Ny hårddisk, datorn stannar innan jag kan besöka BIOS

Permalänk
Medlem

Ny hårddisk, datorn stannar innan jag kan besöka BIOS

Hej

Jag beställde en ny hårddisk från datorbutiken efter att ha sett reklamen till höger (som verkar ha bytts ut nu): http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=WD6400AAK...

Min tidigare dator är http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=432... plus två hårddiskar på 250 GB styck från WD.

När jag nu kopplat in den nya hårddisken, och tagit mig förbi alla hinder som att datorn börjar tjuta för att grafikkortssladden valt att sluta sitta fast, så trycker jag på POWER-knappen.

Allting börjar bra, skärmen där man kan gå in i BIOS visar sig, och om jag trycker på tab kan jag se när datorn startar. Den hittar IDE primary och secondary (slave och master), det står "detecting IDE device" och den hittar third och fourth master. Sedan händer inget mer.

Jag går in i BIOS och letar, men jag kan inte mycket, så jag förstår ännu mindre.

I alla fall testar jag att koppla loss en av mina gamla hårddiskar, och ansluta den nya med den gamlas kablar. Fungerar inte heller. Jag testar att ansluta den gamla med den nyas, det fungerar! Men så fort jag kopplar in den nya slutar det fungera.

Efter ett antal misslyckade startförsök kommer datorn nu inte ens så långt att jag kan kika in i BIOS, om den nya är inkopplad, så jag kan inte ta reda på om datorn hittar den eller inte.

Vad ska jag göra?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

1. Den tror kanske att Windows ligger på den nya hårdisken. I bios, kolla i närheten av där man ändrar boot ordningen och se till hårdisken med windows står först.

2. När du ändå är i bios kolla om alla hårdiskar CD/DVD dyker upp där.

3. Prova flytta runt (avstäng dator) sladden på moderkortets SATA utgångar.

4. Får du ett felmedelande om du tar bort BÅDA gamla Hårdiskarna, CD/DVD och bara har nya Disken?

5. Är alla Hårdiskar, CD/DVD till SATA?

Permalänk
Medlem

Då ditt moderkort endast klarar SATA-1 och den nya disken är SATA-2 så måste du förmodligen bygla om den till SATA1/1.5Gbit läge. Om jag kommer ihåg rätt så ska du bygla stift 5 & 6. men WD's hemsida borde ha korrekt information annars.

Visa signatur

[ GA-P67A-UD4, i7 2600K @ 4.5GHz, Noctua NH-D14, 16GB XMS3, HD6970 2GB, 2x F120 120GB ]