[php - bilder - dir] Sjukt problem

Permalänk
Medlem

[php - bilder - dir] Sjukt problem

Hallå alla glada.

Jag håller på att slita håret från huvudet av detta problem som jag då Aldrig har varit med om innan.

Jag sitter och håller på med ett websystem för en "kund" och jag har stött på ett problem när det gäller uppladdning av filer, i detta fallet bilder. Använder mig av php.

Problem:
Jag kommer inte åt bilder jag laddar upp i en katalog.

Brödtext:
Jag laddar upp två bilder, just nu, efter massa timmars felsökning använder jag samma kod två gånger. Den laddar upp samma bild två gånger, den ena till ”vanliga” katalogen, den andra till katalogen thumbs. Bilderna som hamnar i thumbs-katalogen fungerar alldeles utmärkt. De andra kommer jag inte åt via http.

Bild som fungerar:
Http: http://.../develop/modules/products/images/products/thumbs/ma...
Ftp: ftp://..../develop/modules/products/images/products/thumbs/ma...
Mappstruktur: develop/modules/products/images/products/thumbs/

Bild som INTE fungerar:
Http: http://.../develop/modules/products/images/products/images/ma...
Felmeddelande: You don't have permission to access /develop/modules/products/images/products/images/manhattanfromhelicopter.jpg on this server.
Ftp: ftp://..../develop/modules/products/images/products/images/ma... (fungerar)
Mappstruktur: develop/modules/products/images/products/images/

Så, det fungerar felfritt för den övre bilden men inte för den undre. Och för att poängtera igen, det är samma kod som gör detta (med undantag för sökvägen). Och det verkar ju inte vara fel på min kod få bilden faktiskt kommer upp på nätet.

Hade varit kalas om någon visste vad fean man ska göra.

Edit: och det sjuka är ju att det går att komma åt den aktuella bilden via ftp men inte via http

Visa signatur

Jag hatar att vara förkyld!

Permalänk

De låter som filrättigheterna för filerna i mappen är felinställda så att användaren HTTP servern körs under saknar de nödvändiga rättigheterna för att läsa filen medans användaren FTP servern körs under har tillräckliga rättigheter. Du kan testa högerklicka på filen du saknar rättigheter för genom din FTP klient och markera att alla typer av användare/grupper ska ha åtkomst till filen och se om de du kan komma åt filen över HTTP. Testa även att sätta rättigheterna för mappen de icke fungerande bilderna ligger i med.

Permalänk
Hedersmedlem

Jag antar att du har kontrollerat att lämpliga behörigheter är satta på /develop/modules/products/images/products/images

Permalänk
Medlem

Hmm, det var det som var problemet. Går jag in och ändrar via ftp-programmet så fungerar det. Men vid varje uppladdning måste jag gå in och sätta det för just den bilden. Finns det något sätt att sätta detta för mappen via php/ini eller för bilden så jag sätter detta vid varje bilduppladdning.

edit: dum fråga, jag har ju chmod

Jag fattar inte vad jag tänkte på, hade suttit med detta problemet i nästan fem timmar...och så har jag inte tänkt på rättigheterna..jag måste bara berusad eller något.

tack för tipsen

Visa signatur

Jag hatar att vara förkyld!