Chassi lämpligt för ASUS Rampage II Extreme?

Permalänk
Medlem

Chassi lämpligt för ASUS Rampage II Extreme?

Jag har då ett sådant här moderkort

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1366/Rampage_II...

och tänkte köra SLI. Märkte att korten i mitt Antec P182 blev tvungen att hamna alldeles bredvid varandra. På de blå portarna. Det innebär att de går galet varmt och det blir inte så bra.

Problemet i p182 är att moderkortet använder den näst översta kortplatsen bakpå till ljudkortet. Vilket gör att det endast blir fem stycken lediga slots under, av sju stycken totalt.

När jag kollar runt på olika lådor ser det ut som att de allra flesta lådor har sju platser. Vissa har åtta men då kommer nätagget alldeles under istället. Vilket kommer bli samma sak.

Jag behöver en låda med åtta kortplatser med en väl tilltagen luftspalt under den åttonde platsen... Finns det någon sådan?

Permalänk
Medlem

Varför inte köpa chassi med delad interiör? Typ Fractal Design Define XL. Annars finns det stora lådor med 8 platser men de är rätt dyra.

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Medlem

Jag har delad interiör just nu.

så här ser mitt problem ut

Jag skulle alltså behöva en extra kortplats längst underst(så jag kan använda mitt dubbelslotkort i PCIe-sloten) som med mitt moderkort hamnar längst ned. Define XL skulle skapa samma problem för mig då det bara har 7 expansionsslots. Plus att jag ogärna vill att kortet ska hamna rakt ovanför en "avdelning" utan ha bra luftflöde undertill.

Jag funderar på Antec nine hundred two v3.
http://www.dustinhome.se/pd_5010552522.aspx
8 expansionsplatser, men den åttonde hamnar nog väldigt tight ovanför nätagget.