Hur fixar jag ner vibrationerna i chassit?

Permalänk
Medlem

Hur fixar jag ner vibrationerna i chassit?

Chassit vibrerar så det dånar på rätt högt. Pressar jag foten mot baksidan på chassit (den delen man skruvar fast moderkortet mot) så minskar oljuden. Men jag hade behövt en mer permanent lösning. Några förslag?

Funderar på något medel (klister/silikon) man kanske kan sätta i fogarna? Kanske det här medlet måste expandera också...hum..

Permalänk
Hedersmedlem
Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.

Permalänk
Medlem

Det bästa du kan göra är att hänga upp hårddisken/arna i kanske nå resårband eller gummisnuddar eller så. Jag har själv resårband, all vibration försvinner direkt, och om du tyckte din dator var tyst eller så innan så är det som natt och dag när du hänger upp hårddisken.

Permalänk
Medlem

Du _kan_ fylla alla plåtdetaljer i chassit med underedsmassa. Det inte så kul att ha hand om chassit sen, men det får mycket svårare för att vibrera!

Visa signatur

Gosh!

Permalänk
Medlem

Här har du en hel del ideér: HDD Suspension

Permalänk

Tack för den länken Hyphe!

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adam_ramone
Tack för den länken Hyphe!

Agreed! Nu fick jag ideér för hur jag skall tysta diskarna i Lian Li PC201! Tack Hyphe!

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Hehe, inga problem. Om ni hittar något bra ställe att köpa bra gummiband på eller sorbotangummi så får ni gärna hojta till.

Permalänk
Medlem

kom på en sak, kan man ha silicon brickor mellan moderkort och distanserna när man skruvar fast det? kanske skulle hjälpa med vibrationer från saker som sitter på moderkortet att inte fortplanta sig i chassit?

Visa signatur

AMD 939 X2 4600+ | asus A8N-VM CSM | TwinMOS 2*1024 DDR400 cl3 | Silverstone SG01 + Tagan easyconnect 430w | Creative SB live | WD160GB + WD200GB +WD MYBOOK ES 250GB | NEC DVD-brännare | Samsung 913b(TFT) + 753s(CRT) | WACOM Intuos3 a4 |

Permalänk
Medlem

Tror inte att det hjälper så mycket... gängorna sitter ju ändå fast, och gängorna rör sig inte så mycket att det blir något för silikonet att ta upp vibrationerna.

Visa signatur

Gosh!

Permalänk

Funderar om man inte kan ta kardborreband och sy på vanligt elastiskt resårband i ändarna, ändarna fäster man sedan i botten på chassit resp under floppy platsen. därefter sätter man fast sjävhäftande kardborreband på sidorna på hårddiskarna. Det borde fungera och bli ganska flexibelt. Tror att jag skall testa det på nästa hembygge.

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Medlem

det med kardborrebanden kan nog bli taskigt om du flyttar på din dator mycket. det kan ju hålla uppe en hel del tyngd, men inte om det rör sig. och om du ska lana eller nånting måste du väl plocka ut hddna? kanske inte förstår riktigt hur du menar men...

Visa signatur

Dator : Ryzen 7 5800x ; 32GB Ram; RTX3070 Ti

Permalänk
Avstängd

Köper plåt och pop-nitar/limmar mot chassie sidorna, sidorna blir styva och vibrerar mindre

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.