Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012

nya grafikkortet fungerar inte! :(

Halloj!

Har nu fått ett problem med grafikkortet bara några dagar efter jag fått datorn :/. Fick nyligen upp felmeddelandet: "the catalyst control center is not supported by the driver version of your enabled graphics adapter. please update your AMD graphics driver or enable your AMD adapter using the displays manager." efter jag startat datorn, nu när jag försökte spela diablo 3 och skyrim så klarade knappt datorn spelen på lägsta utan fps på ca 20. Och ja, jag har testat att uppdatera driverserna till grafikkortet.
Specs:
Moderkort: Gigabyte Z68AP-D3
Hårddisk: A-DATA SSD 511-Series 120GB
Grafikkort: XFX Radeon HD6950 1024MB
Processor: Intel Core i5 2500 3,3GHz
Internminne: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
Nätagg: Fractal Design Integra 500W
läsare: DVD±RW Samsung 22X DL Svart OEM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Sep 2007

Du har lite klent nätagg till din hårdvara. Att ligga på gränsen ger inte den power du behöver för bra flyt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av chopperstop:

Du har lite klent nätagg till din hårdvara. Att ligga på gränsen ger inte den power du behöver för bra flyt.

hmm, säkert? känns mer som att jag kör på den integrerade grafiken... :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2010

Har du uppdaterat/installerat drivrutiner till moderkortet?

“Always be wary of any helpful item that weighs less than its operating manual.”
― Terry Pratchett, Jingo

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

Om du inte klockat så har du minst 100W kvar på 12-v railsen, så prova istället att rensa drivrutinerna med driversweeper, sen installera det senaste på nytt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009

Du har ju inte rätt drivare till kortet. Testa att dra ned från AMD igen, alternativt från GPUtillverkaren.

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@24000MHz/CL10, 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Juggernawt:

Har du uppdaterat/installerat drivrutiner till moderkortet?

Yes, laddade ner den nya från hemsidan eftersom det var en gammal på kortet.

Skrivet av Demonoidz:

Du har ju inte rätt drivare till kortet. Testa att dra ned från AMD igen, alternativt från GPUtillverkaren.

jo förstått det, men har testat att uppdaterat drivare till kortet från AMDs hemsida utan resultat. Har dock inte laddat ner från XFXs hemsida.

Skrivet av Divil:

Om du inte klockat så har du minst 100W kvar på 12-v railsen, så prova istället att rensa drivrutinerna med driversweeper, sen
installera det senaste på nytt.

Driversweeper? Har inte den största kollen

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

Är du verkligen säker på att du installerat rätt drivrutin? Driversweeper är ett äldre program som rensar bort allt som har med ATI att göra, dvs sådant som ligger kvar och kan spöka.

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

win 7 - 64bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw...

win 7 - 32bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw...

Här står lite till om felet
http://techrising.wordpress.com/2009/05/20/the-catalyst-contr...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Om du laddar ner driversweeper, startar det och tar bort alla gamla grafik-rutiner (du kanske har kvar några från ditt gamla kort ) inklusive nya
och installerar drivrutinerna från länken nedan så borde det funka.

Driversweeper
http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(Setup)_d1655.html

Nya drivers
http://www2.ati.com/drivers/12-4_vista_win7_64_dd_ccc.exe
(bara för win7 64bitar)

Hoppas det hjälpte

//AMD Phenom II X6 1055T //Gigabyte GeForce GTX 670 2GB//MSI 760GM-E51 //Antec Two Hundred V2 Svart // 2x Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1333Mhz XMS3 // Fractal Design Tesla 550W 80+// Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 //Samsung Spinpoint //

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av chopperstop:

Du har lite klent nätagg till din hårdvara. Att ligga på gränsen ger inte den power du behöver för bra flyt.

Han ligger inte på gränsen, hans system drar under 400 w med marginal

Dator: AMD RYZEN 7 1700@stock+Asus B350M-A+Powercolor RX580 red devil+16Gb ram
Spotify/surfdator Mac mini 2014 i5, 4Gb ram, 256 Gb SSD
Laptop Macbook pro 13" mid 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av erixxx:

Om du laddar ner driversweeper, startar det och tar bort alla gamla grafik-rutiner (du kanske har kvar några från ditt gamla kort ) inklusive nya
och installerar drivrutinerna från länken nedan så borde det funka.

Driversweeper
http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Driver-Sweeper-(Setup)_d1655.html

Nya drivers
http://www2.ati.com/drivers/12-4_vista_win7_64_dd_ccc.exe
(bara för win7 64bitar)

Hoppas det hjälpte

Skrivet av Divil:

Är du verkligen säker på att du installerat rätt drivrutin? Driversweeper är ett äldre program som rensar bort allt som har med ATI att göra, dvs sådant som ligger kvar och kan spöka.

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

win 7 - 64bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw...

win 7 - 32bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw...

Här står lite till om felet
http://techrising.wordpress.com/2009/05/20/the-catalyst-contr...

"Attention - Guru3D Driver Sweeper has been discontinued as such you will not find any download links here any longer." quote från deras sida. Finns det något liknande program?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012

värt att tillägga att fel meddelandet kom upp efter jag uppdaterat drivrutiner till processorn och att Intels grafik kommer upp bland ikonerna i högra hörnet.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Sep 2002
Skrivet av aSLAPfromJESUS:

värt att tillägga att fel meddelandet kom upp efter jag uppdaterat drivrutiner till processorn och att Intels grafik kommer upp bland ikonerna i högra hörnet.

Då har du svarat dig självt. Gör om gör rätt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Nizor:

Då har du svarat dig självt. Gör om gör rätt.

Dock så har processorns integrerade grafik alltid varit standardgrafiken, innan uppdateringen också. T.ex. när jag högerklickar på skrivbordet och väljer "graphic properties" så kommer intels integrerade grafik upp. Jag har redan testat att ominstallera drivarna utan resultat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norberg
Registrerad
Okt 2011

Du har kopplat in kabeln i Grafikkortet då? Så du inte har kopplat det i moderkortet..?

|Moderkort: MSI X370 Krait Gaming |GPU: Palit GTX 1080 Dual OC
|CPU: Ryzen 7 1700 |PSU: BF Whisper M 550W |SSD: Samsung Pro 960 240GB
|Minne: 16GB Corsair LPX DDR4 3200 Mhz |Chassi: Phanteks Enthoo Pro
|Datorskärm: AOC Agon AG271QG 27" 1440p 165Hz IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

Den inbyggda grafiken ska väl slå av per default om det stoppas in ett dedikerat grafikkort? Kolla bios så ingen inställning förstör för dig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av chopperstop:

Du har lite klent nätagg till din hårdvara. Att ligga på gränsen ger inte den power du behöver för bra flyt.

Du har fel, helt fel. Har kört på samma setup med ett 450W från Ace. Dock är den datorn såld, dock fungerade den utmärkt.

Asus 560ti 448 Core @ 950/1900/4400Mhz @ 1.30V , Intel 2500K, Noctua SE2, ASRock Z68 Extreme3, 8GB Vengance 1600MHz, 550 Silencio, 650W 80+ CM, 500GB WD 7200RPM. BenQ 2220HD.

Konsol: Xbox 360 @ 32" 720P Samsung.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Divil:

Den inbyggda grafiken ska väl slå av per default om det stoppas in ett dedikerat grafikkort? Kolla bios så ingen inställning förstör för dig.

ok, hur kollar jag bios då? det är @bios appen va?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Thumbii:

Du har kopplat in kabeln i Grafikkortet då? Så du inte har kopplat det i moderkortet..?

Major facepalm ifall felet ligger där. Vill dock leta efter andra lösningar innan jag plockar isär datorn

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av aSLAPfromJESUS:

Major facepalm ifall felet ligger där. Vill dock leta efter andra lösningar innan jag plockar isär datorn

?? kan du inte koppla in sladden i grafikkortet utan att plocka isär datorn?

Chassi: NZXT H2 | CPU: i5 2500K @ 4.6Ghz med nocta NH-U12P | GPU: Asus GTX780 3GB DC2 OC | MB: ASUS P8P67LE |PSU: Corsair TX850M | RAM: Corsair Vengeance 16GB 1600MHzLowProfile | DISK: Corsair Force Series 3 SATA III 2,5" SSD 120GB+Samsung 840 evo 120GB |Skärm: BenQ XL2410T
Input: Razer Lycosa + Razer DeathAdder | Audio: Razer Megalodon

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av arboC:

?? kan du inte koppla in sladden i grafikkortet utan att plocka isär datorn?

kan väl försöka om jag vet vilken sladd jag ska leta efter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Jan 2005

De menar att monitorkabeln (kabel från skärmen) ska vara i grafikkortets baksida och inte i utgången som sitter högre upp (moderkortets)!
Jag har ingen processor med grafikdel, så jag har aldrig sett dvi/hdmi kring input/output-plåten (i/o-plåt)!
Men jag kan bara anta att moderna datorer har utgång till skärm där!

Och i och med att din dator säger att intels grafik är aktivt vid högerklick på skrivbordet, så är det en viss risk att det är det som är felet!
Det är lätt att göra misstag, hoppas detta är felet!
6950 är ett bra kort jag själv använder, prisvärt!

Grön pil borde vara nära där grafikkortet sitter, använd INTE uttaget vid röd pil!!
*smajl*

i7 4790k stock, delid, <68c AIDA64 stress - Asus z97 - Asus GTX680 - 16gb Ram - Adata 240gb + Samsung 840 120gb + samsung HDD - CM Hyper 412 - FD Core 2500 chassi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Dylanator:

De menar att monitorkabeln (kabel från skärmen) ska vara i grafikkortets baksida och inte i utgången som sitter högre upp (moderkortets)!
Jag har ingen processor med grafikdel, så jag har aldrig sett dvi/hdmi kring input/output-plåten (i/o-plåt)!
Men jag kan bara anta att moderna datorer har utgång till skärm där!

Och i och med att din dator säger att intels grafik är aktivt vid högerklick på skrivbordet, så är det en viss risk att det är det som är felet!
Det är lätt att göra misstag, hoppas detta är felet!
6950 är ett bra kort jag själv använder, prisvärt!

http://img214.imageshack.us/img214/6280/gigabytez68apd3overvi...

Grön pil borde vara nära där grafikkortet sitter, använd INTE uttaget vid röd pil!!
*smajl*

Jag använder inte grafikkortets ingång då upplösningen fuckar upp helt. Så det kanske är mitt grafikkort som är felkopplat?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2012

Hur menar du nu? Du har INTE kopplat din skärm till grafikkortet? I så fall är det inte konstigt om du har problem. Jag kan såklart ha missförstått det du skrev

Intel Core i7 6850K 3,6 GHz 15MB @ 4,7GHz kyld med Noctua NH-U9S på MSI X99A Raider
Corsair Vengence LPX 64GB (8x8GB) DDR4 3000MHz @ 3200 MHz
2x MSI GeForce GTX 1080 8GB Aero OC i SLI
HyperX Predator 480GB M.2 och 4x Samsung 750-Series 250Gb i raid 0
Oculus Cv1. Win10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av drefk2000:

Hur menar du nu? Du har INTE kopplat din skärm till grafikkortet? I så fall är det inte konstigt om du har problem. Jag kan såklart ha missförstått det du skrev

nope, kör på moderkortets för att grafikkortets upplösning blir helt knas :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2012

Ok. Nu har vi två möjligheter här.

1. Du är ett troll som har lite tråkigt så här på kvällskvisten.
2. Du har haft lite otur när du tänkt.

Vi kör på alternativ två en stund till. Koppla in skärmen på grafikkortet och se till att du har rätt drivrutiner. Installera också eventuella drivrutiner till din skärm/dina skärmar. Så länge du har det kopplat som nu kommer det aldrig att fungera.

Det är som att köpa nya vinterdäck men fortsätta köra på sommardäcken för att dubben låter så förbaskat och sen gnälla och vara förvånad när man åker av vägen och står på nån jävla åker

Intel Core i7 6850K 3,6 GHz 15MB @ 4,7GHz kyld med Noctua NH-U9S på MSI X99A Raider
Corsair Vengence LPX 64GB (8x8GB) DDR4 3000MHz @ 3200 MHz
2x MSI GeForce GTX 1080 8GB Aero OC i SLI
HyperX Predator 480GB M.2 och 4x Samsung 750-Series 250Gb i raid 0
Oculus Cv1. Win10 pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sollentuna
Registrerad
Maj 2007

Vissa trådar blir så roliga Normalt sett så brukar man koppla monitorn till grafikkortet Dess framebuffer pruttar ju ut det grafikkortet lyckats rendera. Kör du på moderkortets kontakt så får du ju det som den integrerade kretsen skapar.

(Nu kan man med lucidlogix och z68/h67 moderkort faktiskt KÖRA på moderkortets utgångar och ändå få det dedikerade grafikkortet att arbeta, men det funkar rätt kasst i praktiken, såsom allt från lucidlogix.)

Skrivet av aSLAPfromJESUS:

nope, kör på moderkortets för att grafikkortets upplösning blir helt knas :/

Vad då knas? Du har ju inte installerat drivisarna ännu, så klart det kan se knasigt ut! Tryck in monitorn i grafikkortets utgång, maka dig fram till catalysts installerare och starta den!

i9-7920X 4.5 GHz | 32GB DDR4 3200 MHz | ASUS WS X299 PRO | Geforce GTX 1080 Ti | 500GB NVMe + 2x 500GB SATA SSDs | Philips 40" 4K-skärm
i7-4790K 4.6GHz | 32GB DDR3 1866 MHz | ASUS Maximus VII Gene Z97 | Geforce GTX 980 | 3x 500GB SATA SSDs | 2x HP Z27n (1440p IPS) skärmar

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Whimsyshire
Registrerad
Nov 2011

AHAHAHAHAHAHAHAHA irl garv! Du vet att du kan/ska ändra upplösningen genom att högerklicka och välja upplösning

Hoppas att verkligen att du är ett troll som har för lite att göra då det där är på gränsen...

CPU: Core i5 2500K @4,5GHz Kylare: Corsair H80 med 2st Enermax Magma i PnP Mobo: Asrock Z77 Extreme4-M Lagring: 2TB hdd + Samsung 830 128gb GPU: Asus R9 280x DCII Top @1150MHz/6800MHz RAM:16gb G.Skill Ripjawz Nätagg: Fractal Design Tesla 650w Chassi: Silverstone SG09 Lurar: Sennheiser PC360 G4ME Skärm: Samsung S23A700D Konsol: Xbox 360

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Teddis:

Vissa trådar blir så roliga Normalt sett så brukar man koppla monitorn till grafikkortet Dess framebuffer pruttar ju ut det grafikkortet lyckats rendera. Kör du på moderkortets kontakt så får du ju det som den integrerade kretsen skapar.

(Nu kan man med lucidlogix och z68/h67 moderkort faktiskt KÖRA på moderkortets utgångar och ändå få det dedikerade grafikkortet att arbeta, men det funkar rätt kasst i praktiken, såsom allt från lucidlogix.)

Vad då knas? Du har ju inte installerat drivisarna ännu, så klart det kan se knasigt ut! Tryck in monitorn i grafikkortets utgång, maka dig fram till catalysts installerare och starta den!

Nu känner man sig ju jävligt dum. Avinstallerar drivarna nu och testar *derp*

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sigtuna
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av mr_svahn:

AHAHAHAHAHAHAHAHA irl garv! Du vet att du kan/ska ändra upplösningen genom att högerklicka och välja upplösning

Hoppas att verkligen att du är ett troll som har för lite att göra då det där är på gränsen...

så jävla grön är jag inte ;). Hoppas jag...

Inställningarna står på 1920x1080 fast upplösningen fortfarande inte funkar.