Har tänkt börja bygga ett chassi! Hjälp!

Permalänk
Medlem

Har tänkt börja bygga ett chassi! Hjälp!

Hejsan! Nu är de så att jag tänkt bygga ett eget dator chassi, och undrar om er lite mer erfarna medlemmar skulle kunna hjälpa mig lite på vägen.
jag vill veta vilka verktig som jag kommer behöva, tex borrmaskin nitverktyg osv
vill helst inte att historien blir för dyr.

Nu ett par frågor.

vad är de idealiska materialet till att bygga dator på och hur mycket brukar detta kosta?
Har läst mycket om en dremel och undrar hur viktigt de är med att de skall vara just en dremel och inte något annat rotationsverktyg?
Plexiglas, sleves och gummi u-profilslister, literna är pratiskt taget omöjliga att hitta i svesk affär om du vet något utav dessa får du gärna kommentera vart och pris.
Och så till verktygen igen, Vad tycker ni är bäst till att bygga eget med?

Tackar alla som försöker hjälpa mig! och hoppas jag i slutändan kan hjälpa andra

Permalänk

Min första tanke är att du ska skapa det utav aluminium, har ett lian li chassi av enbart aluminium. Lätt och smidigt att använda. Använd ej stål då även "tunn" plåt väger mycket och springer lätt iväg i vikt.
Köp gärna moderkortsplåt osv och bygg därifrån!
En sådan här hade nog inte varit dum för dig! http://www.inet.se/produkt/6904111/lian-li-moderkortsplat-med-flakt

Permalänk
Medlem

U-kanal/list10kr metern, dock inte svensk butik http://www.chilledpc.co.uk/shop/advanced_search_result.php?ke...

Sticksåg med rätt blad för materialet. Eller en maskinell lövsåg/bandsåg men då blir det dyrt.

Ett annat ord för dremel är multiverktyg. Jag har hört lite olika om kvalitén mellan dremel orginal och kopia en del tycker det är onödigt och andra föredrar orginal.

Lås inte fast dig vid ett speciellt material. Utan gör något där materialet är en del i designen, helheten.

Väljer du att jobba med plåt eller plexi så är poppnitar och tång bra att montera ihop med. Skruv, mutter och brickor i storlek m3 och m4 är också bra att köpa hem en påse av vardera. Jobbar man med plåt så kan ett par plåtsaxar vara smidigt.

Som tidigare talare sagt så kan en moderkortsplåt från lian li spara mycket tid. Gäller det mini-itx brukar man klara sig utan. Men sist så rita dina idéer och kom fram till vilka material du ska arbeta med så kan jag kommer med mer precisa förslag på vad du ska fylla verktygslådan med. Även ge lite mer tips på hur du ska bearbeta materialet

Men kolla + deras kanal http://www.youtube.com/watch?v=6MRB6OsYYoc&feature=player_emb...
För lite tips på hur man hanterar plexi. Gissnngsvis kan deras andra guider och vara till nytta. http://www.youtube.com/user/ultimatehandyman/videos?query=per...

Permalänk
Hedersmedlem

Håll er till ämnet.

*Tråd rensad*

Permalänk
Medlem

Tänte typ om man tog en datorlåda från 1998 eller något sådant och gjorde om den

Permalänk
Medlem

Ja Har du inte så mycket verktyg att tillgå så skulle jag nog hoppa på tåget med Moddning istället för Scratch builds, då det är betydligt billigare och smidigare oftast, båda kräver en hel del fantasi och kunna se möjligheterna, med det man jobbar med.

En Dremel kan vara bra att använda vid moddning, kan tyvärr inte svara på vad skillnaden mellan olika modeller är men jag har en dremel som är säkert 7 år gammal och fungerar fortfarande grymt bra, så sakerna håller om man tar hand om dem

köp in det du behöver allt eftersom du behöver det och se allt som en investering vem vet kanske blir fler projekt framöver! Alternativt låna av familj och vänner.

Lycka till!