Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2016

Höjdkarta över Sverige

Okej, så jag hittade ingen forumdel som passade in för just det här, så jag lämnar mitt meddelande här.

Hej! Jag ska försöka att använda mig ut av höjdkartor för att göra en grundlig modell över landskapet i Umeå kommun, och för det så behöver jag höjdkartor. Jag vet att Lantmäteriet gjorde en mätning av Sverige för bara några månader sedan, med höjdkartor som de sedan har lagt upp på internet. Tyvärr så har jag inte hittat någon av dessa och behöver hjälp. Några förslag för där jag kan hitta kartor? Jag har försökt terrain.party men det gav inget resultat.

Mvh Henrik

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2004
Skrivet av HenrikTheGreat:

. Jag vet att Lantmäteriet gjorde en mätning av Sverige för bara några månader sedan, med höjdkartor som de sedan har lagt upp på internet. Tyvärr så har jag inte hittat någon av dessa och behöver hjälp. Några förslag för där jag kan hitta kartor? Jag har försökt terrain.party men det gav inget resultat.

Har du *frågat* lantmäteriet?
Annars verkar ju följande länk vara det du är ute efter : https://www.lantmateriet.se/sv/Kartor-och-geografisk-informat...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Maj 2006

Prata annars med din lokala orienteringsklubb, dom har nog kartor över området du är ute efter ska du se

.:Cpu:. Intel Core i7-3820 3.60GHz .:Motherbord:. Asus Rampage Iv Extreme .:Ram:. 16GB .:HDD:. 11.2TB .:Gpu:. ASUS GeForce GTX 970 4GB STRIX DC2 OC 1680x1050x32, 120Hz .:OS:. Windows 10 Pro 64-bit .:Chassi:. Fractal Design Define XlRACTAL .:Skräm:. VX2268wm 120Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra götaland
Registrerad
Sep 2012

Du vill alltså ha rådata och inte kartor? SRTMIMGM_V003 är public domain höjddata över merparten utav jorden så i teorin skulle du kunna använda den. Den kräver däremot viss kunskap för att kunna användas. Anledningen till att jag vet detta är att jag har hela SRTMIMGM_V003 på min dator, både i binär och png format. Antagligen är däremot mätningar för just området mer precisa så detta är bara ett alternativ.

Kan låta oavsiktligt aggressiv.
Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.