Spyware/virus (Ultimate Defender)

Permalänk
Medlem

Spyware/virus (Ultimate Defender)

Min käre bror har fått något spywaretjafs på datorn i form av att en "Windows security warning" hela tiden poppar upp och tycker man på "ok" så kommer man till ultimate defenders hemsida där dom säger åt en att köpa ud för att bli av med ditt och datt.
Ibland kommer det även om i form av en annan ruta som gnäller på att man har spyware eller en trojan och sen, vad man än trycker på naturligtvis, så ploppar ud:s hemsida upp igen.
Jag har med min begränsade kunskap gjort mitt bästa för att ta bort skiten.
Jag har installerat och kört en drös med gratis antispywareprogram (Ad-aware, AVG anti-spyware osv) som ofta hittar UltimateDefender men aldrig lyckas ta bort det.
Jag har även installerat och kört Nortan Antivirus 2004 utan framgångar.
I mitt frenetiska googlande har jag sett att en del har samma problem så det verkar ju inte helt otroligt att det ska finnas nåt program som kan fixa det här utan att behöva hålla på och ändra i register och posta loggar hit och dit.
Windows XP Pro (SP2) är det op som används.

Nån som har någon idé?

Permalänk
Medlem

Om du hittar processen i aktivitetshanteraren så borde du kunna gå in i Felsäkert läge och ta bort filen.

Finns ett program som heter hijackthis eller något liknande. Har inte använt det själv och vet inte vart man får tag i det (eller om det stavas så). Det borde ge en lista över processer och startprogram o.s.v.

Permalänk
Medlem

har ett likande problem på mina pärons dator nu som jag fean inte får bort alltså. Öppnar man explorer så ploppar det upp en säkerhesvarning att gör så här å bla bli blå typ. Någon som har nått tips?

Visa signatur

iMac 27" 2.8GHz Quad-Core Intel Core i7 - 8GB 1066MHz DDR3 SDRAM - ATI Radeon HD 4850 512MB - 2TB Serial ATA Drive - 8x double-layer SuperDrive

Permalänk

Hijackthis
Där kan du ladda hem det programmet och köra.

Removal

Det här kanske kan hjälpa också?

Visa signatur

Antec 300, Corsair vx450 w, Asus P5Q-E, Intel C2D 8400 3,0 ghz, Corsair xms2 Twin 2048-6400, Geforce GT 240