Permalänk
Medlem

Är detta rimligt?

Jag har nyligen köpt nya datordelar och byggt ihop datorn. Jag fick inte datorn att kicka igång till bios. Jag testade de flesta lösningar som sweclockers hade att erbjuda inget fungerade, skickade sedan produkterna tillbaka till inet. Fick till svar att jag hade dragit åt skruvarna till moderkortet för hårt. Känns lite orimligt att det är felet med tanke på att datorn startar men bara ej bootar. Men i slutändan vet jag inte därav vänder jag mig till er. Låter det rimligt att behöva köpa nytt moderkort och inte få något på garantin?

Permalänk
Medlem

Det här känns väldigt bekant, närmare bestämt

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1665800-inet-nekar-rma...

TLDR: Inet hänvisar till tillverkarens riktlinjer för garantiärenden, men tillverkarens riktlinjer inte är förenliga med svensk reklamationsrätt. Inet backar sedan.

De glömde tydligen se över sina rutiner efter förra gången

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 16GB Ballistix Sport LT 3000/15 @3733/16 | Asus Strix GTX 1060 6GB | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 4TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tompetaren:

Jag har nyligen köpt nya datordelar och byggt ihop datorn. Jag fick inte datorn att kicka igång till bios. Jag testade de flesta lösningar som sweclockers hade att erbjuda inget fungerade, skickade sedan produkterna tillbaka till inet. Fick till svar att jag hade dragit åt skruvarna till moderkortet för hårt. Känns lite orimligt att det är felet med tanke på att datorn startar men bara ej bootar. Men i slutändan vet jag inte därav vänder jag mig till er. Låter det rimligt att behöva köpa nytt moderkort och inte få något på garantin? <Uppladdad bildlänk> <Uppladdad bildlänk>

Menar dom att moderkortet pajar om man drar åt skruvarna för monteringen för hårt? det verkar lite konstigt.

Visa signatur

Moderkort: B550M AORUS PRO , Minne: 32GB 3600Mhz HDD1: Intel 660P M2 1TB, HDD2: Kingston A400 960GB CPU: 5900X, Kylning: NH-D15 black GPU: RTX 4080 VENTUS 3X OC Låda: Define 7 Compact Glass, PSU: RM650i
Mus: G502 Wireless Lightspeed, Tangentbord: Strafe RGB MK.2, Monitor: LC49G95TSSRXEN
Surfplatta: Huawei Mediapad M5, Telefon: Pixel 7 Pro

Permalänk
Hedersmedlem

Som tråden länkad ovan kom fram till så är det inte så värst rimligt, nej. Det är högst osannolikt att det går några ledningsbanor så pass nära skruvhålet att de tagit skada av det där. Den koppar som kommit fram lär vara kopplad till jord, precis som tennet runt hålet, så det är ingen kortslutningsrisk eller liknande heller.

Det skulle väl isåfall vara om det går ledningsbanor på inre lager, men rimligtvis är de som gör PCB-layouten smarta nog att ha ett "keep out"-område runt hålen på alla lager, t ex till den synliga vita ringen.

Visa signatur

Asus B550M-Plus / Ryzen 5800X / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + HDDs / Corsair RM650x / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Medlem

Nej, inte rimligt. Acceptera inte det svaret.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Quest 2

Permalänk
Medlem

ping @inet

edit: Läser man den förra tråden kan man utgå från att de kommer ändra sig denna gången också.

Permalänk
Medlem

Det känns som att serviceteknikern har konstaterat något, utan att överhuvudtaget utrett för att konstaterat något ursprungsfel. Vilket är tråkigt och det kan bero på en intern policy.

- "Bilen startar inte." förklarar verkstadskillen åt bilägaren som dyker upp ett par timmar senare för att hämta sin bil. Verkstadskillen ämnade att köra bilen upp på lyften, för att utföra en simplare felsökning varför blinkerljusvätskan är slut.

Det visar sig i slutändan att bilägaren råkade få med sig bilnyckeln hem, då hen lämnade in bilen. Vem och vilka är drabbade av ett sådant här slött resultat? Alla i ledet, rent energi- och tidsmässigt.

Permalänk
Medlem

Om detta är andra gången detta sker, så hoppas jag verkligen att Inet också tar ord i mun och ser över vart det verkligen brister. Är det en och samma individ som vid båda dessa tillfällen gett dessa avslag och av samma skäl? Då kanske den personen inte bör syssla med sådana här ärenden. Men det är bara min åsikt.

Visa signatur

Star Citizen ❤

Permalänk
Medlem

Är inte cirkeln en markering att här går det inga andra banor just för att skydda mot såna här skador?
Känns inte rimligt nånstans att de skulle klaga på nåt sådant, även om det är lite underligt stor skruv/skruvskalle för att skava ner sådär utanför 'jordpadsen'