Permalänk
Avstängd

Tyst Hårddisk

Skulle behöva en super tyst hårddisk till mitt special dator bygge.

Någon som kan rekomendera en mycket tyst hårddisk som är så tyst att man knappt hör den.

Storlek 40 eller 80 räcker men är den tystaste större än så går det ochså bra.

Pris får kosta vad det kostar för en tyst hårddisk.

Visa signatur

Alienware Area-51 7500

Permalänk
Medlem

Seagate Barracuda IV 40 GB tror jag är den tystaste 3,5" disken som någonsin gjorts. Däremot är den gammal idag och de har en förmåga att låta mer med tiden, så vet inte om jag skulle rekommendera en sådan disk idag om du inte har någon liggande eller kan komma över någon billigt att testa med.

Den tystaste moderna 3,5" disken är väl idag Samsungs P120 serie och den låter i alla fall inte mycket mer än Barracuda IV men är betydligt snabbare. Välj en disk med bara en platta för bästa ljudnivå.

Däremot så finns det bärbara diskar som är ännu bättre än någon 3,5" disk. De är ju förstås markant långsammare (och dyrare) än Samsungs diskar men är det absolut högsta prioritet så är det bärbara diskar som är bäst.

Fasst inte vilken som helst förstås. Jag har själv ingen koll på vilken som är att rekommendera men http://www.silentpcreview.com är den bästa sidan på nätet för sådana frågor.
Ge forumet ett besök och kollar artiklarna så lär du få en bra bild om vilken hårddisk som är tystast.

Permalänk
Medlem

Behöver du runt 40-80GB så tycker jag du ska satsa på en 2.5"-disk, förslagsvis från Samsung. Samsung SpinPoint M MP0402H är en disk som flitigt brukar användas av SPCR som referensdisk i system där man vill eliminera all ljudnivå för att kunna mäta andra ljud, t.ex. i deras ljudinspelningsdator.

Visa signatur

Min dator äger mig. True story.

Permalänk

seagate barracuda 7200.7..

jag har den och den är jävligt tyst .....
men sen e det ju om du ska IDE eller om du ska ha sata

http://www.dataparadiset.com/default.asp?pid=34229

den är också väldigt billig

Permalänk
Medlem

Min Seagate 7200.7 har en del konstiga knäppande läten för sig emellanåt så jag tror Samsung är ett bättre val. Har inga sådana konstiga läten från min Samsung P120 men inte heller den är helt ljudlös, den viner lite tycker jag. En 2,5 tums disk för bärbara är nog bästa kompromissen.

Det absolut tystaste är väl Gigabyte iRAM som kör RAM-minnen med batteribackup för att simulera hårddisk och snabbt blir det ju också, men nackdelen är högt pris för litet lagringsutrymme och risk för dataförlust vid längre strömavbrott.

Permalänk

vadå konstiga knäppande

Permalänk
Medlem

När disken inte används på ett tag låter det tick-tick-tick-tick en stund. Det ska vara så, det är Seagates självkalibrering av hårddisken och jag tycker ljudet är irriterande.

Permalänk
Medlem

Ja det tickandet är jäkligt irriterande. Med tanke på att det händer flera gånger i timmen om inte disken används, så måste Seagate ha valt riktigt dålig kvalite på delarna i disken om de hela tiden måste kalibreras.

Permalänk
Medlem

Jag kan också intyga att Samsungs P120-diskar är tysta. Har själv en 250GB-disk och är mycket nöjd..

Annars kan du ju isolera och vattenkyla hårddisken, garanterat tyst Såhär gjorde jag: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=3...

Efter att jag dumpade mitt barebone och köpte ett vanligt miditower kunde jag linda in hårddisken i tre lager olika material, vilket gjorde den helt ljudlös.