Permalänk

HP Pavilion d4495 HemPC tips

Hej
Tänkte ge med mig av några tips angående min hempc. Det är en Pavilion d4495 och var vanlig som hempc just innan hempc-paketen las ner. T.ex. i den här tråden:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=585...

Tänkte prova att sätta in en SSD disk och byta upp mig till Win 7. Köpte en corsair Extreme series X64 och satte in. Det blev dock stora problem. Kunde inte installera win 7 på den. Installationen kopierade filer ett tag för att sen klaga på att den inte hittade något. Partionering gick också dåligt i olika program. Vanligvis så rensades allt när man försökte formatera en av partionerna. Jag skickade tillbaka disken och fick en ny men det var samma sak. Sedan köpte jag ett sata kontrollerkort från Promise (Sata300 tx2plus/tx4). Då gick det bättre att installera men den gav blåskärmar ibland och till slut blev jag inte inloggad i Win 7 längre.
Gav upp och köpte en Intel X25-V G2 40GB. Då fungerade det väldigt bra så corsairen var uppenbarligen inte helt kompatibel med datorn. Köp inte en sådan till denna datorn alltså!

Mitt andra problem var att ljudkortet som var ett special från Creative inte fungerade direkt i win 7. Namnet på kortet gick inte heller att hitta på creatives hemsida (SB0670). Till slut hittade jag denna tråd och länk som visade sig fungera med ljudkortet:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&postid=886...

Överlag kan man väl sammanfatta med att: Köp aldrig en märkesdator, alla speciallösningar gör att den fungerar dåligt att uppgradera. Enda orsaken för mig var att det var en hempc vilket gjorde det väldigt billigt.