datorn hänger sig grafikkortet?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

datorn hänger sig grafikkortet?

min dator har på senare tid.. 2v tillbaka börjat hänga sig till o från..-

det som händer är att hela skärmen blir typ,, vit med lite ränder vertikalt eller , grå, lila , grön alla dessa färger har dykt upp... dock händer detta inte speciellt ofta ca 1 ggr om dagen ibland inte alls o man tror problemet försvunnit.. datorn blåskärmar inte heller utan skärmen förblir i en färg o man tvingas starta om o de funkar igen..

händer när datorn typ inte har nån som helst belastning.. typ när man surfar

Har i7-2600K
Asus p67-evo
Corsair Force GT (RAID)
Radeon 7970
32 gb RAM Venegance

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av joejjeman:

min dator har på senare tid.. 2v tillbaka börjat hänga sig till o från..-

det som händer är att hela skärmen blir typ,, vit med lite ränder vertikalt eller , grå, lila , grön alla dessa färger har dykt upp... dock händer detta inte speciellt ofta ca 1 ggr om dagen ibland inte alls o man tror problemet försvunnit.. datorn blåskärmar inte heller utan skärmen förblir i en färg o man tvingas starta om o de funkar igen..

händer när datorn typ inte har nån som helst belastning.. typ när man surfar

Har i7-2600K
Asus p67-evo
Corsair Force GT (RAID)
Radeon 7970
32 gb RAM Venegance

Testa:
1. Ominstallera drivrutiner till nyare eller stabilt verifierad drivrutin

Om det inte hjälper, felanmäl för fabrikatsfel och se om de tar emot det.

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
AzireVPN - Felkod40

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

jag har testat catalyst 12.4 12.6 och 12.7

idag har det varit extra jävligt.. hänt 3 ggr.. tror jag får testa lite med HTPCns grafikkort o se

nu har den hängt sig likadant 4ggr idag så nu bytte jag till Radeon 7750 som egentligen sitter i htpcn..

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

nu sitter 7970 på HTPCn o verkar fungera fint lika så fungerar 7750 på den vanliga.. får ge det lite mer tid men kan kanske vara nätagget? eller skulle det bara blåskärma iställlet?

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av joejjeman:

nu sitter 7970 på HTPCn o verkar fungera fint lika så fungerar 7750 på den vanliga.. får ge det lite mer tid men kan kanske vara nätagget? eller skulle det bara blåskärma iställlet?

Vilket nätagg har du? De flesta grafikkort kan ju köra på ett 520W beroende på hur mycket som sitter i datorn, kör du SLI eller Crossfire så krävs betydligt mer ström.
Du kanske vill testa att köra en ren installation av Windows?

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
AzireVPN - Felkod40

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

jag kör inte SLI

har ett Corsair AX-850 som är isatt ganska nyligen.. 1 månad sen tbx ungefär (haft Tagan 700w i 5år innan utan problem)

jag bytte i förmiddags grafikkort mellan HTPC o den vanliga.. 7970 i htpcn o 7750 i den vanliga.. fungerade felfritt i 4-5h

bytte sen tillbaka... har hållt på med datorn hela dagen sen.. men nu för typ 10 minuter sen hände det igem, fast med en förändring mot tidigare gånger

fick grönrandig skäm...sen helt svart samtidigt som grafikkortfläkten varvade upp utav bara helvete... o så fortsatte det tills jag bröt strömmen.. sen startade jag om o datorn fungerar "temporärt" igen känns det som..

edit..

hände en 2a gång nu på bara 5 minuter.. bör ju vara antingen grafikkortet eller psun ..eller ?

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2010

Kanske inte tillför så mycket till tråden, men din rubrik är faktiskt lite halvdan.

Chassi: Antec P280 Moderkort: Asus P8Z77V-Pro Hårddisk: 128GB SSD, 2TB WD Black CPU: i5 3570K 3.4GHz RAM: Corsair 8GB vengeance CPU kylare: Cooler Master Hyper 212+ GPU: ASUS GTX 680 2GB PSU: Corsair TX650W Brännare: Samsung 22X Surfplatta: iPad 16gb Wifi Mobil: Samsung Galaxy S6 Edge
P280 Crossfire Citera för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Låter som drivisar men kan du byta kort så vaför inte, hoppas att det går fort bara . ATI och drivisar har ju varit ett problem.

Old:NZXT Gurdian 921RB / Intel i5 2500K 4.5MHz/ G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL DDR3 1600 Mhz Ripjaws / 1TB Samsung SpinPoint F3 SATA-2 7200RPM / Corsair SSD Force 3 Series 90GB / Asus P8Z68-V / AXP 850W / Zotac GTX580 1536MB PCI-E AMP 950 MHz / Samsung SATA 22x DVDRW L/S / Windows 7 x 64 / Artic Frezeer 13 pro.

New: Nzxt 630/MSI Z170A KRAIT GAMING 3X/Intel Core i5 6600K 4.4 GHz/Deepcool Captain 120/Corsair Vengeance LPX White 16GB/GTX1070 Dual 8 gig/EVGA GQ 750W/Toshiba 1TB 7200rpm 32MB/WD Blue Low Power 2TB/Intenso 2.5" SSD SATA III 240GB/SteelSeries Apex 350/Razer Abyssus/Acer Predator XB240H 24" 1ms 144hz/ 6-pack pripps.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av Gorham:

Låter som drivisar men kan du byta kort så vaför inte, hoppas att det går fort bara . ATI och drivisar har ju varit ett problem.

har du nått tips om hur man annars förklarar det på ett par ord?

nu hände det en tredje gång på kort tid.. börja misstänka att det är det här nätagget lite.. då jag kört med tagan psun o 7970 i 5 månader utan krux..

sen började det med blåskärmande.. sen installerade ag om hela skiten o nu beter det sig såhär istället..

får testa o sätta tbx tagan imorrn o se om de blir stabilt igen

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002
Skrivet av Gorham:

Låter som drivisar men kan du byta kort så vaför inte, hoppas att det går fort bara . ATI och drivisar har ju varit ett problem.

har som sagt provat 3 olika versioner med samma resultat... 12.4 12.6 o 12.7beta

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

testa ramminnena hade liknande problem förut men bytte ramminnen så försvan det

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Har du nån kompis med annat agg som kan ta över det några timmar? då kan du ju utesluta det. Men det luktar gpu då ditt gamla kort funkade.

Old:NZXT Gurdian 921RB / Intel i5 2500K 4.5MHz/ G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL DDR3 1600 Mhz Ripjaws / 1TB Samsung SpinPoint F3 SATA-2 7200RPM / Corsair SSD Force 3 Series 90GB / Asus P8Z68-V / AXP 850W / Zotac GTX580 1536MB PCI-E AMP 950 MHz / Samsung SATA 22x DVDRW L/S / Windows 7 x 64 / Artic Frezeer 13 pro.

New: Nzxt 630/MSI Z170A KRAIT GAMING 3X/Intel Core i5 6600K 4.4 GHz/Deepcool Captain 120/Corsair Vengeance LPX White 16GB/GTX1070 Dual 8 gig/EVGA GQ 750W/Toshiba 1TB 7200rpm 32MB/WD Blue Low Power 2TB/Intenso 2.5" SSD SATA III 240GB/SteelSeries Apex 350/Razer Abyssus/Acer Predator XB240H 24" 1ms 144hz/ 6-pack pripps.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

det luriga i det hela är att 7970 har fungerat i stort sett hela dagen från kl 14-23 o jag testade 7750 i 3 timmar ca innan dess.. dock behöver inte 7750 kortet extra strömförsörjning genom pci-e kablar.. om det nu kan spela roll...

en annan skum sak är att Game of Thrones sätter grafiken till LOW på default med 7970 och MEDIUM med 7750

dock går det ändra till high på 7970 o spelet flyter, har heller inte fått hängningar under spel.. utan typ vid vanligt surfande i windows.,, inga grafikkrävande saker alls

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Byt kort. vilket 7970 har du länka gärna exakt modell.

Old:NZXT Gurdian 921RB / Intel i5 2500K 4.5MHz/ G.Skill F3-12800CL9D-8GBXL DDR3 1600 Mhz Ripjaws / 1TB Samsung SpinPoint F3 SATA-2 7200RPM / Corsair SSD Force 3 Series 90GB / Asus P8Z68-V / AXP 850W / Zotac GTX580 1536MB PCI-E AMP 950 MHz / Samsung SATA 22x DVDRW L/S / Windows 7 x 64 / Artic Frezeer 13 pro.

New: Nzxt 630/MSI Z170A KRAIT GAMING 3X/Intel Core i5 6600K 4.4 GHz/Deepcool Captain 120/Corsair Vengeance LPX White 16GB/GTX1070 Dual 8 gig/EVGA GQ 750W/Toshiba 1TB 7200rpm 32MB/WD Blue Low Power 2TB/Intenso 2.5" SSD SATA III 240GB/SteelSeries Apex 350/Razer Abyssus/Acer Predator XB240H 24" 1ms 144hz/ 6-pack pripps.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

har XFX 7970 reference modellen..

har kört memtest hela natten med 32gb isatt 4x8 fick ett fel.. kanske kan va nått ram minne som spökar, kör dem en o en nu för försöka hitta vilket..

men har kört igenom alla 4 var för sig utan fel..

man vill ju inte RMA fel datordel liksom..

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

har nu haft alla 4 minnesmoduler enskilt i o den har hängt sig likadant med alla.. så minnena lär det inte va.. dags o putta i gamla tagan nätagget nu då...

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skåne
Registrerad
Maj 2011

kan det vara virus?

GPU: Sapphire HD7850 2GB OC CPU: i5 2500K 3.3GHz KYL: Cooler Master hyper 212+
MOBO: Asus P8P67 LE RAM: Corsair 8GB 1600MHz PSU: Xfx 650W XxX edition
MUS: Razer dethadder TB: Steelseries APEX HÖRLUR: Steelseries 7H CASE: CoolerMaster 912+ HDD: seagate 500GB
Play fair - Play hard

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

knappast då datorn installerats om.. skärmen blåskärmr alltså inte utan blir grön, grå, vit eller lila med typ vertikala ränder..med ca 1cm emellan.. samtidigt som grafikkortsfläkten varvar upp på max.. o sen stannar det så.. o man får dra kabeln o starta om

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

har nu satt i radeon 7750 istället o datorn e stabil... så antingen är det grafikkortet eller psun.,, kan det va så att psun inte leverarar tillräckligt till pci-e kablarna? eftersom 7750 är ett kort utan pci-e kontakter.. om det inte kan va så så torde felet va grafikkortet

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

börjar misstänka psun nu... kombinationen

corsair AX850 - Radeon 7970 .. får dessa hängningar ibland med timmar emellan ibland fler ggr på typ 10 min

Corsair AX850 - Radeon 7750 (har inga externa strömkablar) datorn stabil

Tagan700w (5år gammalt) - Radeon 7970 datorn verkar stabil.. har tuffat på i 7-8h utan hängning

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2007

Kolla så du har kopplat kablarna rätt - strömtillförseln med rätt kabel

Fungerar det med ditt gamla agg så bör det ju vara mer sannolikt att ditt ax850 spökar - RMA

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2011

jag hade det problemet förut, blev bättre när jag bytte sata kabel till min Force GT händer dock fortfarande ibland, men inte alls lika ofta..

CPU: i7 4770k Noctua NH-D14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: GTX 980 RAM: 16 GB 1600 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G500s V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

den ska få va på ett dygn till.. sen kopplar jag på ax850 igen o hänger den sig så torde det vara psun tycker man

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vännäs
Registrerad
Jul 2002

PSU inget att fundera på.

Träna bort dyslexin. Ryzen 2600x - asus B350plus - sapphire 480 - Acer XG270HU 1440p 144hz - Samsung 960evo 256gb - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - 16gb Kingston 3ghz - atcs 840 - Vattenkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
mariehåla
Registrerad
Okt 2002

jag är med säker på psun nu.. datorn har gått i ca 36h med Tagan psun utan en enda hängning.. satte tillbaka ax850 idag o efter ca 3h kom första hängningen "gråskärm" denna gång

Intel 2600K@4,9 , ASUS P67-EVO, Corsair SSD RAID 2x90gb, Corsair-AX850 , Corsair Venegance 32gb, XFX Radeon7970 @1150/1600

HTPC:
Intel i5-3570k , Asrock z77 e-ITX , Kingston HyperX-8gb , Intel 330 , Radeon 7750 Silent

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Jag har exakt samma problem, men den verkar stabil med 12.4 för mig. Har ett halvtaskigt PSU själv, så jag väntar spännt på konfirmation på att det är PSUts fel.

(Dock konstigt för mig då den ter sig bra på 12.4)

Skickades från m.sweclockers.com

| ASUS P8P67-PRO | Intel 2500K @ 4.7GHz | H80i | 4x4GB Corsair Vengance 1600MHz | GTX 780 | EVGA 750W G2 | Corsair Force 3 120GB | Tot. 4.5TB HDD | W7 64bit |