Permalänk
Medlem

Grafikfel, hjälp!

Har monterat vattenkylning i datorn och nu spökar grafiken rejält. De delar som är kylda är processor och northbridge, graffet har kvar sin original kylning. Graffe kortet är ett 9800Pro IceQ .

Jag startar 3dmark för skojskull och det ser bra ut till en början, sen så börjar det hacka, fast jag har fps över 20. Hacken blir värre. Sen börjar störningar komma upp i bilden, som om det vore rejält överklockat, men varken graffe eller processor är överklockat någonting. Jag får känslan av att grafikfelen ökar med ökande användning av datorn. Först trodde jag att det var för dåligt kylt, men graffet har jag inte mixtrat med, mer än att jag plockade ut det ett tag. Processorn är 33 grader, systemet(northbridge?) 43 grader vid en rumstemp på 27. Att systemet är varmare än processor kanske beror på att blocken ligger i serie med processorn först.

Till slut blev grafiken så illa att jag stängde av datorn. När jag startade om såg jag grafikfel under startupp, men inte inne i windows. Datorn hade fått stå och svalna i några timmar. Nu har jag inga grafikfel när jag surfar, men startar jag en film så ligger det tjocka ränder vertikalt över skärmen, dom är kvar på samma ställe på skärmen hela tiden även om jag rör på fönstret till filmen.

Nån som har en idé om vad som hänt? Har jag lyckats pajja mitt graffe eller nått annat när jag installerade min vattenkylning?

Nån som upplevt detta?

Visa signatur

Tobbe