Brittiska fildelare kan stängas av från nätet

Permalänk
Medlem

hkman: vad skulle bra lagliga alternativ vara?

Spotify, itunes internet handel (irriterande skyddet borde tas bort bumb dock), tradtionel skivhandel, köpa album och låtar via program och tjänster.

För några år sen fanns det en butik som sålde ut albumen gratis och så fick man betala vad man tyckte dom var värda. Ca 1% betalade =/ så det fungerade inte heller.

Nä ungdomar har fullt upp att köpa hasch, öl och E (och här på sweclockers har folk råd med en dator för 20 000, men ett os för 1500 är jättedyrt! det är lite dyrt dock, 600-700 är lagom för en programvara) - men en skiva är ju jättedyrt!

Visa signatur

Dator: Fractal Design 650w modulär - Piledriver FX8350 + Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev 2 - 4x2 gb Corsair Dominator 1866 mhz 9-9-9-24 - 1x 500 gb sataII, 1x640 Western Black Caviar, 1x Crucial m4 128 GB SSD - Fireface UCX (ljudkort) - SAPPHIRE Radeon HD7870GHZ (överclockat) - ASUS någonting lite över medelklass, 3 st 120mm chassifläktar Windows 8.1 x64

Permalänk
Medlem

I. Hate. Politicians.

Permalänk
Medlem

Ett i grunden helt sanslöst förslag, hur fan kan människor som kommer på sådant här få sitta i styrande positioner? Applicera samma tankesätt om en person har blivit mördad och allt polisen behöver göra är att gå ut på stan, hugga tio pers at random och gripa dem. Om någon av dem inte kan bevisa vad han/hon gjorde vid tidpunkten för mordet blir i så fall dömd. Är det rimligt? Inte i min värld..

Permalänk
Hedersmedlem

Jag undrar vilka investeringar som skulle vara nödvändiga för att överhuvudtaget kunna följa upp en och samma persons illegala nedladdningar? Visst att kunna förvänta en nedgång med 70% efter varning är kanske rimligt, men hur ska det bevisas? Att överhuvudtaget sätta tänder i en sån lag - om det ska vara någon vits krävs det att exempel statueras - skulle kunna kräva tveksamma metoder.

En annan tolkning skulle ju vara att det finns en rimligt accepterad nivå av illegal fildelning. Varför annars inte kräva mer än en 70% nedgång? Eller är gränsen satt för att de redan vet att det inte går att fastställa vem som är direkt skyldig, och på så sätt gardera sig? I så fall hamnar vi märkligt nära pre-emptive strike strategi. Skulle företag med tveksamma patent kunna utnyttja en sådan lag för att förhindra spridandet av konkurrerande fri mjukvara?

Jag ser inte fri nedladdning som en rättighet, utan skaparen av materialet ska ha rätt att välja hur spridning får ske, men förslaget ser ganska teoretiskt ut med lite för svag förankring i verkligheten.

Permalänk
Medlem

Dags att starta eget då och leverera internet till de som blivit avstängda, skulle nog gå rätt bra misstänker jag

Permalänk

Ännu ett exempel på makthavare som inte längre tjänar folkets intressen utan kapitalets. Det enda som numer krävs för att fortfarande kalla en nation för demokrati är att man låter väljarboskapet gå till valbåset en gång var fjärde år. Tragiskt.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kylig
Dags att starta eget då och leverera internet till de som blivit avstängda, skulle nog gå rätt bra misstänker jag

Tänk dig en helt egen form av Supersäker VPN/Hamachilösning, likt OneSwarm, fast där _alla_ som har något bakom öronen kan sitta och dela "semesterbilder" helt überanonymt, utan inblandning av intresseorganisationer och/eller film/skivbolag/politiker ...

Permalänk
Medlem

Snacka om pajaslag. Synd att pengar styr det mesta, även vilka lagar som stiftas.

Permalänk
Medlem

Jag ska försöka spela förvånad... Nee, det går inte!

Ett land vars polis går om kring is så otroligt töntigt fula hattar/hjälmar - det är dessa tomtar som kommer och knackar dörr "I WILL NOW BLOCK YOUR INTERWEBS SIR YES I WILL, I WILL SIR YES SIR, THAT I WILL SIR!!!"

Om några år kommer det göras film om detta, som det blir av alla stora saker och brott. Men undrar vad kriterierna kommer vara för huvudpersonen bakom fildelningen? En fet/spinkig finnig tonåring runt 13-15 som tankar porr, petar näsan och kissar i sängen...

Kommer bli värsta draman "Åh nej! Han har precis tryckt ner enter och börjat ännu en nedladdning!" "SABLAR! Vad ska vi göra?" "Vi hittar på en ny lag! Och så sätter vi alla resurser på detta och låter de riktiga bovarna gå fria!" "BRA IDÉ! Våldtäktsmän, tjuvar, skattebedragare, mördare, tanter som går mot rött ljus osv är inte ett lika stort hot som alla dessa fildelare!!!" "Oh NOES!! Han startade en till nedladdning!" "SLÅ LARM, KONTAKTA ALLA MYNDIGHETER, GÖR EN ONATURLIGT STOR SAK AV DET HELA! Och tänk på att slösa så mycket pengar som möjligt i ämnet, och när vi ställer dom inför borgen skaffar vi en jävig domare som är ordförande i anti-piratorganisationer!"

Hmm... Ska nog ta patent på den film-idén
Så kan folk piratkopiera den sen

Visa signatur

Sometimes autocorrect makes me say things I don't Nintendo.

Permalänk
Medlem

Vet ej om det har skrivits tidigare, men operatörerna ställer sig på tvären rakt av. Det kostar operatörerna mer än dubbelt så mycket för dom är vad IPRED kräver som "plåster" på såren för ekonomibortfallet.

Visa signatur

http://www.tomasnilsen.se
[Stationär] 4790K ,16Gb Corsair XMS3, Samsung 850 500GB, R4, ASUS 1080 STRIX, Samsung S27A850T, EVGA G2 |[Bärbar] HP Spectre 13 [Kamera] Fuji XT-1, XT-10, [objektiv] 35 1,4, 18-55 2,8-4, 55-200, 27 1,8 [Blixtar] Nissin 622, Dörr 160x3 Mobil Nexus 5, Lumia 920, OPO 3T, iPhone5s

Permalänk
Medlem

Varför hålla på att filDELA när krypterad usenet funkar så bra, och så mycket snabbare än torrnetteknik

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Avstängd

så den anklagade måste bevisa sin oskuld??
Det går ju såklart aldrig att göra. fan va praktiskt, inför det på fler ställen också så kan vi lägga ner domstolarna.
Sen behöver vi bara införa en lag som säger att enbart personer med tillgångar över 50 miljoner får göra anmälningar så är vår lycka gjord.

Permalänk
Medlem

jo det lär ju säkert funka i praktiken också.. haha

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sykes90
så den anklagade måste bevisa sin oskuld??
Det går ju såklart aldrig att göra. fan va praktiskt, inför det på fler ställen också så kan vi lägga ner domstolarna.
Sen behöver vi bara införa en lag som säger att enbart personer med tillgångar över 50 miljoner får göra anmälningar så är vår lycka gjord.

x2

Permalänk
Hedersmedlem

Lär inte hålla i Strasbourg.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Heineken89
Denna lagen säger dock emot det, så länge du kan bevisa din oskyldighet så bör du släppas fri eller få rätt. Om nu det du säger är sant

hur bevisar du, mot en industri som tjänar miljoner årligen, att du är oskyldig?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jävla. Idioter.

Hoppas ö-fan sjunker ner i havet.

Visa signatur

// Jay-C
CPU: i7 2600K @ 4.5GHz 1.35V (load) w/ H80i v2 | GPU: GTX 1660 GAMING
SSD: MX500 500GB | MB: P8Z68-V Pro | RAM: 2x8GB G.Skill 2133 MHz CL11
APU: X-Fi Titanium Pro | PSU: AX850
Samla alla dina betalkort, gratis valutaväxling, Google Pay m.m. med Curve. £5 bonus med länken: https://www.curve.app/join#EAVGZ56E

Permalänk
Medlem

Just därför Sverige bör gå ur eu. Skit är vad 'eu' är.

Visa signatur

E8600 > 2500k > 7700k > 12700k
2xHD4850>960ti>1070>1080ti>4070 Super

Permalänk
Avstängd

Helt sjukt att man som anklagad måste bevisa att man är oskyldig. Det är ju helt fel. Helt emot rättsprinciper.

Sen är det en gammal gubbe med grått hår som ska komma och bestämma över lagar om Internet. Han förstår ju inte teknik och internet. Har han ens en dator?

Ingen bör någonsin kunna stängas av från Internet. Internet bör vara öppet för alla.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Corsair 450 W, Gigabyte GA-P35-DS3, Intel E2160 @ 3 GHz, HD3870, 250GB S-ATA, Corsair DDR2 2046Mb Twin2X 6400
"Redan de gamla grekerna trodde sig leva i nutiden."

Permalänk
Medlem

Lissabonfördraget är skamligt att Sveriges ministrar skriver under på! Eu's konstitution går före Sveriges? Hitler ville skapa ett stort Tyskland med våld. Folk sa nej. Men en underskrift går alla med på. Heil Tony Blair vår nye Europa president!

Visa signatur

--The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.-- Adolf Hitler

--"What good fortune for governments that the people don't think." --Adolf Hitler

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haker
Just därför Sverige bör gå ur eu. Skit är vad 'eu' är.

Om något kommer det vara eu som räddar UK från sån här idioti.

Jag kan ju berätta om internetuppkopplingarna med här. Den stora majoriteten är 2mb uppkopplingar med en fantastisk månads maxnedladdning om 5gb. Dom flest ISPer halverar dessutom hastigheten oftast under peak times eftersom deras nät är så risigt. Som tur är snubblade jag över ett vettigt abonnemang som inte har några restriktioner utom "fair usage allowance" vilket kort betyder om dom vill kan stänga av mig om jag laddar ner för mycket.

Sen hur gordon brown kom till makten, inte var det att han blev vald utan han bara tog över efter blair, sen om jag inte minns fel utsedde han mandelson och darling.

Visa signatur

Simlärare

Permalänk

Vem stänger man av i ett hushåll som det bor fler än en person i? Innehavaren av abonemanget? Smidigt i så fall då det bara är att skriva över det på en annan familjemedlem...

Visa signatur

Hoppla hoppla, här va de helikoptersmörgås!

Permalänk
Medlem

Det sjuka är även om förslaget röstas ner så kommer dom rösta flera ggr tills det går igenom som i frankrike... nä snart får man flytta till finland.

Visa signatur

|| Main: Asus Z170 Pro Gaming | Intel Core i7 6700K | Corsair 4x8GB DDR4 | GeForce GTX 1070 | Linux ||

|| HTPC: MSI Z87I | Intel Core i3 4130T | Corsair 2x4GB DD3 | Intel HD graphics 4400 | Linux ||

|| NAS: Qnap TS-431P ||

Permalänk
Medlem

welcome to the new world order...

Visa signatur

CPU: Ryzen R9 7900x3d, CPU Cooler: Arctic Liquid Freezer iii 360 A-RGB, GPU: RX 7900 XT, MBoard: ASUS Prime x670-p, RAM: 32GB G.Skill Trident Z25 Neo RGB CL30 @ 6000Mhz, HD: Intel 660P 1TB M.2, Kingston NV2 500GB M.2, Monitor: LG OLED 55CX , Mouse: Asus ROG Strix Impact II, Case: ASUS ROG Strix Helios GX601, Keyboard: ASUS ROG Strix Flare RGB Gaming, PSU: In Win Commander 1500w, Headset: Turtle Beach Elite Pro 2

www.tradera.com/profile/feedback/2310698/mixansfaith

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haker
Just därför Sverige bör gå ur eu. Skit är vad 'eu' är.

eu? vadå eu? vem sa nåt om eu? Det är storbritannien som inför lagen, inte eu.

Varför ska vi gå ur eu när just europadomstolen är den instans som är vårt sista hopp för att kunna sätta stopp för sån här lokal legislativ terrorism? Släpp ditt blinda eu-hat och börja tänka lite själv.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aser
Lär inte hålla i Strasbourg.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbo
Det sjuka är även om förslaget röstas ner så kommer dom rösta flera ggr tills det går igenom som i frankrike... nä snart får man flytta till finland.

Det är nog inte mkt bättre här av vad jag förstått, vi har ju haft Ipred sen 2006.

Men det är fan konstigt att det i dessa fall är den anklagade som ska bevisa sin oskuld, tycker det är så jävla fel? Seriöst, vad gör politiker nuförtiden? Har dom stängt av hjärnan helt och hållet? Här har det pratats om valfinansieringsfusk en längre tid nu, men inga politiker har avgått och ingen större utredning har skett heller. Och "politik" ska vi inte tala om, det enda det går ut på här i landet är att alla politiker sitter och smutskastar varandra. THAT'S IT!
Det är det enda dom verkar kunna, det är sant! Och dom fortsätter smutskastningen ända in i oändligheten tills man inte vet vad som är sanning och vad som är myt. Och dessutom tar de ju ut mellan 4000-6000€ per månad i lön per person också, bortkastade pengar. Skulle Finland sparka alla politiker så skulle vi lösa finanskrisen här i landet, det är ett som är säkert.

Visa signatur

FT02B • HX620W • P5E Deluxe @ PL11 • Yorkfield Q9450 C1 lappad @ 440x7,5 = 3,3GHz @ 1,380V w/ NH-D14 • 2x2 + 2x1 GB DDR2 @ 880MHz 5-5-5-18 • Palit 55nm GTX260 Sonic • Xonar DX • 36GB Raptor • 3TB Caviar Green • U2713HM • W7 x64 • Ikari Laser • Sidewinder X6

Permalänk
Medlem

Tycker det är helt rätt! Har några andra förslag när vi ändå är igång:

1. Amputera benen på alla som går mot rött. Då kan dom inte göra det igen.
2. Stäng ute alla misstänkta snattare från alla butiker. Alla. Då kan dom inte snatta igen. Svälter dom ihjäl får dom skylla sig själva. Dom parasiterna.
3. Sätt alla som misstänks ha fyllepinkat ute någon gång i permanent husarrest. Då kan dom inte göra om det.
4. Dra in körkortet permanent för alla som misstänks för fortkörning. Eller nej förresten, inför ett köpförbud för bil samt konfiskera den dom redan har och dra in körkortet.

Jag borde bli premiärminister, så kreativ är jag.

Visa signatur

"What doesn't kill you makes you smaller" - Super Mario

Permalänk
Medlem

Det förvånar mig lite att det inte gick den andra vägen runt. Alltså England -> Frankrike.

Majoriteten engelsmän är ju trots allt en bunt tédrickande trångsynta konservativa och bakåtsträvande rövnissar som vars största dröm skulle vara ifall allt var som på 1800-talet.

"God Save the Queen" eller hur gick den?

Visa signatur

We are the Microsoft. Resistance is futile. You will be bluescreened!

Permalänk
Medlem

Snart lär ju makthavarna reta upp vissa personer till den grad att de beslutar sig för att IT-terrorism är den enda väg att göra sig hörd. Banker, sjukhus, militär, statliga institutioner m.fl. m.fl. — ZAPP!! och så funkar snart ingenting i samhället.

Visa signatur

Antec Three Hundred | Asus M4A78T-E | AMD PII X3 720 BE @ 3.5 GHz | OCZ DDR3 2x2GB @ 1600 7-7-7-21 | XFX GTX 260 @ 720/1170/1520 | Noctua NH-U12P | Corsair 620W | Hitachi Deskstar P7K500 500GB | Dell 2209WA