Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Feb 2007

Youtube är långsamt?

Testat att starta om router och modem. Vet att routern har börjat strula lite så jag måste starta om den med jämna mellanrum. Typ en gång i veckan. Vet inte om det är den eller ej. Kan lira quake live i timmar utan att tappa anslutning. Men kanske att den strular under större belastning? Eller har ni också haft problem på sista tiden med just youtube?
Brukar kunna streama i 1080p utan problem. Nu är den stundtals långsam även vid låga upplösningar.

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Mar 2006

Youtube har varit en mardröm senaste halvåret för mig...

inbäddade videos från youtube funkar bra och buffrar som de ska men om man försöker se en video direkt på youtube så totalvägrar den byffra mer än max 1 minut åt gången som dessutom tar minst 10 min att buffra upp med 100/10 lina...

har samma problem på 3 st datorer och iaf 1 av dom även på ett annat nätverk än mitt här hemma.

felet är även kvarstående efter formatering på en av datorerna.

så mitt resultat tippar på att felet ligger på youtubes servrar.

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2011

Så det är fler som har samma problem... Skönt att veta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Maj 2011

Jag får tillome lagg på 480 de senaste dagarna

CITERA FÖR SVAR!

"I'm not completely worthless,I can be used as a bad example!"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2011

jasså, det var alltså inte internetet hemma som är problemet! ibland så kan skiten inte ens ladda en 2 min video utan att lagga. hänt typ sedan 2 veckor tillbaka

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jun 2006

Samma för mig, kan knappt använda youtube längre...

Stationär: Intel Core i5 4670k|Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz 8GB|AMD Radeon R9 280X|Corsair SSD Force Series F80A, 80GB 2,5"|Corsair TX850M
Laptop: Lenovo Thinkpad T430| Mobil: OnePlus 5T
Fraktfritt på Inet!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Jan 2012

När jag var iväg och hade 8Mbit/s så gick inte ens 240p, nu på 100/10 fiberlina funkar det fint som alltid. Men alla har ju inte en så bra / stabil lina :/

Hörde också någon stans att Youtube ( Google ) uppgraderade sina servrar här i europa / norden och därmed seg laddning. ( inte säker )

I7 8700K, Asus GTX 1080TI, Acer Predator XB270HU 1440p 144hz G-sync och annat smått o gott.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

24/4 lagg kan inte titta 720p

Dator: FX-8320 5Ghz, x2 660ti SLI 1100/6400, 8 Gb Ram, OCZ Agilty 4 128gb SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2006

Prova att köra delete på history och cokies å allt de där. Har för mig att det va det som hjälpte mig någon gång när jag hade det problemet.
under internet settings.

Win10 | i7 6700k 4.5 ghz | Msi krait gaming x3 | 16GB 3200 mhz| Asus 1080 strix oc | Ocz 480GB / Samsung F1 1T

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

100/10 hos ComHem och jag har de senaste veckorna/den senaste månaden haft väldigt långsamma laddningstider, sitter och väntar cirka 20 minuter för att 6 minuter klipp ska ladda i 720p, dessa brukade gå på cirka tio sekunder till högst en minut tidigare innan detta plötsliga stop. Sedan så händer det både med VPN av och VPN på så det spelar ingen roll om jag får en annan IP från en helt annan ISP, det går lika långsamt. Är nästan så att man tänker sluta kolla genom alla videos man är intresserad av som de man prenumererar på har lagt upp då man inte orkar vänta på att de ska ladda. Då blir det bara att bli av med den vanan.

CPU: AMD Ryzen 1600 3.8GHz Ram: Corsair 3000MHz 16GB Moderkort: Asus Prime B350 Plus Grafikkort: RTX 2060 PSU: EVGA Supernova G3 750W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Feb 2007

Shit!
ISPs sätter en cap på youtube! Helt jävla galet men sant...
Hittade den här tråden. #13146270

Går man in via proxy i något annat land och kör videos i 1080p buffrar den klart filmen på sekunder.
Det är fan inte okey av telia i mitt fal. Youtube är totalt oanvändbart sen de uppenbarligen satt en cap.

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Chris_Kadaver:

Shit!
ISPs sätter en cap på youtube! Helt jävla galet men sant...
Hittade den här tråden. #13146270

Går man in via proxy i något annat land och kör videos i 1080p buffrar den klart filmen på sekunder.
Det är fan inte okey av telia i mitt fal. Youtube är totalt oanvändbart sen de uppenbarligen satt en cap.

Då ja använder en VPN tjänst och fortfarande får dåliga hasigheter så skulle jag ta det med en nypa salt. Jag har de senaste veckorna fått dåliga hastigeter med både VPN och utan VPN så om det är ISP cap så måste det alltså vara båda dessa som har gått ut och gjort detta, eller så kan min ISP se den krypterade traffiken (har fixat DNS leak)
Om det är cap så skulle jag säga att vi inte är långt ifrån ett Amerikanskt system, fy fan vad arg ma blir, jag betalar fan inte flera hundra i månaden för att ni sa komma oc bestäma vad jag sufar på.
Då det är väldigt många som har haft problem över flera olika ISPs så har de antagligen gått ihop och kommit överens om detta, eller så är det inte ISPs fel utan att tex google capar Sverige av någon anledning? Hur som helst så tycker jag att det är jävligt dåligt, vems fel det än är.

CPU: AMD Ryzen 1600 3.8GHz Ram: Corsair 3000MHz 16GB Moderkort: Asus Prime B350 Plus Grafikkort: RTX 2060 PSU: EVGA Supernova G3 750W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Småland
Registrerad
Mar 2002

Satt hemma för nån helg sen och skulle glo på lite roliga djur klipp med polarna, slutade med att jag blev mobbad för min "tattiga ADSl-lina" som de så fint utryckte det. Gött och höra att felet inte ligger på min sida då. Rätt störande med buffrande videos under fest kvällar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Maj 2011

Ännu en tråd om Youtube?.. den som söker finner; vet inte hur många trådar det finns nu om youtubes problem som funnits ett tag nu, Ja , så gott som alla har problem och det är youtube som strular och inte din hårdvara eller uppkoppling

Skickades från m.sweclockers.com

Raijintek Metis Silver - Intel Core i5 6600K - ASUS Z170I PRO GAMING 1 - EVGA GeForce GTX 1060 6GB SC Gaming - Corsair 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz - WD Blue SSD 500GB M.2 - be quiet! Dark Rock Pro 3 - be quiet! Power Zone 750w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Dec 2007

Jaja. Fast nu är det ju extremt...

Har haft problem som fan idag. Det går inte ens att använda tjänsten.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2008

Nej där emot så startar filmen om helt random ibland. Någon som vet hur detta kan fixas?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2010

Segt som satan, även via androidappen och mobil siten.

Numera dålig koll på saker

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2009

Håller med, Youtube har varit sjukt segt sedan ett par dagar tillbaka.

Louqe Ghost S1 + L TopHat | ASRock Phantom Gaming ITX | Intel Core i9-9900K | Corsair Vengeance LPX 32GB | Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti 11GB | Corsair SF600 Platinum | Samsung 970 EVO Plus 500GB | Intel 660P 2TB | Custom Vattenkylning CPU/GPU | Windows 10 Pro x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Apr 2011

Segt för mig med, från och med idag. Tar mig knappt fram på 320P

[i5 2500K @4.5 Ghz] [ASUS P8Z68-V LX] [2x4Gb Corsair Vengeance] [HIS 7950 3Gb @990 Mhz]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Dec 2004

240p tar i snitt 5 minuter att börja streama, på 100Mbit från Telia.

Har detta något att göra med att RealPlayer köpt upp Youtube?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2010

Fungerar helt perfekt för mig. Kan streama 1080p utan några problem alls. Jag får ca 8 Mbit

CPU: Intel core i7 2600k @ 4.4 GHz
GPU: Gtx 580
RAM: Corsair Vengeance CL9 4x4gb 1600MHz
SSD: Samsung 840 EVO 500GB ,x25-M 120GB
MOBO: Asus p8p67 PRO

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2012

trodde att det var internet hemma som hade problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jan 2011

Hela sverige verkar uppleva detta problemet, om du kör med en utlänsk proxy (tex nederländerna) så är det inge problem att buffra 1080P så länge proxyn är bra.

CPU: i7 4770k Noctua NH-D14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: GTX 980 RAM: 16 GB 1600 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G500s V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Trodde det var Internet som spökade men sökte på detta. Skönt att veta att man inte är ensam!

Chassi: Fractal design define r3 svart | Moderkort: Asrock 970 extreme4 | Processor: AMD fx 8350 | Kylare: Cooler master evo 212 | Grafikkort: Msi 280x och Gigabyte 280x Crossfire I Nätaggregat: Fractal Design Integra M 750w | SSD: OCZ agility 3 120GB | HDD 1: WD 1TB blue 7200rpm | HDD 2: WD 500GB green 5400rpm

Det finns inge dålig hårdvara bara dåliga portar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2011

Samma här, får spola tillbaka eller börja om videon helt ibland för att buffra om...

Processor: Intel Core i5 3570K @ 3400MHZ (STOCK) | Moderkort: MSI Z77A-S01 |Grafikkort: MSI GeForce GTX 670 2GB | RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600MHZ | Chassi: CM HAF 912 | SSD & HDD: Corsair SSD Force 3 Series 1x120GB / Seagate Barracuda 2TB @ 5400RPM | PSU: Antec TruePower 550W 80+ | DVD-brännare: DVD±RW Samsung 22X DL Svart OEM | OS: Windows 7 Home Premium x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Visby
Registrerad
Jan 2012

Ett helvete har det varit för mig de senaste månaderna fungerar till och från men mest från..

Trodde först att youtube kunde sin sak men antagligen inte eftersom det här problemet aldrig fixas

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2010

Jag har samma problem fast det gäller alla streamningar. FZ vimeo youtube gametrailers swec mm. Jag tycker det luktar "antidreamfilm" filter som nån brassrökande kodapa fått ett 10miljoner kronors kontrakt på....

Asus Maximus IV Code | i7 7700k | 16gb 3000 CL15 Corsair Vengeance LP | EVGA Geforce GTX 980ti ACX+ SC | Fractal Design Newton R2 800w Modular | 256GB Samsung 840 | 2x1TB WD | Silverstone R03 | Noctua NH-C14 |

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Nov 2011

japp, går typ inte att buffra HD videor alls längre utan får ofta vänta i minst dubbla videons längd...

Riggen: NZXT Phantom Svart, Asrock Extreme 4, Intel i5 3570k, Gainward GTX680 Phantom 4gb-edition, 16gb (4x4gb) Corsair Vengeance (1666MHz) LP Ram, Corsair AX Gold 750w, A-Data Premier Pro SP900 256gb.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2011

VAD HÄNDER?! TRODDE VI KLARADE OSS FRÅN 2012?!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

samma här och för många kompisar

|Asrock X370 Pro Gaming| Ryzen 1700 @ 3,9| 16GB Geil Super Luce 3400mhz ddr4| Gigabyte Vega64 | Samsung 950 Pro 256gb & Seagate 600 480gb| Crosair RM1000| Deepcool Dukase| Siberia 840| Zowie EC1-A| Corsair RGB MX Blue| Samsung C27HG70 |