Permalänk
Medlem

Firedtv, behövs hdcp?

Hej, behöver man en hdcp-kompatibel skärm och grafikkort för att kunna se på hdtv med firedtv? Eller räcker det om grafikkortet har hdtv-utgång och skärmen har tillräckligt hög upplösning?

Permalänk
Medlem

Eftersom avkodningen av HDTV sker i programvaran i datorn med Firedtv så skickas bilden ut via grafikkortet på vanligt sätt. Så om du kan se datorbilden så kan du också se TV-bilden. Det behövs alltså ingen hdcp-kompatibel skärm och grafikkort.

Det krävs ganska kraftfull dator däremot. Verkar som folk (även med mycket kraftfulla processorer och grafikkort) har problem att se HDTV-sändningarna från fotbolls-vm via marknätet eftersom det sänds i MPEG4 som kräver mycket kraft för avkodningen. Det är 720p med 50 bilder i sekunden. Däremot är det inte så krävande att avkoda MPEG-2 HDTV som sänds via vissa satellitkanaler.

Läste om detta i forumet på minhembio.com. Själv har jag ingen firedtv så jag har inte testat hur det funkar.

Permalänk
Medlem

Det enda du behöver är en DVI port och sedan en display med minst 1280x720 pixlars upplösning (för att inte förlora någon information).

Och sedan en kraftig dator då förståss.

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”

Permalänk

Du behöver ingen DVI heller för den delen utan VGA går fint så länge inget material har HDCP. Vad gäller MPEG2 och MPEG4 så har ju många grafikkort stöd för MPEG2 och avlastar CPU. Men för MPEG4 H264 så krävs rätt mycket maskin för avkodning och uppspelning då det sker i mjukvara.

Visa signatur

Corsair 4000X | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | XFX RX 6800 | Kingston Fury Beast 2x16GB | WIN 11 PRO