Permalänk

Hjälp med val av modem

Jag har suttit ganska länge med ett zyxel adsl modem med matchande router som jag fått gratis från telia. Det har verkligen varit vad jag betalt för och jag skulle ha bytt för länge sen, men på lika delar snålhet som lathet har jag inte gjort det.

Nu byter jag till bbb och märkte idag att jag inte alls får med modem + trådlös router som jag hade för mig utan endast någon konstig modem-switch som jag inte alls är intresserad av.

Hur som helst, jag känner att jag nu ska lägga ut lite och köpa nytt. Att välja ut en router är inte så svårt, men jag har ingen aning om vad jag ska skaffa för modem.

Kan jag få tips om vad det är man ska kolla efter?

Permalänk

Du sager att du fatt zyxelmodemet, detta kommer isf aven att fungera pa bbb natet. Det modem du far av bbb later som ett Xavi x5222 eller x5258(wlan).
Dessa modem ar sk bryggade vilket betyder att dom skickar igenom allt, likt ett uttag pa vaggen. detta i sin tur gor att man kaan valja en router istallet, sjalv sa korde jag med en wrt54gl fran linksys nar jag hade ett x5222.
Med denna router fick jag troughput pa omkring 65/25 vilket rackte med rage for 24/1.

I ovrigt sa ar det bara att kolla pa ett ADSL2 modem som passar det du vill ha. Men det brukar bli bok om man skall ringa supporten for felsokning da detta ar manga ggr enklare med deras utr. dessutom sa skulle det vara nagot felkonfat eller blixten slar ut modemet sa ingar ju detta i supportavtalet. sa jag skulle satsa pa en wrt54gl

Hoppas detta hjalper.