Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Klart för åtal mot The Pirate Bay

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
[B]Jag längtar fortfarande tills någon med möjlighet att genomföra det kläcker ur sig idén att dra upp en webshop där man kan köpa Keys till ett spel för säg, 100-150kr och sedan ladda hem spelet.

Någon kanske redan skrivit detta, men.. Steam?

Har ju blivit en riktigt bra klient!

Visa signatur

Speldator :[I] AMD 5600X - 16GB fläskigt ram - AMD 580RX - AOC 32" Wide
HTPC : i5 3450S - 8GB G.Skill - Streacom F8

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gamefreak
*långt jävla inlägg*

Helt rätt

Men det är riktigt många skådespelare som tycker det är okej om någon laddar ner/upp deras låtar, speciellt de mindre kända. Timbuktu är ett exempel

Visa signatur

Bustin double glocks
Galatasaray<3

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Caylon
Den tron försvann för länge sen hos mig.
Känner till en kille som var åtalad för: Våld mot tjänsteman, olaga hot mot tjänsteman, olaga innehav av vapen, narkotika brott osv osv... som grädde på moset var denna kille ute villkorligt frigiven (ca ½ år kvar). Vad tror du hände i hovrätten? Jo killen blev frikänd Det är helt klart ett bevis på hur förbannat sopigt vårat rättsystem är.

säger bara en sak

livstid = 14 år sen omprövning, ofta frigivna... NAJZ!

mördar man nån med mening skall man kastas bakom lås och bom hela livet ut... du tog hans, då tar fängelset ditt, bara att det tar längre tid :P!

Undrar just varför antalet mord är färre i Texas än andra delstater... gogo dödsstraff ^^, dock tycker jag man borde ha konkreta bevis och kollat på det från alla "framing" synvinklar som finns först.

Visa signatur

| 5950x | G.SKill Trident Z Neo RGB 32GB 3600mhz cl 16 | x570 Aorus Master | 3080 Aorus Master | Gigabyte Aorus NVMe Gen4 M.2 2280 | Fractal Design Define 7 XL | Corsair H115i Pro XT | Corsair HX1000i 1000W |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gamefreak
...
Filmer som har gått på TV är det olagligt att spela in dom på DVD spelare med HDD?, som en ovanför sa... Har man sett en film på SVT har man betalat licenspengar för den om man vill se den igen, ja då måste man köpa den om man inte har HDD på DVD-spelaren, då kan man spela in den där. Skulle man ladda ner den från TPB är det olagligt, spelar man in den på DVD-spelaren är det helt lagligt även om man vare sig betalar mer eller mindre för den.

Det är fullständigt lagligt att spela in vad du vill från TV, det är tillochmed lagligt att kopiera dvd'n du hyr(enligt lag, inte enligt "avtal" med uthyraren).
Du får bränna kopior på allt du spelat in från tv och radio och ge till alla dina kompisar.
Det kallas för kopiering för eget bruk, det är pga denna svenska lag som kassettavgift och stimpengar kom till.

Det som är olagligt är att att distribuera det utanför din "vänkrets" och även om du är väldens socialaste människa så är inte alla personer som surfar in på tpb (eller loggar in på din dc hub) dina kompisar...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Buio
Det är kanske inte helt konstigt att många bolag i spelindustrin därför satsar mer på konsollspel numera, där piratkopiering är markant mindre än på PC-sidan. Snart sitter väl vi PC-spelare med en liten hylla MMO-spel i butikerna.

De som släppt populära multiformat titlar ser ju hur försäljningen är och om PC-versionen säljer mycket mindre läggs säkert också mindre budget på att göra bra PC-versioner i framtiden.

Det har också diskuterats på forum att flera PC-versioner av spel lider av "konsollifiering", dvs dåliga portar från konsollspel eller tom "fördummning" av spelet så att det ska gå att styra enkelt på konsoll.

Jag skulle inte säga det. Visst kan jag hålla med om att PC-spels försäljningen har gått ner sig en aning men de säljer fortfarande bra. Anledning att man inte märker något enligt mig då, är att det släpps så otroligt mycket spel som faktiskt är rent av sagt värdelösa!

Men det är f'n i mig inte svårt att kopiera spel till konsoler. Det händer mig minst en gång om dagen att någon kommer fram och frågar när man står i kassan och frågar vad för discar de behöver för att kopiera spel till sin t.ex. älskade 360.

Det släpps alltså för mycket skit spel!!

PS!! Läs denna text, en aning en lång men det ger väldigt mycket ljus på hur den amerikanska skivindustrin fungerar! http://www.demonbaby.com/blog/2007/10/when-pigs-fly-death-of-...

Permalänk
Medlem

jag hoppas i alla fall utredarna kommer nånvart med åtalet, lär ju va en droppe i havet med det sätter lite fokus på ämnet.
Vill verkligen inte hamna i ett läge där hälften av befolkningen laddar ner och låter andra hälften betala för det.
Alla inser vad som skulle hända om ingen betalade.....
Dock vill man ju inte kalla folk för lagbrytare, de sablans hårdvarutillverkarna har ju gottat sig åt hardvåruförsäljning som möjliggör kopiering överhuvutaget.....Folk bränner Sonystudio filmer på Sony brännare på Sony formatet DVD+R...lol patetiskt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zoxx0
säger bara en sak

livstid = 14 år sen omprövning, ofta frigivna... NAJZ!

mördar man nån med mening skall man kastas bakom lås och bom hela livet ut... du tog hans, då tar fängelset ditt, bara att det tar längre tid :P!

Undrar just varför antalet mord är färre i Texas än andra delstater... gogo dödsstraff ^^, dock tycker jag man borde ha konkreta bevis och kollat på det från alla "framing" synvinklar som finns först.

Jo lite det jag menar. Folk är inte längre rädda för att begå brott, de ser fortfarande en chans att slippa undan lindrigt ifall de skulle åka dit. Under tiden ligger deras pengar från den rånade banken på ett säkert ställe tills de släpps igen. Kanske dags att införa ett system som folk faktiskt har respekt för!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MoNkeY-05
Någon kanske redan skrivit detta, men.. Steam?

Har ju blivit en riktigt bra klient!

Gills inte. Alla nerladdningstjänster idag går ut på att man betalar precis som för en box... men utan att få boxen. Det är bara halva poängen. Visst, de slipper omkostnaderna, men de tar fortfande betalt för dem. Det är nästan värre än att bara ta ut för mycket för själva boxen.

Det dem egentligen gör idag är att du köper boxen och istället för att skicka boxen till dig så öppnar de den åt dig och ger dig nyckeln... du får fortfarande betala för hela boxen, du får fortfarande betala för kostnaderna av fram, produktion och annat för boxen, men du får ingen box och troligen också gå med på befängda avtal och diverse program som de skall kräva att få installera i samband med det hela. Du betalar med andra ord för att de som köper spelet i butik har fått en box... och jag är inte så förtjust i att betala för att andra skall få prylar. Det är inte ett steg framåt... det är bara en ny variant av vad vi redan har.

Det jag menar är någon som vågar ta på sig att göra det från grunden. Att redan när ett spel är klart säga att "Nej, vi ska inte trycka några skivor" och sen lägga ut det på nätet och låta folk köpa keys för vad dem är värda+lite vinst... vilket jag tycker ligger runt 100-150kr för ett nytt spel.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk

Tänkte bara tillägga en sak som de flesta inte tycks veta om eller bry sig om. Det är en ganska ny (100-50 år kanske, vet inte riktigt)"uppfinning" med copyright överhuve taget (stavning), och det är något man har hittat på just för att stora företag och kända personer ska tjäna multum. nu säger jag inte att dessa personer företag inte ska få tjäna mycket pengar om de har en bra produkt. men handlar inte t.ex. musik om att man ska förmedla något. om man är en produkt som är gjord för att sälja så är ju inte ens högsta mål att förmedla ngt och man "urvattarn" på så sätt konst i allmänhet (typ film,musik osv).

Permalänk
Hedersmedlem

<object width="425" height="373"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ond2Y3IvfTs&rel=1&border=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ond2Y3IvfTs&rel=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="373"></embed></object>

Permalänk
Medlem

Jag har min egna lilla filosofi, skulle inte vilja säga att den är rätt, men den bidrar något till alla istället.

Är något bra så betalar man för det. Antingen genom att köpa filmen, se den på bio eller köpa spelet.

Det gör det väldigt lätt till att ge pengarna till de projekt och människor som gör något bra och vettigt, samtidigt som pengarna sinar för alla de där dåliga filmerna som Hollywood spottar ur sig stup i kvarten som ger den där bittra och besvikna känslan när man kommit ur biosalongen.

Det är lätt för alla att förstå att allting inte kan drivas av reklam eller utan intäkter. Sen vill iallafall jag slippa reklam, står inte ut att se film på TV längre (de vanliga kanalerna).

Så betala för det som är bra helt enkelt, det gynnar oss alla!

Edit: Tänkte även säga att det är klart att det finns en definition på "Vad som är bra", men det är något vi alla måste fråga oss själva helt enkelt. Är det något man lägger ner en del tid på så har det ju gett en något, då borde det kännas det helt naturligt att ge något tillbaka.

Visa signatur

i7-4790K | Noctua NH-D14 | ASUS Z97-A | Geforce 780 GTX | Samsung 850 PRO 512GB | Plextor M3PRO 128 GB | Fractial Design XL | MacBook Pro Retina 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
äee sluta. Är det ditt argument att ladda film att det är för dyrt per timme med filmunderhållning kan du ju rättfärdiga stöld av egendom med de argumenten också. "Det är för dyrt att köpa en sprillans ny bil när man får jobba så mycket för den"...
Eller att rättfärdiga springnota på dyra restauranger. "Ska man behöva betala 300 spänn för en måltid? Det är inte prisvärt nog, så jag betalar inte".
Många anledningar har jag hört so jag förstår, men denhär var något av de sämre argumenten någonsin... suck

inte för att försvara han, men det finns en stor skillnad mellan att stjäla en bil / ta en springnota eller ladda ner en film istället för att hyra den och det är att ingen blir av med någonting fysiskt (förutom bortfallen inkomst) av fildelning.
Det går nästan att säga att man hyr en film gratis, och med tanke på hur många filmer som man inte ser klart pga att de är dåliga så blir man rädd.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Herregud vilket jävla dravel i denna tråd...

Folk har i alla tider älskat när saker är gratis, varför inte vara ärliga istället för att ägna sig åt taskigt uppbyggda idéer om hur rättfärdigt det är att ladda ner tack vare att de "hemska" bolagen tjänar pengar??? Stå för att ni inte gillar tanken på att kanske behöva betala för något som man numera vant sig vid att få gratis...

Är jag den enda som inser fullständigt kristallklart att så länge det är möjligt att tanka filmer, musik och spel så är inte folk intresserade av att betala för skiten???

Jag tänker inte ägna mig åt något politiskt rättfärdigande eller annat skäl, gratis är gott!!! Däremot inser jag till 100% att det givetvis är totalt moraliskt förkastligt då det sitter nån som faktiskt förlorar pengar på eländet... Men visst så länge inte din eller min granne åker dit på feta skadestånd, böter etc. så lär ingen bry sig...

Det vidrigaste är dock att figurerna bakom t.ex. piratebay sitter och drar in extremt feta pengar på att tillhandahålla upphovsrättsskyddat material... Hyckleriet har i och med detta nått oanade höjder...

Konstigt nog vill ingen prata om detta??? Varför skulle dessa människors girighet vara mer berättigad än upphovsmännen till alla dessa spelen, filmerna och musik som ex. piratebay tillhandahåller...

Att sedan dessa människor dessutom tillhört alla möjliga knepiga högerfalanger gör ju knappast saken bättre???

En annan rätt rolig aspekt när detta diskuteras, är hur folk uppfattar nödvändigheten av att kunna erhålla spel, filmer, musik m.m... Är det bara jag som inser att det vi pratar om är nöjesartiklar, knappast något vi behöver för att överleva såsom vatten, luft eller mat??? Vi snackar alltså om ren förnöjelse men många tycks uppfatta det som att musik, spel och film är en nödvändighet för att överleva???

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JohnnyGreed
många tycks uppfatta det som att musik, spel och film är en nödvändighet för att överleva???

det är ju det?

Visa signatur

1: 3600x-16GB-1070ti
2: 1600x-16GB-580x
3: fx8350-16GB-1050ti

Permalänk
Avstängd

Det talas mycket om torrent´s men dc verkar ingen bry sig om hur kommer det sig?

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av judge
Det talas mycket om torrent´s men dc verkar ingen bry sig om hur kommer det sig?

Eftersom att tråden handlar om åtal mot TPB och dom hanterar endast torrents Att prata om DC vore lite offtopic.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JohnnyGreed
Det vidrigaste är dock att figurerna bakom t.ex. piratebay sitter och drar in extremt feta pengar på att tillhandahålla upphovsrättsskyddat material... Hyckleriet har i och med detta nått oanade höjder...

Har du några belägg för detta? Det kostar ju även pengar att driva en serverpark, du får det att låta som att de tjänar miljoner på TPB. Dom har ju även massa andra inhyrda företag i sin serverpark bla.

Visa signatur

i7-4790K | Noctua NH-D14 | ASUS Z97-A | Geforce 780 GTX | Samsung 850 PRO 512GB | Plextor M3PRO 128 GB | Fractial Design XL | MacBook Pro Retina 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JohnnyGreed
Herregud vilket jävla dravel i denna tråd...

Det vidrigaste är dock att figurerna bakom t.ex. piratebay sitter och drar in extremt feta pengar på att tillhandahålla upphovsrättsskyddat material... Hyckleriet har i och med detta nått oanade höjder...

Konstigt nog vill ingen prata om detta??? Varför skulle dessa människors girighet vara mer berättigad än upphovsmännen till alla dessa spelen, filmerna och musik som ex. piratebay tillhandahåller...

Att sedan dessa människor dessutom tillhört alla möjliga knepiga högerfalanger gör ju knappast saken bättre???

vart har du hört/läst detta ? vore intressant om du kunde bevisa dina "teorier".

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PaPPa
Det är fullständigt lagligt att spela in vad du vill från TV, det är tillochmed lagligt att kopiera dvd'n du hyr(enligt lag, inte enligt "avtal" med uthyraren).
Du får bränna kopior på allt du spelat in från tv och radio och ge till alla dina kompisar.
Det kallas för kopiering för eget bruk, det är pga denna svenska lag som kassettavgift och stimpengar kom till.

Det som är olagligt är att att distribuera det utanför din "vänkrets" och även om du är väldens socialaste människa så är inte alla personer som surfar in på tpb (eller loggar in på din dc hub) dina kompisar...

Helt korrekt får man "spela in" direkt från de TV-sändningar du betalat för. Däremot är jag tveksam till att det är fallet om du använder "piratkort" eller dylikt eftersom det då blir en olovlig (olaglig) förlaga och exemplarframställningar av olovlig förlaga kan aldrig anses bli laglig enligt 12 § 3 st. URL.

DVD'n som du hyr får du som grund kopiera för PRIVAT bruk enligt inskränkningen av den ekonomiska ensamrätten "rätten till exemplarframställning" i 12 § URL. Dock är denna reglering dispositiv, dvs. att uthyraren (eller försäljaren) och du vid avtalets ingående (enkelt menat när du lämnar över pengar för filmen) kan avtala att du inte får göra några exemplarframställningar alls av den. Detta MÅSTE framgå klart och tydligt vid avtalets ingående och får inte dyka upp i någon varningstext när du sätter in DVD'n i spelaren. Se NJA 1981 s. 323 där det framgick att att de anslagna avtalsvillkoren ska vara så tydligt utformade att de inte rimligen kan missförstås.

Min filmuthyrare har löst problemet med exemplarframställning på så sätt att jag alltid får skriva på ett avtal (ser ut som ett kvitto) där det står att jag inte får kopiera filmen på något vis.

Ang. krets och antal
Ang. rekvisiten "privat " bruk och "ett eller några få exemplar" i 12 § URL är detta en snävare formulering än vad som var innan 1 juli 2005, då det hette "enskilt bruk" och "några enstaka exemplar".

"Privat bruk" är inte klart formulerat men viss kopiering får även i fortsättningen göras åt sig själv och åt personer inom familje- och umgängeskretsen, detta utesluter en Facebookgrupp eller förening som beskrivits i något inlägg. Den nya termen ska tolkas mot bakgrund av Infosocdirektivets artikel 5.2b om att kopiering inte får ske om syftet med kopieringen är direkt eller indirekt kommersiellt.

Det gamla "några enstaka exemplar" beskrevs dels vara beroende av vad för slags upphovsrätt det handlade om men oftast begränsat till mellan en och tio stycken exemplarframställningar. Ett eller några få exemplar betyder ännu färre ändå. Se prop. 2004/05:110 s. 110 och 112.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hanibal__iii
Tänkte bara tillägga en sak som de flesta inte tycks veta om eller bry sig om. Det är en ganska ny (100-50 år kanske, vet inte riktigt)"uppfinning" med copyright överhuve taget (stavning), och det är något man har hittat på just för att stora företag och kända personer ska tjäna multum.

Hur mycket tror du sekelskiftesförfattare och -musiker tjänade egentligen? Det finns flera syften med immaterialrätten men det viktigaste kvarstår att vara incitament för en fortsatt stark utveckling till förmån för mänsklighet och samhällsekonomin. Immaterialrätt skapar arbeten vad du än säger, det gör inte fildelning. Förutom tydligen för TPB som tjänar pengar på reklamen (för inte nämna deras minst sagt märkliga grundfinansiering, http://www.youtube.com/watch?v=Eg1S9n81ras). När det gäller upphovsrätten är det, såsom någon påstår kanske inte världens viktigaste skydd till förmån för mänsklighetens utveckling såsom patent kan vara men är till för att sprida kultur.

Många rättfärdigar sitt användande av DC och BTT etc. med att Brad Pitt (för att citera), eller bättre Metalica och Madonna, redan har så ini helvete mycket pengar men det är inte de som är de största förlorarna. De största förloarna återfinns i etablerade mindre artister, även om de är stora i Sverige. Exemplet med svensk filmindustri är gott nog att bara nämna.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zoxx0
säger bara en sak

livstid = 14 år sen omprövning, ofta frigivna... NAJZ!

mördar man nån med mening skall man kastas bakom lås och bom hela livet ut... du tog hans, då tar fängelset ditt, bara att det tar längre tid :P!

Undrar just varför antalet mord är färre i Texas än andra delstater... gogo dödsstraff ^^, dock tycker jag man borde ha konkreta bevis och kollat på det från alla "framing" synvinklar som finns först.

Beror lite på. Saken är den att alla människor har tedens att mörda och de människor som säger att man aldrig kan mörda eller inte mer än rätt att de sitter inne hela livet vet nog inte riktigt vad de talar om. Man kan inte ens dra upp ett värsta scenarium så länge man inte vet hur det känns och där efter säga att den personen förjänar att dö, svårt det där.

Vissa förtjänar och dö, de förtjänar verkligen och mördas och jag uppskattar att det finns "cleaners" eller "hitmans" runtom i världen som plockar bort endel skit på gatorna. Det poliserna inte klarar gör andra åt dem helt enkelt, endel poliser också och jag är fullt med dom.

Sorry för OFF-T.

Visa signatur

Min musik
@albinloan
Allt vi kan tänka, kan vi skapa.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av William R
Ni verkar alla missa att piratkopiering kommer att leda till väldigt negativa konsekvenser för underhållningsindustrin. Detta är bevisat av det enkla faktumet att om alla slutade köpa och laddade ned i stället så skulle det inte finnas några pengar i det längre.

Hur kan ni förvänta er att ni ska få all underhållning och filmer gratis? Idag är priserna fåniga. Skådespelare tjänar så mycket att jag vill spy galla på dem. Något måste göras åt priserna. Om det inte fanns någon fildelning så skulle industrin ha full möjlighet att vara vän med konsumenten genom att ha bra priser, för om alla köpte så skulle deras 'profit margin' inte behöva vara så jäkla stor. Men ack, i stället så ligger det i så mångas natur att i stället dra monopol och skicka priserna skyhögt. Men är det bättre att allt är gratis?

Vi behöver jobba för att leva. Om det inte fanns några pengar i underhållning så skulle det bara bli en hobby. Tid är pengar. Det finns inte nog av det för att jättemånga ska kunna ägna större delen av sin dag åt spelprogrammering, filmning etc.

Den här debatten idag är som två fåniga ungar som har en oöverenskommelse om något. Står och gnäller på varandra, övertygade om att den andra sidan är den som ska ge vika.

Stöd inte piratpartiet. Stå inte bakom fildelare. Advokera inte för de som bryter upphovsrättslagen. Idag så är inte situationen allvarlig, för att de flesta är antingen rädda/moraliska nog att inte ladda ned. Hur bra skulle det vara om TPB inte åkte dit för något? Mer och mer skulle känna att fildelning inte är fel. Mer och mer skulle inte känna sig rädda längre. Om rätten inte får dit alla fildelare så kommer till slut lagen att ändras. Copyright kommer inte att betyda skvatt och underhållningsindustrin skulle inte vara sig lik.

Det jag ser här är massor som gömmer sig bakom ytterandesfriheten och tekniska lagstiftningar. Ni har rätt att tekniskt sätt så bryter de ingen lag. Men ni är fullt bakvända idioter om ni tror att resultatet av det de gör inte bryter någon lag, och om resultatet är helt fel, hur skulle någon kunna påstå att orsaken inte också är det?

Och ja, många nämner att vi skulle kunna bannlysa alla produkter efter den logiken. Baseboll-trän, knivar, bowlingklot, allt som går att begå brott med. Tyvärr dock, så går det inte att dra den liknelsen, för dessa produkter har ett syfte. Vi spelar Baseboll, vi lagar mat med knivar och bowlar. Vilken användning av TPB är fullt laglig och bra för samhället? (De få lagliga torrents som laddas upp gör inte att hela sidan är bra, precis som att alla de som dödar folk med knivar inte gör hela produkten dålig.)

Ni gillar uppenbarligen lyxen av att inte behöva betala för något. Det är respektlöst och ologiskt. Typiskt att vilja ha det så bra som möjligt på andras kostnad.

Jag hoppas som fan att Sverige drar åt sig, fixar till bättre lagar om Copyright och att världen gör det samma.

Det här är ju fånigt. Att det finns så många som vägrar inse varför saker kostar pengar.

Och jag vet att ni känner er träffade och att ni vill påpeka ut hur fel jag har och varför ni har rätt. Spara er tid och gör något annat, för jag kommer inte att kolla på den här tråden igen. Jobba lite extra och köp ett spel. Skitsamma om de gjorde spelet för att tjäna pengar. Skitsamma om det är ett stort opersonligt företag. Skitsamma om spelet kanske inte är skitbra och hur kul som helst.

Det är ett litet pris att betala för att industrin ska hålla sig levande.

buuhuuuu du vet mycet väl som jag att det bara är REN FUCKING BULLSHIT!

Visa signatur

Zalman GT900 - Corsair 850W - ASUS H97-PLUS - Intel Core i5 4590 - Ballistix sport 1600MHz 16GB - Nvidia 970GTX OC -Crucial ssd256GB - x2 WD 1000GB

Permalänk
Medlem

Jag blir nästan mörkrädd av att läsa alla poster som förespråkar dödsstraff och hårdare rättssystem. Vad är det med er, vilken sorts samhälle vill ni leva i?
Det är inte så enkelt som att hårdare straff = mindre brott, jag skulle tro att det faktiskt är tvärtom. Tror ni att ett samhälle kan skrämma alla brottslingar till underkastelse med hårda straff? Använd hjärnan, de blir snarare mer fientliga till samhället och begår fler och grövre brott.

Zoxx0: Jämför Texas mordstatistik med Sveriges

A.N'doja: superhjältar finns inte i verkligheten, du har sett för många hollywoodfilmer

Ursäkta OT

On topic då:
Jag hoppas att piratebay klarar sig från straff. Jag tror att nedladdning har varit bra för musik som schanger genom ökad spridning och att det därför blir lättare för små musiker att ta sig fram. Den gamla skivbolagsbranchen är förlegad och behöver förnyas/bantas. Musiker kan tjäna pengar på liveuppträdanden och filmskapare borde kunna nöja sig med intäkterna de får från biobesök

Visa signatur

Stationär: Athlon 64 3200+ @10*250=2,5GHz, 1gb PC3200 valueRAM, palit 7600gt. Bärbar: Dell precision m4300, c2d T7300, quadro fx 360m, 3gb RAM, 1680*1050 Truelife

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av louche

A.N'doja: superhjältar finns inte i verkligheten, du har sett för många hollywoodfilmer

Han menade nog att Dexter inte finns i verkligheten :D.

Nä, men jag tror nog att det finns lönnmördare. Men att de städar upp för polisens skull är tveksamt.

OFFtopic sorry.

Visa signatur

Ryzen 5600X | GeForce 3070 | B550-A Pro | 16GB RAM

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Gills inte. Alla nerladdningstjänster idag går ut på att man betalar precis som för en box... men utan att få boxen. Det är bara halva poängen. Visst, de slipper omkostnaderna, men de tar fortfande betalt för dem. Det är nästan värre än att bara ta ut för mycket för själva boxen.

Det dem egentligen gör idag är att du köper boxen och istället för att skicka boxen till dig så öppnar de den åt dig och ger dig nyckeln... du får fortfarande betala för hela boxen, du får fortfarande betala för kostnaderna av fram, produktion och annat för boxen, men du får ingen box och troligen också gå med på befängda avtal och diverse program som de skall kräva att få installera i samband med det hela. Du betalar med andra ord för att de som köper spelet i butik har fått en box... och jag är inte så förtjust i att betala för att andra skall få prylar. Det är inte ett steg framåt... det är bara en ny variant av vad vi redan har.

Det jag menar är någon som vågar ta på sig att göra det från grunden. Att redan när ett spel är klart säga att "Nej, vi ska inte trycka några skivor" och sen lägga ut det på nätet och låta folk köpa keys för vad dem är värda+lite vinst... vilket jag tycker ligger runt 100-150kr för ett nytt spel.

Mycket skitsnack ser jag.

http://www.steampowered.com/v/index.php?area=package&SubId=46...
$49.95 = 319.605 SEK

http://www.webhallen.com/prod.php?id=55956
399 kr + porto och andra avgifter, Så vitt jag vet brukar det blir någon hundring extra.

Butik kan priset variera men inte på game där dom säkert tar 500 för paketet.

Edit, nemen titta http://www.game.se/acatalog/Online_Catalogue_ACTION_ADVENTURE...

Vi kan säga det skiljer sig ca 150 kr som kan vara rätt mycket för en studerande, Man slippor CD/DVD-skivor med som oftast blir skadad till slut, massa boxar som man pillar på en gång för sedan kasseras upp på vinden.
Man betalar smidigt, sedan börjar nedladdning för spelet, Patchat och klart sedan är det bara köra igång.

Till det behöver man ebnbart ett program och det är steam.

Enkelt, smidigt och steam funkar bra till skillnad från vad det var förut, mer och mer släpper ut sina spel på steam så man kan köpa dom där.
Call of Duty 4, det även kostar 319 kr. Så för oss som bor på ställen som inte har spelbutiker med helt galna priser som du har så tjänar vi in en slant på köpa på internet istället för gå tilll butiken.

Hade även någon startat en samma sak med film/ musik indrustrin hade jag hängt på, Dagen filmen släpps ska den vara tillgänglig på internet med bra bild och så vidare.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mindhunter
Mycket skitsnack ser jag.

http://www.steampowered.com/v/index.php?area=package&SubId=46...
$49.95 = 319.605 SEK

http://www.webhallen.com/prod.php?id=55956
399 kr + porto och andra avgifter, Så vitt jag vet brukar det blir någon hundring extra.

Butik kan priset variera men inte på game där dom säkert tar 500 för paketet.

Edit, nemen titta http://www.game.se/acatalog/Online_Catalogue_ACTION_ADVENTURE...

Vi kan säga det skiljer sig ca 150 kr som kan vara rätt mycket för en studerande, Man slippor CD/DVD-skivor med som oftast blir skadad till slut, massa boxar som man pillar på en gång för sedan kasseras upp på vinden.
Man betalar smidigt, sedan börjar nedladdning för spelet, Patchat och klart sedan är det bara köra igång.

Till det behöver man ebnbart ett program och det är steam.

Enkelt, smidigt och steam funkar bra till skillnad från vad det var förut, mer och mer släpper ut sina spel på steam så man kan köpa dom där.
Call of Duty 4, det även kostar 319 kr. Så för oss som bor på ställen som inte har spelbutiker med helt galna priser som du har så tjänar vi in en slant på köpa på internet istället för gå tilll butiken.

Hade även någon startat en samma sak med film/ musik indrustrin hade jag hängt på, Dagen filmen släpps ska den vara tillgänglig på internet med bra bild och så vidare.

Men jösses du kan inte förneka att steam tar ut ockerpriser för väldigt många spel.

Jag gjorde en enkel sökning på alla i priskategorin $40-$50. Kollade upp första spelet på listan (Overlord [URL=http://www.steampowered.com/v/index.php?area=search&browse=1&price=40,50&sort_by=Price&sort_last=Price&sort_order=ASC&cc=SE

]$49.95[/URL]) på pricerunner. Kostar 99 kr på webhallen. Ser också civilization IV på listan, ett spel jag köpte för säkert ett år sedan för lite över hundralappen.

Visa signatur

Hör ropen skalla: Mer CO-OP åt oss alla!
Fanboys är kapitalismens svar på religiösa fundamentalister.
Upplysning für alle: www.thesciencenetwork.org www.transhumanism.org

Permalänk
Medlem

Nån som har koll på hur många miljoner de slängt ut på denhär jämrans utredningen? Det är våra skattepengar som de slänger bort på nått helt meningslöst, vem som helst vet att även om de åtalas och dömns till ett evigt lidande i helvetet där pontén står och väntar med piskan så kommer piratkopieringen inte att tappa så mycket som ett hårstrå..

Visa signatur

Core i7-8700K - Noctua NH-U14S - ASUS PRIME Z370-A - Corsair Vengeance 32GB DDR4 - RTX3070 - MASSA SSD - Define R4 - Corsair RM750X V2 - Asus Swift PG278QR
Mer CO-OP åt folket!

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Men jösses du kan inte förneka att steam tar ut ockerpriser för väldigt många spel.

Jag gjorde en enkel sökning på alla i priskategorin $40-$50. Kollade upp första spelet på listan (Overlord [URL=http://www.steampowered.com/v/index.php?area=search&browse=1&price=40,50&sort_by=Price&sort_last=Price&sort_order=ASC&cc=SE

]$49.95[/URL]) på pricerunner. Kostar 99 kr på webhallen. Ser också civilization IV på listan, ett spel jag köpte för säkert ett år sedan för lite över hundralappen.

ja det är fan inte billigt o handla av steam och inte nog med det, sen kommer det skatt på det...

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Men jösses du kan inte förneka att steam tar ut ockerpriser för väldigt många spel.

Jag gjorde en enkel sökning på alla i priskategorin $40-$50. Kollade upp första spelet på listan (Overlord [URL=http://www.steampowered.com/v/index.php?area=search&browse=1&price=40,50&sort_by=Price&sort_last=Price&sort_order=ASC&cc=SE

]$49.95[/URL]) på pricerunner. Kostar 99 kr på webhallen. Ser också civilization IV på listan, ett spel jag köpte för säkert ett år sedan för lite över hundralappen.

Är du säker på att det är Steam som tar dessa priser? Eller är det företagen som gjort spelen som köpt in sig hos steam som har bestämmt priserna.

edit:

Jo dom tar ut en hel del priser för högre, Men sidan räknar jag med massa extra kostnader som för handla ett spel ute i handeln blir mycket dyrare.

Och any day skulle jag handla på steam om spelet fanns där än ta bilen 10 mil in till närmaste Game, (Ja den är den närmaste butiken) Och köpa ett spel som är våldsammat dyrare.

Permalänk
Medlem

Detta e en skam för internet

Permalänk
Medlem

Tycker detta är bra! Man ska inte snylta hem saker, man ska köpa dem. Om någon har något mot det, förväntar jag mig att denna person är villig att arbeta gratis...

Visa signatur

-”It’s amazing to think that we’ve come so far as to put man into space and beyond, that we still cannot cut cheese without risking amputation of our own hands/fingers. A bit sad really...” - Film11

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Redmac
Tycker detta är bra! Man ska inte snylta hem saker, man ska köpa dem. Om någon har något mot det, förväntar jag mig att denna person är villig att arbeta gratis...

så du har alltså aldrig någsonsin "snyltat" hem program/musik/film/spel från nätet alltså ? bara surfat och skriv/läst på nätet med andra ord ?