Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

15.6" Laptop helst under 20k

Jag är ute efter en laptop att i första hand spela på. Spelar oftast äldre spel men då och då kör jag något nytt som typ Doom Eternal.
Datorn behöver även kunna ansluta till en projektor jag har om 1080p.

Vill gärna se att det är hög kvalité på skalet (metall) samt att tangentbort och skärm håller hög kvalité. Sådana laptops kan kosta en bra bit över 30k vad jag sett men ni kanske har något tips?

Jag har framförallt tittat på Razer Blade 15 som har ett skal i aluminum och inte plast. Tangentbordet verkar också vara av någorlunda kvalité. Vad jag försöker få sagt är att jag inte vill köpa något plastskräp. Tyvärr läste jag i en intervjua att basmodellen av Razer Blade 15 blir väldigt varm bara av att streama ett HD-klipp. Den avancerade modellen har bättre kylning och bättre skärm men då blir det alldeles för dyrt för mig. Jag tänker att jag slänger in ROG Zephyrus G14 i mixen också. Den finns i flera utföranden och det borde finnas någon version som passar mig, väl?

Jag behöver bra skal, tangentbord, skärm, kylning och prestanda. Går det att få för under 20k? Det känns som att man kommer bli tvungen att kompromissa pånågot sätt.

Permalänk

Jag tycker du ska kolla lite Xtra på base vs. advanced, kolla här där base modellen är betydligt svalare.
https://youtu.be/w-zJlUmLp5I

Permalänk
Medlem

Vad tror ni om Asus ROG Strix G512 15.6 (2020)?

På pappret ser den bra ut men hur tror ni den presterar. Värmetålig? Har inte hittat någon recension än.

Permalänk
Medlem

Börjar plugga till hösten så har själv suttit och letat efter schysta laptops. Var först inne på gaming laptops men har insett att mitt behov av att den ska vara lätt och portabel är viktigare. Här nedan är några gaming laptops jag själv var sugen på:

https://www.eluktronics.com/RP-15/ (webkameran sitter nedtill på skärmen) - https://www.youtube.com/watch?v=hAIjnqK-z78

https://www.xmg.gg/en/xmg-core-15-amd (webkameran sitter nedtill på skärmen)

https://www.komplett.se/product/1158508/gaming/speldator/barb...
(Kommer modeller med bättre grafikkort andra halvan av 2020) < 1660 Ti och RTX 2060

HP har även några schysta stilrena Omen-modeller med AMD på ingång, de var tillgängliga på svenska hemsidan för några dagar sen men är nu borttagna. Tror de modellerna är lite mer plastiga i bygget men har fått bra recensioner. Kommer finnas modeller med bättre specs än den som är i videon nedan. Minns jag inte fel var det Ryzen 7 4800H, 16GB 3200 Mhz RAM, 300 Hz IPS skärm 300 nits och RTX 2060 i den jag kollade på och den kostade 15.990 på HP's egna hemsida.

HP Omen 15 2020(AMD) - https://www.youtube.com/watch?v=6fEUdcIjPtI

Permalänk
Medlem

@Virre_87: Bra tips!

För mig blev det en ASUS Rog Strix G512 15.6" (2020) trots att den inte finns recenserad än. Hoppas det inte var dumt.

Permalänk