Apple stoltserar med 2 miljarder uppkopplade enheter

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheOneAndOnlyMisho:

När ska detta krig mellan iPhone och android sluta egentligen?
Jag har 9 Apple produkter hemma och jag kommer fortsätta med att köra Apple.
Som vissa tidigare skrev så funkar allt med Aaple direkt ur boxen. Har haft android med men har varit missnöjd alla gånger. Jag tycker inte systemet är stabil, vet inte hur många gånger jag fick appen har kraschat vill du starta om när jag hade android, jag behöver inte ha öppet system för jag trixar med ändra till olika teman och utseende eller använda mobilen som USB minne. Jag är ute efter stabilt system och det tycker jag Apple levererar, så då känner jag att den extra slanten är värt det bara för att det ska fungera. Köpte en Xiaomi box till tvn på black friday, kopplade och och startade upp den, skiten laggade så hårt att jag blev lack och lämnade tillbaka den och köpte en till Apple TV.
Jag förstår att det är svårare för Google att fixa ett stabilt system då dom har 1000 olika modeller dom ska få android att fungera på. Och tycker det är lite synd då jag förstår att många tycker android är bra men när det inte är fullt optimerart då avstår jag ifrån det.

Appleanvändare bryr sig sällan och har aldrig gjort de. De ofta folk som inte rör Apple med tång som ska kommentera om hur ”dumma” apples kunder är.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheOneAndOnlyMisho:

När ska detta krig mellan iPhone och android sluta egentligen?

Det är ingen grej i samhället i stort egentligen. Swec är ett av de ställen där folk går in i Apple-trådar för att säga att de inte kör Apple. Har aldrig begripit det - varför skall jag slösa min tid med att gå in i en nyhetstråd om en Android-version eller en ny Samsung-mobil och säga att jag inte bryr mig om dem? Önskar faktiskt att Swec kunde modda bort sånt under §1.6

Skrivet av Mikos:

Att apple ska i evig tid blockera funktioner i mjukvara gör mig rätt frustrerad. T.ex: Displayport Multi Stream Transport (MST) är en funktion i displayport specifikationen som tillåter att daisychaina 2 skärmar via en displayportsladd. Har du en mac och dualbootar linux eller windows så funkar MST dockor och skärmar utan problem. Men kör du macos så funkar det inte, för då måste man visst ha en hel displayport sladd per skärm (för i apples ögon finns inga externa skärmar med lägre upplösning en 4k). Dockor eller skärmar som använder MST är betydligt mycket biliigare än en thunderbolt docka. Men gör jobbet lika bra så länge du inte har typ två 5k skärmar.

De blockerar det inte i sig, de antar bara att om en pryl använder MST så är det i själva verket en skärm som använder MST för att gå runt den begränsade bandbredden i en del gamla display controllers. När de gjorde det var det ett fullt rimligt beslut. De har bara inte rört funktionen på typ ett decennium eller så. Det är så det är med det mesta Apple inte stödjer - ingen har petat på den koden på länge.

Om du absolut vill använda DisplayPort MST så går det. Använd två likadana skärmar med upplösning max hälften av vad standarden du vill använda klarar. Koppla in datorn i den skärm som skall stå till vänster, och koppla från den skärmen till en annan. Du kan inte ställa in det alls i OSet, coh OSet kommer att olka det som om du har en stor skärm, men det fungerar om du gör precis så.

Visa signatur

5900X | Vega 56

Permalänk
Medlem
Skrivet av SuperSverker:

Det är svårt att säga att någon är bäst på något så oerhört subjektivt. Jag har större problem med Apples OS än Android, min mormor anser att hennes DORO har oerhört mer användarvänlighet än både Android eller ios-enheter, hennes pappa tyckte att knapparna på TVn hade större användarvänlighet än fjärrkontrollen osv.

Det Apple däremot är bäst på utan någon som ens kommer i närheten av, är att få konsumenter att låsa in sig i deras ekosystem och fortsätta köpa deras prylar.

Köper du en iPhone behöver du ett par Airpods (För de fungerar bäst med iPhone (Och 3.5mm är så 90-tal)), och då behöver du en Apple TV snarare än en Chromecast (För det fungerar bättre), och när du ändå har allt så kan du inte ha en generisk smartklocka, utan du måste ha en Apple Watch för den synkar ju sömlöst medans en iPhone alltid bråkar vid blåtandssynkning med vanliga klockor.

Det handlar inte om användarvänlighet - Det handlar om att begränsa den användarvänlighet som finns till sina egna grejer och få dem att upplevas som att de fungerar så mycket bättre inom det egna ekosystemet, när de i själva verket bara fungerar ytterst bristfälligt utanför.
Exempel är att du idag måste (Nästan) ha en iPhone för att acceptera användaravtalet på en Apple TV. Är inte det användarvänligt?

Inte för att jag bara måste vara den som är den, och ditt inlägg har självklart sina poänger, men…

Jag gick själv nyligen över till iOS igen efter några års frånvaro. Det mesta var sig likt, på gott och ont. Däremot gick det alldeles utmärkt att koppla ihop både mina no name-hörlurar och min äldre, icke-äpplemärkta smartklocka med telefonen. (Precis lika enkelt som till mina senaste androidlurar). Var heller inga konstigheter att använda Chromecast. Noll strul, inga buggar, allt perfekt.

Visst vill Apple gärna låsa in användare i sitt eget ekosystem (och här tycks de onekligen lyckas bättre än de flesta), men när det faktiskt kommer till kritan är det där nog mer något av en så kallad självuppfyllande profetia snarare än naturlag.

Permalänk
Datavetare

Blandar inte många ihop "nedlåsning" med "integration mellan företages produkter som saknar motstycke hos konkurrenterna"?

Det hindrar ingen från att välja 3:e-parts lurar, använda en Android-telefon ihop med sin Mac etc. Men man tappar en rad funktioner om man inte går all-in Apple...

Ser inte hur jag på något sätt är nedlåst av MacOS. En anledning att jag inte saknar Linux speciellt mycket (använder fortfarande Linux för att köra "serversaker" på, men saknar det inte på skrivbordet trots att jag körde det som desktop OS i nästan 20 år) är projekt som Homebrew + MacOS likt Linux är en *NIX. Apple hindrar mig inte på något sätt att köra vad jag vill på min dator.

Däremot är det otroligt smidigt att t.ex. kunna skriva in Wifi-lösenordet på en av sina Apple ID kopplade enheter för att sedan kunna använda det Wifi:t från alla övriga enheter direkt.

Riktigt trevligt att kunna ställa sin bärbara bredvid sin stationära Mac, dra muspekaren till kanten av skärmen för att se den hoppa över till den bärbara och fungera som den smidigaste KVM man någonsin använt (klickar man på något flyttas input-fokus dit för tangentbordet anslutet till den bärbara).

Vill man istället använda sin Ipad/MBA/MBA som extraskärm går även det utmärkt utan några extraprogram. Använda kameran på en iOS-enhet som web-cam till Mac-dator, fungerar också utan extraprogram.

Och är mer än att ovan finns, det är så välintegrerat att man hittar dessa saker utan att snubbla över dem genom att läsa femtielva tech-bloggar på nätet!

Den "nedlåsning" som finns handlar primärt om att man måste bestämma up-front vilken HW-konfig man vill ha på sin iSheep-enhet. Och även om grundpriset ofta, i min mening, är riktigt bra jämfört med motsvarande konkurrent produkter så är det helt horribla priser Apple tar för alla former av uppgraderingar utöver "baskonfigurationen". Och finns ingen annan än Apple man kan köpa de flesta av uppgraderingarna från

Skrivet av SuperSverker:

Känner dock att jag behöver ge lite perspektiv.
- Enda anledningen du vet att din app har kraschat på Android är för att den berättar det för dig. Apples appar kraschar genom att inte informera användaren - bestäm själv vilken du tycker är bäst, felfrekvensen nu för tiden är nog identisk mellan Android och iOS. Jag ser ofta folk som använder Apple till vardags jämföra till när dem köpte en billig skittelefon och förväntar sig samma prestanda som 4x priset av en iPhone.

Korrekt att användaren inte får någon information. Däremot skapas en detaljerad krasch-dump varje gång en applikation går i drickat, så informationen finns för de som faktiskt har någon nytta av den!

Hur är normalanvändaren hjälp av informationen till höger här?

Det är sådana saker som Apple oftare än andra får rätt.

Vad det gäller priser så gäller tyvärr: man får aldrig mer än vad man betalar för ("man får vad man betalar för" är tyvärr långt ifrån alltid sant, finns gott om "dyrt och dåligt").

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem

Vi har kört en del bluetoothlurar av andra fabrikat parade med iPhones i vår familj och kan inte påminna mig om att det har varit några problem alls. Dock är det ju sjukt mycket smidigare med Apples diton, speciellt om man har flera enheter som dom ska koppla till.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Vad det gäller priser så gäller tyvärr: man får aldrig mer än vad man betalar för ("man får vad man betalar för" är tyvärr långt ifrån alltid sant, finns gott om "dyrt och dåligt").

Jag håller med, vill bara flika in att syftet med att påpeka hur krashhantering fungerar på iOS kontra android har mer att göra med upplevd användarupplevelse.

Dvs - Klart man kan få tag på diagnostik och loggar om man vill, men hela syftet är som jag skrev ovan - Man vill ge en intrycket av en krashfri upplevelse ("Oj, nu försvann min app, jag kanske drog fel då får jag öppna den igen", kontra "Nu krashade den, jag får väl öppna igen"), vilket bidrar till den lastgamla myten att iOS är stabilare än android på en likvärdig enhet.

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk
Medlem

Två iPhone, två Apple TV 4K, en iPad och ett par AirPods

Visa signatur

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i9 10850k | ASUS ROG STRIX Z490-H | Corsair LPX 3000MHz 32GB | Asus RX 6800 XT TUF OC | Asus XG279Q | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Razer Viper Ultimate |