Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Att göra utskrift på en Vintage StyleWriter med en MacBook Pro genom att använda en seriell adpater, Keyspan USA-28X (USB)

Permalänk
Medlem

Att göra utskrift på en Vintage StyleWriter med en MacBook Pro genom att använda en seriell adpater, Keyspan USA-28X (USB)

Skrota inte din gamla StyleWriter om du samtidigt äger en äldre MacBook eller MacBook Pro. Skickade efter en seriell adapter, Keyspan USA-28X på Ebay. Jag har lyckats göra utskrifter på min gamla bläckstråleskrivare, StyleWriter II genom att använda denna adapter tillsammans med en MacBook Pro (OS 10.6.8). Mjukvaran för Keyspan USA-28X har jag laddat ner från Internet och speciellt bläck (Canon) har jag köpt från ink123.se för skrivarens patron. Totalt med moms och tullavgift kostade Keyspan-adaptern 300:- SEK och en flaska bläck som räcker för 6 påfyllningar 95:- SEK. För dig som vill ha plug and play är denna tråd inte intressant, men för dig som är intresserad av problemlösningar kan jag bidra med var jag hittade tips och mjukvara på Internet (på engelska) för att komma igång.
Jag har tidigare haft en Apple LaserWriter II och den utskriftskvalite jag får på min StyleWriter II och StyleWriter 1500 är av samma kvalitet som jag fick på Laserskrivaren. Som jag har förstått det är det inte många i Sverige som lyckats med att göra utskrift på en Vintage StyleWriter ihopkopplad med en MacBook Pro genom att använda den seriella adpatern, Keyspan USA-28X. Här kommer några länkar med tips och några länkar till mjukvaran:
How to use your StyleWriter in Mac OS X ; https://web.archive.org/web/20180512044323/http://cw.kolleegi...
Apple ImageWriter printer installation in OS X ; https://discussions.apple.com/docs/DOC-6621
Open Printing ; https://openprinting.githup.io/
Ipstyl for Mac OS X ; https://wiki.linuxfoundation.org/openprinting/macosx/Ipstyl
Keyspan Device Drivers ; http://www.fosh.com.au/article/keyspan-device-drivers
Keyspan USA-28X Twin Serial Adapter for Mac ; https://macgui.com/news/article.php?t=503

Har lagt till några länkar med tips och några länkar till mjukvaran.
Permalänk
Medlem

Varför kör du inte PC med Linux om du gillar att krångla så för att skriva ut? 🤔😅

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Medlem

Keyspan USB to Serial Adapter för PC

Tack för din synpunkt. För mig var detta inte krångligt utan snarare ett intressant projekt som gjorde att jag kunde återanvända mina bläckstråleskrivare. En viktig anledning till att jag valde att satsa på Keyspan-adaptern var att det fanns färdig mjukvara att ladda ner från Internet samt att anslutningen på Keyspan USA-28X är avsedd för Macintosh StyleWriters. Den som har en Vintage-skrivare för PC kan på motsvarande sätt koppla ihop denna med sin PC genom att ex. använda en seriell adapter typ Keyspan USA-19HS: https://tripplite.eaton.com/support/usa19hs
Mvh Sven W