kan den öppna/stänga dörren (förutsatt att den integreras med ett smart lås) och ta emot leveransen samt placera möbeln där den vill ha den.
Vakumsuget kan även användas för att röja i hemmet och städa undan identifierade objekt/leksaker/prylar till antingen av användaren konfigurerade platser eller av AIt identifierade medan den städar.

Permalänk
Medlem

En funktion att kunna städa under mattan skulle vara bra, och att inte trassla in sig på fransar.

Visa signatur

R4 Titan, 5800x, 16 Gig , Dell U2410, G502 ,Philips HP 800 hörlurar, Ducky shine 3 cherry black, Nvidia 3070, Samsung 840 basic 250 GB, WD blue 1TB m2 SSD
"Where knowledge ends, religion begins." -- Benjamin Disraeli"

Permalänk
Medlem

Jag skulle maskininlära den lille rackaren att sortera (putta omkring) all tvätt som på något sätt hamnar på mitt golv. Fina höger i olika hörn och notifikationer när högen är så stor att det är dags att starta en maskin för t ex 60 grader underkläder.

Permalänk
Medlem

Att den kan känna av när sambon äter och genast sugs upp smulorna efter henne 🤣

Permalänk
Medlem

Robot uprising

Tänk er en ruskig november dag, klockan ringer men det är svårt att komma upp ur sängen, trött klickar ni på snoozeknappen och missar dagens första möte... Det här är ett scenario som aldrig kommer inträffa igen.

Nya Roborock uprising väckarklocka rullar in när det är dags att stiga upp, spelar musik och har med sig en härligt doftande kopp kaffe. Men de goda nyheterna är inte slut där.

Roborock uprising är nämligen utrustad med en specialutvecklad krok som enkelt drar av dig täcket om du inte kommer upp ur sängen. Nu funderar ni säkert på om det är värt att lägga utvecklingspengar på att ta fram en krok. Då frågar jag er hur många gånger ni på julafton har hört något i stil med "hehe en sådan väckarklocka skulle man ha" när Kalle flyger upp ur sängen.

Det enda problemet med den här idén är att få tillräckligt högt produktionstakt av krokar för att möta marknadens efterfrågan.

Men Roborock uprising är inte ens färdig där. Stiger personen ifråga inte upp, trots att täcket har ryckts av, så går den över till ett mer aggresivt angreppssätt. Musiken blir sämre, den börjar dammsuga och moppa i utsatta no-go zoner i hemmet, och försöker personen att fånga den flyr den och gömmer sig på svåråtkomliga ställen i hemmet.

De här enkla förbättringarna förväntas öka produktiviteten hos en person med 400-500%, och gynnar därmed inte enbart individen utan samhället i stort.

Permalänk
Medlem

Open-source / MOD-API. Tänk vad mycket hemma-moddare kan göra i spel som t.ex. "Morrowind" med sitt "Construction Set".

Det första jag skulle leta efter är nog en funktion som kollar efter vatten runt skorna i hallen. Sedan beräkna tork tiden. Och återkomma för att plocka upp det torra gruset.

Visa signatur

MSI 845 Ultra (MS-6398) - P4 2GHz