Permalänk

Acer Nitro N50 600

Min kusin har en Acer Nitro N50 600. Vi har genomfört uppdateringar till denna i form av mer ram och nytt nättagg på 600W. Vi hade planeratt installera ett grafikkort så han köpte ett AMD 7600XT. Efter vi fick i gpun i datorn inser vi att det nya nätasgrigatet inte har 2st 8pin utan 2 st 6pin. Åkte till mig och hämtade en adapter från 6 till 8 pin ochj sewr att det gammla nätagget på runt 500w har en 8pin och en 6pin. Använder adaptern + 8pin kontakten som var med. Power så startar datorn, cpun spinner men ingen post alls inte ens bios. tänkte vi skulle försökta testa ett annat nätagg näör vi kan men har ni några andra förslag på vad som kan vara fel?`Ser ju inte att de ska vara problem att byta gpu?

Vi kollar just nu på lite begagnade delar som en plan b för att byta moderkort,chassi m.m men hälst vill vi få orginalet att fungera.

Har ni ider eller vet orsaken till problemet uppsattas detta.

Permalänk
Medlem

Jag har för mig att PSU-Sladdarna inte alltid leker bra annat än med den PSU de är tänkta till.
Jag hade testat beställa kablage direkt från tillverkaren av 600W PSU'n så ni får 2x8 pins, alternativt lämnat tillbaka den (600W) om ni har möjlighet och köpt en PSU som har de kablar ni behöver.

Att plocka slumpmässiga kablar eller adapter som inte tillverkaren tydligt skriver att deras produkt stödjer bör undvikas.

Permalänk

Hej, inte ett nytt nätagg är hans andra kusins gammla. Han kommer lämna datorn och nya grafikkortet hos mig idag så kommer jag att testa med ett asv mina nättagg som ska ha rätt kontakter rakt av. Det nätaggrigatat han fick av hans andra kusin är inte moduloärt och kan inte byta ut kablarna. men hans kusin har kört det nätaggrigatet med adapter till ett 1080 för några år sedan utan problem. men får se vad mitt test ikväll sdäger. Vill även tacka för ditt svar så vi har en riktning att jobba mot

Permalänk

Problem löst, fungerade med ett annat nätaggrigat