Permalänk
Medlem

Något bromsar ner internet!?

Tjena Tjena!

Jo det är såhär. Vi har haft 8Mbit Telia innan och vi beställde 24Mbit för några dagar sedan och fick det igår. Vi bor en bit från stationen så vi får ut 14-15 Mbit/s enligt Telia supporten.

Men vi har haft problem sen vi fick detta. Jag körde TPTEST för att kolla om det verkligen funkar och att vi får ut det vi kan utav det, men vår Ner hastighet ligger bara på MAX 5,8 mbit/s.

Upp hastigheten är perfekt men inte ner hastigheten. Vi ringde Telia supporten och frågade vad som kan vara fel och då var det tydligen något som bromsade hastigheten.

Vi testade att koppla en dator till bredbands modemet separat och då mätte vi med TPTEST och fick upp till 12Mbit/s.

Vad är det med vår router som är fel? Visst den har ca 4-5 år på nacken men den ska klara 10/100, borde det inte funka ändå?

Senaste updatering som kom till vår router var en version från 2003, har inte hittat några nyare än så.

Routern heter Netgear RP614 och jag tycker ändå att det borde funka?

Men vad är det som bromsar ner vårt bredband?

Hoppas någon verkligen har lösningen!

Mvh

Jimmy "kezz" G

Permalänk
Medlem

Tja har du en 4-5 år gammal Netgear RP614 så finns det risk att processorn i den inte orkar med en så hög genomströmning. Och hittar du ingen ny firmware till den så är det nog dax att byta till en ny router med bättre genomströmning.
Dlink DGL-4300 är kanske lite dyr, går på dryg 1000 lapp men den fixar genomströmningen iaf. Annars finns det säkert fler routrar i prisklass 500 ->

Permalänk
Medlem

Tack! Får la ta och köpa en ny nu någon dag då och hoppas på att det funkar.

Mvh

Permalänk

Jag har exakt samma problem låter det som. Fick igån ADSL från tele2 8 Mbit/s igår kväll mot att tidigare haft telia 2Mbit/s. Har en netgear WGR614v1 Router och kopplar jag in den efter ADSL modemet sjunker hastigheten från ca 6.5 Mbit/s (Modem direkt till dator) ner till 0.7 Mbit/s. Jag har inte hunnit jämföra respektive UDP/TCP hastigheter via TPTEST (fick tipset idag). Routern är inte så himla gammal, ca 3år och varför skulle den inte klara en genomströmning under 10 Mbit/s? Den klarar ju 10/100 trafik internt.
När jag körde telia 2MBit/s genom routern fick jag ut ungefär samma hastighet 0.7 Mbit/s på TCP, UDP låg på nära 2 MBit/s men då testade jag aldrig att köra modemet direkt på datorn heller, möjligen skulle jag då ha fått full spruta, jag vet inte.

Kan det verkligen vara routerns interna brandvägg som spökar, eller är det MTU-storleken (står på 1500) som behöver justeras? Eller nåt annat som stör paketöverföringen på TCP? Jag har ett svagt minne att jag tidigare med telia faktiskt hade bra hastighet genom routern...

mvh
Peter