Grafikproblem - The Sims 3 till Mac

Permalänk

Grafikproblem - The Sims 3 till Mac

Hej!
Jag har problem med Sims 3 till Mac. Jag har en Macbook Pro med OS X Lion 10.7.32, Intel Core i5. Mitt grafikkort är Intel HD Graphics 3000 384 MB. Datorn har 4GB RAM.

Första gången jag skulle köra Sims 3 tog jag upp Skapa en sim. Då var simmen liksom randig, det var svarta ränder på kroppen. Jag stängde av och kollade programuppdateringar. Tydligen hade EA släppt en ny för bara några dagar sedan, så jag laddade ner den. Startade om datorn. Satte igång Sims, och valde den lägsta grafiken på allt som går att ändra manuellt.

Det hjälpte dock inte helt. Det blev bättre, helt klart, men inte helt okej. Jag gick in på Skapa en sim, och då var ögonen mest svarta. Här finns en bild: http://img.photobucket.com/albums/v106/Booz89/Skrmavbild2011-... Ser onekligen läskigt ut!

Jag förstår inte vad problemet är? Trodde att EA hade fixat Mac-problemen som man tidigare hörde att alla fick genomlida? Om någon kan hjälpa mig vore jag evigt tacksam!

Permalänk
Avstängd

Om du sätter alla grafikinställningar på det lägsta så kan det se ut sådär. Din dator klarar i alla fall lite högre inställningar så testa att höja dem lite i taget.

Permalänk

Okej, tack för svar! Ska prova det. Höja lite i taget, menar du typ att jag testar höja ett par reglage, och när jag har spelat en stund höjer jag ett par till?

Permalänk
Medlem

Det där problemet känner jag igen. Jag hade ett likande problem till monkey island spelen. När jag uppgraderade till 8gb ram så löste det sig. Så jag skulle tro att det har något att göra med texturerna och för lite grafik-minne, då osx även rapporterade att jag har 512mb nu.

Permalänk

Knäppt, ju... Enligt EA klarar min dator helt klart systemkraven (i teorin). Men i praktiken fungerar det inte...

Permalänk
Skrivet av snajk:

Om du sätter alla grafikinställningar på det lägsta så kan det se ut sådär. Din dator klarar i alla fall lite högre inställningar så testa att höja dem lite i taget.

Testade göra som du sa, men det blev inte bättre. Riktigt irriterande!

Har tagit några fler skärmdumpar för att förklara bättre hur det ser ut.
1) Redan på stillbilden när spelet startas ser simmarna enfärgade ut (lite alien-vibb): http://img.photobucket.com/albums/v106/Booz89/Skrmavbild2011-...
2) På avstånd ser simmarna normala ut: http://img.photobucket.com/albums/v106/Booz89/Skrmavbild2011-...
3) Men när man zoomar in blir de enfärgade igen: http://img.photobucket.com/albums/v106/Booz89/Skrmavbild2011-...
När jag tog skärmdumparna hade jag medelinställningar på grafiken.

Permalänk
Medlem

Kollade om det fanns en demo på steam men tyvärr, annars hade jag kunnat testa på min mbp 13 early 2011

Permalänk
Skrivet av nmc:

Kollade om det fanns en demo på steam men tyvärr, annars hade jag kunnat testa på min mbp 13 early 2011

Jag har haft större lycka i mitt googlande nu, och upptäckt vad problemet är. Det är tydligen den senaste versionen av OS X Lion (10.7.2) som är problemet. Många beskriver exakt samma problem som jag har, och att de kunde spela Sims 3 felfritt med Lion 10.7.1. Tydligen så måste EA skapa en patch som alla Mac-användare kan ladda ner, och därefter kommer det att fungera (förhoppningsvis). Känns lite segt, med tanke på att man inte vet hur lång tid det kommer att ta...

Här är ett par trådar där "mitt" problem diskuteras:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1266088
https://discussions.apple.com/thread/3383737

Så det är nog inte så mycket mer att göra än att vänta och se glad ut.

Permalänk
Medlem

Min flickvän skall köpa ny bärbar och kollar på en mac. Det enda spel hon vill kunna köra är Sims 3 och jag undrar hur höga inställningar det funkar på. Då menar jag så att allt flyter på utan några hack. Nu såg jag att detta handlade om MBP och hon vill ha MBA. Vet någon om de presterar likvärdigt?

Visa signatur

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING | AMD Ryzen5 2600X | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse | Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 @ 3000 MHz | Samsung 970 EVO PLUS 500GB | EVGA 650W | Phanteks Eclipse P400 Tempered Glass

Permalänk

Nu har det ju gått ett halvår, om inte mer, så jag tänkte ge The Sims 3 ett nytt försök på min Mac. Har senaste OS X Lion (10.7.4), och installerade den senaste speluppdateringen för The Sims 3.

Tyvärr verkar problemet inte vara löst, för mitt Sims ser lika illa ut som tidigare. Har googlat en del, men inte hittat några svar där heller. Hittar heller inga drivrutiner för Intel HD Graphics 3000 till Mac? Finns det inga sådana? Det har inte kommit några i datorns "egna" programuppdateringar, heller.

Lyfte bara den här tråden igen, eftersom jag tänkte att någon annan kanske har blivit klokare på problemet och vill dela med sig.