Ikea planerar att öppna ett virtuellt varuhus i Roblox, den gigantiska plattformen för spelskapande som nära 200 miljoner användare loggar in på varje månad. The Gamer rapporterar att det svenska företaget letar personal till butiken som en del av en ny satsning på oortodoxa karriärer.

De tio utvalda kandidaterna kommer arbeta på distans och ska servera köttbullar i en virtuell restaurang, hjälpa besökare hitta rätt bland alla möbler, och – verkar det som – sköta lagerhållningen. Sökande måste svara på frågor som ”vad skulle du göra om det var slut på pixeliserade varmkorvar i bistron?” och ”om du var en pixeliserad Ikea-möbel, vilken skulle du vara och varför?”.

Platserna går att söka för boende i Irland eller Storbritannien och med en timlön på motsvarande 168 kronor handlar det inte om några högavlönade jobb. Å andra sidan är jobbet helt distansbaserat och flexibelt, samtidigt som det ger tillgång till Ikeas interna karriärmöjligheter.

Ett virtuellt jobb på Ikea med flexibla timmar kan verka perfekt för en tonåring som vill få lite arbetslivserfarenhet vid sidan av plugget, men Ikea har satt 18-årsgräns och utifrån texten i annonsen verkar det som att målet är att hitta personer som kan passa för en mer långsiktig karriär inom Ikea-koncernen.