Asus har lanserat en uppföljare till nätaggregaten ROG Thor och Thor 2. ROG Thor 3 som det heter följer den nyare ATX 3.1-standarden och kommer till att börja med enbart i en modell med maxeffekt på 1 600 watt. Precis som tidigare Thor-modeller är det 80 Plus Titanium-certifierat, vilket innebär en effektivitet på minst 96 procent.

I likhet med föregångarna har Thor 3 en OLED-skärm som visar effektuttag i realtid, men den är till skillnad från i de båda äldre modellerna löstagbar och kan fästas på endera sidan av nätaggregatet.

En annan nyhet är att den är utrustad med inte bara en utan två av de nya 12V-2x6-kontakterna som används för att förse de mest kraftfulla nyare grafikkorten med ström. Det gäller bland annat hela RTX 40 Super-familjen och RTX 4090-kort tillverkade på senare tid. Asrock lanserade dessutom nyligen flera nya Radeon RX 7900-modeller med kontakten.

Thor 3 har ett turboläge som maximerar kylningen på bekostnad av ljudvolymen, för användare som kör med konstant hög belastning. Andra tekniska detaljer, pris och tillgänglighet har Asus ännu inte avslöjat.