Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Smart TV kommunicerar med 40+ ip adresser. wtf...

Permalänk
Medlem
Skrivet av GilbertG:

@Petterk Nej, jag menade just Mitsubishi, men Panasonic gick bra det med. Visste inte att de hade köpt upp Sanyo eller att Sanyo gjorde paneler. Hade också helt missat att Matsushita-namnet är övergett sen ett bra tag.

Mitsubishi gjorde ju laser-TV ett tag. Vad hände där?

Sony hade ju egen utveckling och tillverkning av OLED, de var ju först med konsumentprodukter vill jag minnas. PS Vita var ju en synergieffektsatsning med sin OLED-skärm från de egna fabrikerna (väl?). Men sen gav de upp allt runt 2013 och Sony verkar ha totaldött nu och verkar inte ha någon tillverkning eller utveckling kvar av någonting alls. Helt otroligt hur allt kunde vända så på ett fåtal år.

Canon satsade ett tag en hel del på SED, vilket verkade mycket lovande. Sony hade en liknande grej kallad FED. Och det fanns en del andra skärmtekniker som var på gång runt 2008 vill jag minnas. Hade inte de kunnat bli något? Allting gick bara och dog och det förbaskade jäkla LCD-skitet har härskat alltsedan.

Så vitt jag vet har Misubishi aldrig gjort LCD-paneler till vanliga TV-apparater, de har däremot använt varumärket på TV-apparater. De tillverkar fortfarande små moduler/paneler, anläggningen som tillverkar Mitsubishi Electrics små paneler ligger i Japan men hos MELCO/BUFFALO (Ja, de som gör NAS-enheter). Så de står bara för design/utveckling ihop med sin externa partner.

Sonys Sony Mobile Display är uppslukat i JDI, Japanska staten som är största ägaren har inget intresse av att tillverka stora LCD och OLED-paneler men JDI fortsätter utveckla OLED (som även kommer från deras egna satsningar samt Toshiba och Hitachis gamla verksamhet då). Fabriken som gjorde OLED-panelen är hur som helst nedlagd, åtminstone vad det gäller LCD/OLED-paneler. Kan inte hitta att de tillgångarna övergick till JDI. JDI ryktas väl bygga om Mobara (Panasonics gamla TV-panelsanläggning) för OLED, men det är ju helt riktat mot små paneler, de har väl också haft testproduktion i Ishikawa. Ishikawa tror jag tillhörde Toshiba innan, men stora delar av investeringen där är hur som helst efter JDIs grundande.

Bakprojektion har dött precis som plasma och CRT. Finns väl fortfarande möjligheter till bakprojektion, DLP och LCOS-moduler produceras iaf, men det vore verkligen nisch-produkter.

Först var väl Sony bara om du räknar deras 11-tum TV. Galaxy S år 2010 hade ju OLED, likaså Nexus One som var tidigare under året. PS Vita kom ju 2011.

Permalänk
Medlem

Dela gärna med er vad som fungerar när det gäller att blockera reklam i TVs för den delen.