Terrorattack i Stockholm?

Permalänk
Medlem

Jag är agnostiker så ni vet!

Saringasattacken i Tokyo 1995.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Saringasattacken_i_Tokyo

Visa signatur

XFX Radeon RX 7700 XT Speedster QICK 319 Black Edition | AMD Ryzen R7 5700X | Noctua NH-D15 | Asus TUF Gaming B550-Plus | Kingston Fury Beast DDR4 3600MHz 4x8GB | Samsung 990 Pro 1TB | Corsair HX1000i | Fractal Design Define S | LG 27GL83A | Corsair K95 Platinum | Corsair Sabre RGB PRO Wireless | Corsair Void Elite Wireless

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dejch:

Skall vi jämföra historia, krig, så har kristna länder än idag mer blod på sina händer än vad islamska länder har, och detta är fakta.

Absolut, skillnaden är att detta slutade för ett bra tag sedan, islamska länder är däremot i full fart idag.
Vilket också är fakta.

Permalänk
Medlem

Har inte läst hela tråden.

Är alla på Geeks Publishing OK?

Visa signatur

Kan en del om trä
Ctrl-Shift-N

Permalänk
Medlem

Handlingkrafterna bakom detta dådet måste ju komma från någonstands, speciellt när det finns ett mönster med dessa typer av brott och förövare som just är "muslimer". Det räcker inte längre att säga "oh killen hande inget jobb och ingen flickvän" och därför körde han in i en folkmassa. Jag tror inte 5 öre på det. Jag tror med på salafistiska influenser och sådana finns det många av i sverige t.ex. i rinkeby och andra förorter. Att förneka att det finns islamistisk extremism inom sveriges gränser är som att förneka att jorden är rund. även Breivik blev influerad av extremism s.k. högerextremism. Matar man sina tankar med skit så kommer man också göra skit i slutändan och det är exakt detta som hänt. Dessa individer har inte vaknat upp en dag och tänkt "nu ska jag göra en bil i en folkmassa, för allah". Utan det har blivit påverkade en längre tid av detta tänkande, troligen av "män" med klänning, långt skägg och en handuk på huvudet.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av stridsvagnen91:

Grejen är ju dock att kristna slutade för ett bra tag sedan med den typen barbari, men dessa terrorgrupp verkar leva i 1100-talet.

Först och främst vill jag inte dra in korsriddatriden här. Kan vara relevant men det finns rätt många händelser mycket mer färska händelser som påverkar åsiktsläget i arabländerna.
Osomanska riket kan man väl säga är av stor relevans. Ett av de stora mäktiga världsrikena som föll samman i samband med första världskriget. Detta rike bestod av områden som idag är österrike, grekland, turkiet, israel, jerusalem, egypten, syrien, irak och... ja ett helt gäng länder totalt.Så stort var det inte i slutet däremot.
Det som hände i slutet på första världskriget var att bland annat UK tog över områdena och de ritade även om kartan där. Det förklarar de koloniala landsgränsdragningarna som delvis gäller än idag mellan länderna i området. Det var kanske inte så konstigt att segrarna från ww1 tog över förlorade länder och bestämde vad som skulle hända men det blev rätt tydliga konsekvenser. Det här utgångsläget är en gundpelare till varför vi ser israel/palestinakonflikten men det är bara en av många olika spänningar som skpades från det man idag ser som "väst". Rätt eller fel finns inte, men inblandningen sedan dess har varit massiv ända sedan dess i arabvärlden kring gamla osmanska riket vilket har spätt på ett hat mot väst i nära 100 år. USA har ju varit högst delaktiga i statskupper och krig i regionen de senaste 50 åren också. En del av irritationen kan man nog förstå för det hela pågår ju fortfarande. För 10 år sedan var väst och krigade och styrde politiskt i arabvärlden och idag är det också så...

Ja rätt eller fel finns inte, men det här med västs politiska och militära inblandning under de senaste 100 åren har satt sina emotionella spår för en del grupper i den delen av världen.
Det motiverar på intet sätt händelserna som nu sker, men det är relevant att förstå den här delen av västs inblandning i regionen.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Skrivet av JimmieSan:

Väntat på detta länge.
Knappast förvånad med tanke på vår immigration.
Sen att man fortsätter ta in folk utan någon som helst kontroll gör knappast saken bättre.

Inte så konstigt att länder som Sydkorea, Japan etc inte har terrordåd.
I Sverige är det bara början, bara se hur Malmö etc utvecklats. När tom Polisen själva går ut med att dom tappat kontrollen över det så.

Och folk försvarar ändå vår invandringspolitik.

Om 10 år kommer Sverige vara en krigszon som det utvecklas med vår avsaknad av Polis samt lagar/straff.

Man ser ju även hur värdelös Sverige är när detta sker. Vekt och halvdant agerande av säpo/polisen.

På vilket sätt agerade polisen vekt? De var civilpoliser på plats nästan direkt, och ett stort område har blivit avspärrat för säkerhets skull.

Men jag förstår att du väntat på det länge, måste vara skönt att få ett argument för sin politiska ställning.

Visa signatur

| Mobo: B550 AORUS ELITE V2 | CPU: Ryzen 5600x | RAM: 32GB @ 3600MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Define R5 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dejch:

Ett sista inlägg från min sida då jag känner för att besvara detta. Alla islamska terrorgrupper som ni finner idag: Boko-haram, AL-qaida, Al-nusra, ISIS, och många fler. Dessa har sitt ursprung hos Salafismen/Wahabismen, dessa är en minoritet , och ja trots att de är en minoritet så tar de mycket luft. Varför? USA har ju själva erkänt att de rustat upp dessa, många andra länder så som USA använder dessa grupper till sitt eget lilla krig, och detta finns svart på vitt. Sunni-islam, Shia-islam, Sufi-islam, alla dessa inriktningar avvisar dessa grupper, man har även gått och skrivit regler kring detta och förbjudit muslimer att förena sig med dessa.

Precis samma sak vore det om man skulle döma ut hela kristendomen utefter KKK, nu vet jag inte hur stor KKK är, men det är lika dumt.

Jihad som du talar om. Finns inget krig än idag som vi har rättfärdigat (dvs islam, jihad), sedan har det ordet flera betydelser. Ens inre Jihad, handlar om att hitta sig själv, och handlar inte alls om krig.

Koranen har ett helt kapitel om krig och hur det skall begås, men många anti-muslimer har tagit en mening från det kapitlet och mer eller mindre skrivet "- kolla, KOLLA sa jag, kolla vad koranen säger".

Skall vi jämföra historia, krig, så har kristna länder än idag mer blod på sina händer än vad islamska länder har, och detta är fakta.

Det är så meningslösa argument du framför.
Enbart ett fåtal säger att hela religionen är totalt genomond och skall dömas efter ISIS(vilket är din liknelse mot kkk), det folk argumenterar är att delar av religionen uppmanar och ursäktar extremism. Därav är religionen i behov av en reform.

Den briljanta idén att peka på att något annat är dåligt gör inte att ens egna skit luktar sämre heller.

För de som är intresserade av hur ISIS rättfärdigar sig själva(och jag skulle vilja argumentera för att de har rätt i sak) som äkta troende kan ses här på engleska eller arabiska:
https://www.youtube.com/watch?v=4mSLSzugDfw&list=PLKurjH_dbST...
Där visas också kontexten(vilka många gillar att blunda för eller låtsas inte existerar), varpå det finns goda diskussioner i kommentars fält från folk med olika åsikter.

Oavsett ovanstående så bör folk vänta på klara besked innan de gör spekulationer på vad som hänt och varför, samt särskilja på individer och tro/ideologier/åsikter.

Förbaskat tråkig dag.

Permalänk
Medlem

Riktigt otäcka bilder på flashback.org, vill inte se, men ändock vill jag bilda mig en uppfattning av eländet. Mår illa, Sverige har inte varit tryggare än nu.

Visa signatur

[AMD 64 Winchester 3500+][Asus A8R-VMP (skitkort!)][Kingmax 4x512MB ram][Hitachi 160G SATA][Sapphire X1950XTX 512MB DDR4 PCIe][Soundblaster X-Fi Platinum][Nesteq NA 4501 450W][Hyundai L90D+ 19]

Permalänk
Medlem
Skrivet av JimmieSan:

Väntat på detta länge.
Knappast förvånad med tanke på vår immigration.
Sen att man fortsätter ta in folk utan någon som helst kontroll gör knappast saken bättre.

Inte så konstigt att länder som Sydkorea, Japan etc inte har terrordåd.
I Sverige är det bara början, bara se hur Malmö etc utvecklats. När tom Polisen själva går ut med att dom tappat kontrollen över det så.

Och folk försvarar ändå vår invandringspolitik.

Om 10 år kommer Sverige vara en krigszon som det utvecklas med vår avsaknad av Polis samt lagar/straff.

Man ser ju även hur värdelös Sverige är när detta sker. Vekt och halvdant agerande av säpo/polisen.

Wow. Många lösryckta påståenden där... jag föreslår att du försöker hålla dig till vad som faktiskt skrivs om denna händelse och inte förutsätter att det du tror stämmer med vad som faktiskt hänt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Intel Core i5 13500 3,5 GHz | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8 GB | Gigabyte B760M Aorus Elite | EVGA Supernova 750 G2
Corsair 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 Vengeance | Corsair Carbide Air 540 | Acer XF270HUA | Ducky Shine 3 | Logitech G305

Permalänk
Medlem

"Saladin" som levde år 1100 var extremist enligt dagens definition, och detta var långt innan väst blandade sig i mellanöstern. Så nej, man kan inte endast skylla på väst. Det har en bidragande orsak, men knappast på de dåd som sker i västvärlden där muslimer får allt på silverfat. Muslimer har egentligen ingen anledning att attackera sverige eftersom varken svenskar eller sveriges lagar är ett hot mot islam eller muslimer.

Varför är folk så rädda att diskutera islam, muslimer och extremism? Folk har inga problem att beskylla t.ex. Assad eller Stalin eller Hitler för dess krigsbrott, men så fort man nämner islam, ja då får alla tunghäfta och springer bort. Har inte islam lika stor rätt att kritiseras som andra eller? Jag tror på öppen dialog snarare än censur.

Permalänk
Medlem

Enligt uppgifter till TV4 är det kvinnor och barn skadade. Ingenting som är bekräftat dock.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av ClintBeastwood:

Han kan ju inte ta livet av sig i häktet/fängelset och bli martyr.

Fullt möjligt, som i alla fängelser.

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR | Inet fraktfritt

Main: Ryzen R5 1500x|AsRock X370 Killer SLI|16GB DDR4 Crucial 2666MHz|480GB Corsair Force LE|Gigabyte RX480 8GB G1|Be Quiet Dark Rock 3 Pro|Be Quiet SIlent Base 800 Orange|Corsair RM750x|
Network: Synology DS416j|2x 8TB WD Red|3TB WD Red| Comhem 100/10|

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Du tror inte det beror på sättet han skrev sitt inlägg och inte bara på grund av att han är muslim? Jag är övertygad om att fler muslimer skriver i tråden men inte känner att dom behöver skriva att dom är muslimer och att dom som muslimer förmodligen blir mer berörda än andra.

Jag menar att det inte spelar någon roll. Poängen att fler muslimer än ickemuslimer påverkas negativt av detta är knappast osannolikt. Det är rimligt att tillkänna ge sig som muslim som är emot detta just för att påpeka att alla muslimer inte kör ned folk på gatan.

Visa signatur

Redbox: Asrock B650 Lightning ATX, 7800x3D -20CCO, XFX 6950XT, 2x32GB Corsair Vengence 6400 CL32, WD SN770 2TB, Corsair RMe 1000, Lian Li Lancool 216, Peerless Assassin 120 SE
Purpbox: Z87-Pro, I5 4670K@4.2, Sapphire 290 TRI-X, 2x8GB Crucial Tactical@stock, Deep Silence 1
Samsung Evo 250+500GB + QVO 1TB, 2x1TB 7200RPM backup/lagring
Det var bättre förr: E5300 2600MHz -> 3640MHz, Celeron 300A -> 450MHz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Peppar2014:

Fullt möjligt, som i alla fängelser.

Jovisst kan han ta livet av sig, men då blir han inte martyr..

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av e1m1:

Jag menar att det inte spelar någon roll. Poängen att fler muslimer än ickemuslimer påverkas negativt av detta är knappast osannolikt. Det är rimligt att tillkänna ge sig som muslim som är emot detta just för att påpeka att alla muslimer inte kör ned folk på gatan.

Resten av hans inlägg var inte det som gjorde att han fick folk i tråden på sig. Hade han inte lagt till det där i mitten av posten så är jag rätt säker på att han inte fått den skiten han fick. Ingen tror att alla muslimer kör ner folk på gatan så det behöver inte påpekas.

Citat:

Vi Svenska muslimer som är födda här, uppväxta här, vi är lika berörda om inte mer. Vi har förlorat lika mycket på det här som någon annan Svensk.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem

Varför pixlar dom inte bilden? En är han ju bara misstänkt och tidningarna säger ju att dom pixlar om man inte är dömt för brottet.

Permalänk
Medlem

Detta var tyvärr väntat sedan man såg samma sak i england för ett tag sen.invandringen måste stoppas i större utsträckning än idag annars kommer detta bara vara en gång av flera.

Tankarna går till berörda familjer.

Visa signatur

[i7 6700k @4500|Asus Z170 Pro Gaming|Corsair Vengeance DDR4 3200MHz XMP |EVGA GQ 1000W Hybrid Modular 80+|MSI GeForce GTX 1080|Windows 10 Pro Swe|Aoc 28-4K|SSD Samsung 850 evo 250 Gb|

Permalänk
Medlem

Fruktansvärt, hoppas polisen får fatt på personen och att man aktivt ska börja jobba för att motverka den här typen av brott. Vi kan bara hoppas att detta inte kommer trigga fler människor till att begå liknande dåd.

Väntar med spänning på att Betner ska förklara att sverige är tryggare än någonsin.

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Jovisst kan han ta livet av sig, men då blir han inte martyr och då blir det inga oskulder.

Så enkel är inte världen. De som gjort liknande grejer i Frankrike har inte varit djupt troende eller följt någon religös lära särsklit väl utan det har rört sig om personer som varit djupt upprörda och arga på västs agerande. Det har varit den förvridna drivkraften på ungefär samma sätt som breivik. Ideologisk extremism kan motiveras på så många sätt tyvärr.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Sverige har haft extremt liten roll gällande krig mot terror så jag tror knappast attentatet beror på sveriges internationella politik. Utan personen som begick brottet tyckte helt enkelt att otrogna som är ute och shoppar (speciellt kvinnor eftersom de enligt sharia måste ha en manlig kompanjon med dig) inte ska leva längre. Hatet mot det sekulära och demokratiska samhället är vanligt bland extremister oavsett landets internationella politik. Om dådet skulle vara politiskt så skulle det vara riktat mot riksdagens byggnad, inte "Åhlens". Men trenden inom islamisk exteremism är ju just att skada civila "när de minst anar det" för att skapa "terror i fiendens hjärtan".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Silcan:

Varför pixlar dom inte bilden? En är han ju bara misstänkt och tidningarna säger ju att dom pixlar om man inte är dömt för brottet.

Han är eftersökt för information. Ingen har sagt att han är misstänkt för brott.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Silcan:

Varför pixlar dom inte bilden? En är han ju bara misstänkt och tidningarna säger ju att dom pixlar om man inte är dömt för brottet.

Ingen är gripen, och mannen på senaste bilden vill de bara komma i kontakt med. Blir svårt för medier och folk att identifiera en man från en pixlad bild.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

Ingen är gripen, och mannen på senaste bilden vill de bara komma i kontakt med. Blir svårt för medier och folk att identifiera en man från en pixlad bild.

Det har dom gjort förr. Tafsaren i Stockholm la dom ut en eftersökning på med pixlad bild.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk

Tur att man hade möte till 16 idag. Annars hade man vart där i närheten och jobbat.

Visa signatur

Vattenkyld konservburk

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av VideoyGTX:

Sverige har haft extremt liten roll gällande krig mot terror så jag tror knappast attentatet beror på sveriges internationella politik. Utan personen som begick brottet tyckte helt enkelt att otrogna som är ute och shoppar (speciellt kvinnor eftersom de enligt sharia måste ha en manlig kompanjon med dig) inte ska leva längre. Hatet mot det sekulära och demokratiska samhället är vanligt bland extremister oavsett landets internationella politik. Om dådet skulle vara politiskt så skulle det vara riktat mot riksdagens byggnad, inte "Åhlens". Men trenden inom islamisk exteremism är ju just att skada civila "när de minst anar det" för att skapa "terror i fiendens hjärtan".

Nja. Ja och nej. Svaren på varför detta händer är mer komplex än så. Det finns ett hat mot väst, ja. Men syftet verkar inte vara att attackera väst utan att rekrytera till ISIS på plats i arabvärlden verkar det som. För den stora kampen för Daesh bedrivs inte här. En dag som denna kan det såklart kännas som att västvärlden är i centrum för Daesh, men vi är i utkaten. Det är i daesh "hemland" mellan irak och syrien som deras stora kamp står och det är där de vill bredda och ta mark. Värvningen för detta krig görs från omvärlden.
Jag har skrivit ett inlägg tidigare kring det här:
#16763871

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av JimmieSan:

Väntat på detta länge.
Knappast förvånad med tanke på vår immigration.
Sen att man fortsätter ta in folk utan någon som helst kontroll gör knappast saken bättre.

Inte så konstigt att länder som Sydkorea, Japan etc inte har terrordåd.
I Sverige är det bara början, bara se hur Malmö etc utvecklats. När tom Polisen själva går ut med att dom tappat kontrollen över det så.

Och folk försvarar ändå vår invandringspolitik.

Om 10 år kommer Sverige vara en krigszon som det utvecklas med vår avsaknad av Polis samt lagar/straff.

Man ser ju även hur värdelös Sverige är när detta sker. Vekt och halvdant agerande av säpo/polisen.

Det finns folk som har basunerat ut i mer än 30 år att invandringen kommer att leda till landets undergång. Öppna ögonen och se till de attentat som faktiskt inträffat, före den här dårfinken var det en person som genomförde en självmordsbombning 2010 där han dödade sig själv, men det drabbade väldig få andra. Det största terrordådet i vårt närområde under lång tid skedde i Norge där en annan galning agerade på egen hand, det är vanligtvis den typen av gärningsmän det är frågan om, och besinningslöst sköt ihjäl massor av barn och bombade Oslo.

Permalänk
Medlem

Hur kommer det sig att så många kopplar detta till Sveriges invandring? Hittills finns det ingen information om någon misstänkt gärningsman och absolut ingen information om vad som kan ha förorsakat det. Lägg ner alla onödiga spekulationer och håll er till den fakta seriösa medier delger.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Intel Core i5 13500 3,5 GHz | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8 GB | Gigabyte B760M Aorus Elite | EVGA Supernova 750 G2
Corsair 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 Vengeance | Corsair Carbide Air 540 | Acer XF270HUA | Ducky Shine 3 | Logitech G305

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

Ingen är gripen, och mannen på senaste bilden vill de bara komma i kontakt med. Blir svårt för medier och folk att identifiera en man från en pixlad bild.

En man är gripen. Finns bild på det men vet inte om man får lägga upp dom här i forumet.

Visa signatur

Intel Core i7 4770K @ 4.2GHz | MSI Z87-G45 GAMING | Phanteks PH-TC14PE | MSI GTX 980 Ti Gaming 6G | Kingston HyperX Beast DDR3 2400MHz 16GB | EVGA SuperNOVA G2 750W | Samsung 840 EVO 120GB | Samsung 860 EVO 1TB | Kingston A400 240GB | Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB | Fractal Design Define R4 | Lenovo Y27Q-20 | BenQ XL2411Z | Glorious Model I | Mountain Everest Max | Sennheiser HD 560S | FX-AUDIO DAC-X6 | Samson Meteor Mic

Permalänk
Medlem

Varken Mona Sahlins stödtelefon eller Bah Kuhnkes hårdhandskar verkar ha fungerat.

Permalänk
Medlem

Bara jag som tycker att män med klänning, långt skägg och handduk på huvudet som håller till i moskeer borde granskas? 100% av alla som klär sig så och som går runt med täckta kvinnor är extremister eftersom de följer en extrem version av islam som oftast är kopplad till terrorism.