bytt grafikkort, kan ej väcka skärm efter viloläge

Permalänk
Medlem

bytt grafikkort, kan ej väcka skärm efter viloläge

hej
har ett väldigt irriterande problem
fick tag i ett nytt grafikkort ett RTX 3080Ti
nu efter installation så kan jag ej väcka skärmen efter den gått ner i viloläge?
har även prövat göra en nyinstallation av windows 10 men samma problem.
måste stänga av datorn helt för att sedan slå på den för att få bild.
är det fel på grafikkortet eller vad är del blir tokig snart.

Permalänk
Medlem

Vilken skärm och använder du DP?

Permalänk
Festpilot 2020, Antiallo
Skrivet av little_fraz:

hej
har ett väldigt irriterande problem
fick tag i ett nytt grafikkort ett RTX 3080Ti
nu efter installation så kan jag ej väcka skärmen efter den gått ner i viloläge?
har även prövat göra en nyinstallation av windows 10 men samma problem.
måste stänga av datorn helt för att sedan slå på den för att få bild.
är det fel på grafikkortet eller vad är del blir tokig snart.

Låter precis som @MeSaber säger vara relaterat till DisplayPort-kabel.
Om du använder dig av en DisplayPort kabel så tycker jag att du ska läsa:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1453075-varning-for-vi...

Permalänk
Medlem

It happens to me sometimes (I have two monitors attached to two devices). Sometimes, one of the monitors doesn't "resume" from sleep mode. I usually solve this by turning the monitor off and on or by switch it manually from one input to another (HDMI1 to HDMI2 and back) for picture to show up.

Permalänk
Hedersmedlem

Gammal rigg i övrigt? Kan ev behöva ett nytt/senaste BIOS för moderkortet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MeSaber:

Vilken skärm och använder du DP?

Anväbder en agon 35" skärm, och kör med DP

Permalänk
Medlem
Skrivet av stolle99:

It happens to me sometimes (I have two monitors attached to two devices). Sometimes, one of the monitors doesn't "resume" from sleep mode. I usually solve this by turning the monitor off and on or by switch it manually from one input to another (HDMI1 to HDMI2 and back) for picture to show up.

For me switching between the inputs does not help.
I have to turn the power of on the pc then on again

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jalle64:

Gammal rigg i övrigt? Kan ev behöva ett nytt/senaste BIOS för moderkortet.

Ja jag fick det tipset,
Har ett asus x570 rog moderkort uppdaterade till senaste bios igår och gjorde en ny installation av windows igen
(pga bitlocker) 🤣
Men problemet kvarstår kan det vara fel på grafikkortet eller skärmen,
Upplever att detta började så jag bytte grafikkortet iaf

Permalänk
Medlem
Skrivet av little_fraz:

Anväbder en agon 35" skärm, och kör med DP

Har du möjlighet att byta till HDMI och fortfarande få ut den prestanda du förväntar dig? Tex 144Hz.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MeSaber:

Har du möjlighet att byta till HDMI och fortfarande få ut den prestanda du förväntar dig? Tex 144Hz.

Ingen aning men kan pröva å se

Permalänk
Medlem

Jag har ibland problem med att skärmen blir svart och att alla fönster blir o-organiserade efter sleep läge. Har du upplevt samma? Har också en displayport kabel. 1080Ti....

Permalänk
Medlem
Skrivet av MeSaber:

Har du möjlighet att byta till HDMI och fortfarande få ut den prestanda du förväntar dig? Tex 144Hz.

provade med hdmi kabel ingen bild när den väl gått ner i viloläge, prövade även moderkortets ingångar
men får ingen bild där heller, provade med en ny DP kabel nu men får ingen bild.
måste slå av strömmen och sen på då kommer bilden igen

Permalänk
Medlem

Låter som att skärmarna går i "deep sleep" va nån funktion som fanns på min lenovo och med denna igång så ville inte monitorn tända igen efter att datorn vaknat.

Kolla om du har nått liknande.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rouge of Darkness:

Låter som att skärmarna går i "deep sleep" va nån funktion som fanns på min lenovo och med denna igång så ville inte monitorn tända igen efter att datorn vaknat.

Kolla om du har nått liknande.

den funktionen är avstäng på skärmen,
detta börjar bli riktigt jobbigt nu faktiskt

Permalänk
Medlem
Skrivet av little_fraz:

den funktionen är avstäng på skärmen,
detta börjar bli riktigt jobbigt nu faktiskt

Har du stängt av viloläge i Windows?
Eller är det något du vill använda dig av.

Permalänk
Medlem

Provat att ändra energi läge för pci-e i energiinställningarna?
Kan även prova att stänga av hibernite (stava), öppna cmd och skriv in powercfg.exe -h off​

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ldarax:

Provat att ändra energi läge för pci-e i energiinställningarna?
Kan även prova att stänga av hibernite (stava), öppna cmd och skriv in powercfg.exe -h off​

hibernite läge är avstängt även snabbstart.
det skumma är ju att det funkade med det gamla kortet ett asus 1080
problemet har kommit nu efter byte av grafikkort. ska kolla pci e inställningarna

Permalänk
Medlem

Det nya kortet vill antagligen ha mer ström vid uppstart än det gamla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ldarax:

Det nya kortet vill antagligen ha mer ström vid uppstart än det gamla.

det nya kortet har 3st ström anslutningar
har 2 kontakter från nätagget varav den 3:e är byglad från den andra

Permalänk
Medlem
Skrivet av little_fraz:

det nya kortet har 3st ström anslutningar
har 2 kontakter från nätagget varav den 3:e är byglad från den andra

Byt skärm 🥲

Permalänk
Medlem
Skrivet av ronz:

Har du stängt av viloläge i Windows?
Eller är det något du vill använda dig av.

viloläge i windows är av

Permalänk
Medlem

Du har inget " viloläge på" datorn igång?
Det är när du startar datorn, så hoppas inte skärmen igång?

Vet att tidigare var det problem med SSd-diskar att gå i sömnläge.

Permalänk
Medlem

Ett test kan vara också att se till att du har en bra DisplayPort kabel...

Permalänk
Medlem

Fick samma efter byte av firmware på mitt 3070 till en MSI variant.
Allt funkar fint hur länge som helst men låter man datorn gå till deep sleep så dummar den sig.

Permalänk
Medlem

testa med en "dum" vga kabel eller annan hdmi kabel/ Displayport dom brukar tenderar vara petig med att upptäcka datorn när den går igång.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swe_Gamer87:

testa med en "dum" vga kabel eller annan hdmi kabel/ Displayport dom brukar tenderar vara petig med att upptäcka datorn när den går igång.

Jag har provat med hdmi samma fel även med en ny displayport kabel samma fel
Ger upp snart

Permalänk
Medlem

efter att jag nu provat allt så flyttade jag grafikkortet till nästa pci-e slot
nu verkar det som att det funkar, är det fel på moderkortet??

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av little_fraz:

efter att jag nu provat allt så flyttade jag grafikkortet till nästa pci-e slot
nu verkar det som att det funkar, är det fel på moderkortet??

Ja, det verkar inte bättre än att om det nu funkar i den andra sloten, så kan det vara fel på moderkortet.

Har du garanti så testa att byta ut det.