Permalänk

Datorn startar inte med grafikkortet!

Hej! För ca 1 månad sedan så stängde min dator av sig när jag spelade utan något felmeddelande det var bara som att någon tryckte på strömbrytaren, det gick inte att starta datorn igen alltså det jag menar är att allt förutom LED lamporna var döda inga fläktar rörde sig osv. Jag felsökte och lyckades få igång datorn när jag tog bort grafikkortet, sedan när jag satte tillbaka det så startade datorn som vanligt.

Igår så hände exakt samma sak igen när jag spelade, så jag testade att ta bort grafikkortet och ja då startade allt som vanligt. Det stora problemet är dock att nu vägrar datorn att starta med grafikkortet i, sitter just nu vid datorn men kör via det interna grafikkortet. Jag har testat den andra PCI-ex porten och varit noga med att kortet sitter korrekt samt att kablarna sitter som de ska.

Det enda underliga jag kan komma ihåg några dagar innan var att jag hörde konstiga ljud ifrån datorn, tänk er att det lät som ett högt spänningsljud, detta försvann dock om jag startade om datorn.

Mitt nätagg är ett Fractal Design Tesla R2 650W och grafikkortet är ett Zotac GTX 780 (vanliga inte AMP!). Det jag undrar är vad detta kan bero på? I mitt huvud så står det mellan att antingen grafikkortet är stekt eller att PSU är defekt och inte längre orkar pumpa ut kraften som krävs för att boota med mitt GTX 780.

Tacksam för hjälp!

Permalänk
Medlem

Prova med ett annat nätagg om du har liggandes, låter som att de inte får tillräckligt med ström..dock har du 650w men detta har hänt mig med. Kan även vara överhettning..

Permalänk

Ska till en polare ikväll och ska testa mitt grafikkort i hans burk, funkar det i hans dator så känns det som att det med 99% säkerhet är nätagget som är felet.

Permalänk
Medlem

berätta gärna hur det gick