Civilingenjör inom datateknik, Chalmers eller Linköping

Permalänk
Medlem

Civilingenjör inom datateknik, Chalmers eller Linköping

Då var det 5 timmar kvar innan jag måste ha bestämt mig och jag är ångestladdad.

Har ni några erfarenheter av respektive lärosäte? Vill få ut så mycket av min utbildning som möjligt och har fått uppfattningen att båda universiteten har goda utbildningar inom mitt valda område, men blir inte klok på vilken stad som är mest trivsam.

Har för tillfället sökt Chalmers i första hand då jag var inställd på att gå där i början. Nu har det börjat luta mer och mer åt Linköping p.g.a. att staden ser mysig ut och för att datasektionen på Chalmers är avskärmad från resterande utbildningar(?)

Skulle uppskatta era synpunkter på dessa lärosäten, har aldrig varit i någon av städerna så är svårt att skapa sig en uppfattning.

Edit: Står sig Chalmers fortfarande högt utomlands jämfört med Linköping?

Permalänk
Medlem

På vilket sätt skulle datasektionen vara avskärmad från övriga Chalmers? Sektionslokalen ligger i samma byggnad som IT- och elektroprogrammet och själva huset är inte mer "off" än t.ex. industriell ekonomi (som är själva i sitt hus) eller väg och vatten (som delar hus med arkitektprogrammet).

Jag vet väldigt lite om Linköpings utbildningar men ja, Chalmers har gott rykte internationellt och jag tycker personligen att Göteborg är en mycket mysigare stad än Linköping.

Permalänk
Medlem

Har en kompis som pluggar civ i datateknik på chalmers, det verkar vara mycket mysigt och väldigt väl integrerat med resterande chalmers i form av aktiviteter osv osv. Han gillar programmering och det var ganska klent såsom jag förstod på relevanta masters inom civ-utbildningen, kanske bra att veta (?...).

Rankningen bör du ta med en grävskopa salt. Metodiken för rankning är ibland ganska pung, vissa rankningar går på antalet utpumpade avhandlingar från lärosätet som ett exempel och detta säger ju inte så mycket om själva utbildningen i fråga även om det kan ge en bild av universitetes "forsknings-umph" (Viktigt att notera).

Visa signatur

Ein Haswell mit ein gtx 970, jawohl!