Övervakningskameror och gömställe

Permalänk

Övervakningskameror och gömställe

Hej, det är så att jag är intresserad att köpa övervakningskamera i mitt rum som jag ska placera vid fönstret. Detta så att jag bor en förort i Oslo som är kaos område och utanför mitt fönster sker mycket action på nattid då vi har utländsk butik som är öppet 24h/7. Det kan vara allt från slagsmål, tjafs som leder till bråk, knivhuggning, man ser ofta civila poliser, ambulans, väktare, vanliga poliser särskilt på helger. Just nu när det vinter ute så är på nattid mycket slagsmål och klockan kan vara från 00-07.30 och värst är det fredag-lördag. På sommaren hade vi dagtid och nattid mycket knark försäljning, knivhuggning, smällare som lät som sprängladdning, bombstyrkor, helikopter som snurrar runt på himlen i huset jag bor, bilolycka, civila poliser som kontrollerar knarksäljare, hästpoliser som jagar knarksäljare eller är tillsammans med civila poliser och allt detta sker utanför min fönster. Jag brukade filma då Snappchat på min mobil men mobilen klarar inte filma flera minuter då den blir varmt. Så jag bestämde mig att köpa en övervakningskamera. Sedan tidigare har folk också sagt till mig att jag borde bli frilansjournalist då jag gillade action och händelser när jag bodde i Sverige förstås. Så jag bestämde mig nu att bli frilansjournalist.

Jag har talat med en kollega igår och han rekommenderade mig att placera en kamera, antingen Go-pro kamera som jag skulle fästa väggen i min fönster men min kompis i Sverige tyckte det var farligt då man ser tydligen vart kameran är filmad från och om gärningsmannen såg videon i media så kunde gärningsmannen lät hitta mig och göra mig illa. Kollegan sade att om han var jag så skulle han köpa direkt kamera, jag borde köpa också två kameror och placera på olika ställe på fönstret då man kan sälja videon till norska media och varje video skulle man få 12 000 nok kr, då pratar vi om slagsmål, man kan vara anonym när man säljer till media. Övervakningskameran ska vara riktat på nattid från kl 22-07 sade kollegan. Mitt mål var i början lägga videon på Youtube och skapa en blogg. Även om norska polisen lagen säger Nej kan man ändå filma säger kollegan och man ska aldrig ge videon till polisen och jag skulle aldrig vilja ge heller till dem. Men jag tror inte jag vill fästa en kamera utanför min fönster då det syns och pga rädslan att bli upptäckt.

Så jag har tidigare varit kontakt med Kjell och Company och Teknikmagasin om övervakningskamera men de har olika priser så jag kan länka deras hemsidor om så får ni säga vilken som är bäst . Kollegan sade jag borde tänka på dessa saker när jag ska köpa övervakningskamera att den ska ha: bra batteri tid / går det ladda kameran samtidigt som den filmar?, Bra kvalitet på videon typ Full HD, övervakningskamera ska ha närbilder och zoomning så ska det kan zooma vid butiken/där folk slås. Och självklart ska den ha mikrofon.

Jag skulle vilja också ha lite tips från er om hur man kan skydda/gömma övervakningskameran så att folk inte ser att det står kamera i min fönster och filmar? Hur censurerar man ansiktet på folk så att jag skyddar deras ansikte om jag vill lägga på Youtube/sälja till media? Och finns det konsekvenser om jag gör detta? Om jag gömmer övervakningskameran i min fönster, tror ni gärningsman kan hitta mig?

Länkar på Kjell och Company och Teknikmagasin:

https://www.kjell.com/se/sortiment/hem-kontor-fritid/larm-sak...

https://www.teknikmagasinet.se/produkter/hemteknik/smarta-hem...

Stor tack för hjälpen.

Permalänk
Medlem

@gaming123: Nu kan jag inte Norsk lag men är detta verkligen lagligt?

Om vi bortser från det så är ju en variant att köpa en fyllig plastblomma du kan ha i fönstret och på något sätt gömma kameran bland bladen.

Har ingen koll på bra kameror men en som går att driva med strömsladd och som sparar videomaterialet till exempelvis en FTP-server eller liknande är nog en bra idé.

Visa signatur

Acer Predator XB271HU | Fractal Design Define S | Corsair AX860i | Asus Prime Z390-A | Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000MHz 2x8GB | i7 9700K | Fractal Design Celsius S24 | MSI RTX 2080 Gaming X Trio | Samsung 850 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 1TB | 4x Be Quiet! Silent Wings 3 140mm | Razer BlackWidow Chroma | SteelSeries Rival 300 | Kingston HyperX Cloud Alpha Pro | Windows 10 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av antepannte:

@gaming123: Nu kan jag inte Norsk lag men är detta verkligen lagligt?

Nej.

https://www.datatilsynet.no/regelverk-og-verktoy/veiledere/ka...