Permalänk

Hdmi till vga adapter

Hallå hallå!
Har en adapter hane hdmi till hona vga, med hdmi kontakten inkopplade till datorn och vga kabeln inkopplade till tvn går de finemang MEN tvärtom alltså hdmi i tvn och vga i datorn så går de helt enkelt inte längre svart skärm, ingen signal etc. Vad beror detta på? Fungerar adaptern helt enkelt bara på ett håll? lustigt i mina ögon och öron. Förklaring på detta skulle uppskattas

Permalänk
Medlem

@DDaallaass:

Din HDMI till VGA adapter är en signalomvandlare som omvandlar den digitala HDMI signalen till analog VGA signal, din adapter kan inte omvandla analog signal till digital signal.

Exempel på en HDMI till VGA signalomvandlare https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adapt...

Edit: Här har du ett exempel på en VGA till HDMI signalomvandlare https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/kablar-adapt...

Visa signatur

janee

Permalänk
Rekordmedlem

Ja signalomvandlare fungerar bara åt ett håll då de är aktiva (kontaktomvandlare är däremot passiva och kan användas åt båda håll)

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.