Fler svenskar överger traditionell TV för streaming

Permalänk
Medlem
Skrivet av landmarks:

Det är verkligen helt stört? Jag ser på linjär tv en gång om året typ, då jag och polaren har tradition att kolla på bingolotto den 23 december ihop. Jag blir lika förvånad varje gång. Reklam är liksom inte en grej i min underhållning i övrigt iom att jag har Youtube premium, som annars var det sista där det var en grej för mig.

Hade funderat på att skaffa Youtube (premium?) Lite när det lanserades, men blev inte av då det var omöjligt att teckna sig för det.
Vanliga youtube var inte intressant pga priset och onödiga tjänster som jag ej var intresserad av.
Blev istället vanced på mobilen och SmartTube på tv:n.

Skulle dom lägga till bakgrundsspelning i Youtube lite så kommer jag nog skaffa det.

Permalänk
Avstängd

Jag kör på den gamla linjärTV:n fortfarande men har även viasat serie som ingår i abonnemanget så kollar lite på streaming också. Känner inte att jag har behov av några streamingpaket då det bara skulle bli att man landar i soffan ännu mera bara för att se om man kan hitta någon film att kolla på.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Jag gav upp TV år 2005, då min dåvarande TV fick för sig att den inte ville vara med längre. Flyttade över film- och serietittande till datorn istället.

Idag använder jag mest Youtube. Det händer att jag signar upp för nån av streamingtjänsterna ibland, men det blir oftast korta besök för att se något specifikt - har inga löpande abbonemang.

I framtiden är det möjligt att jag skaffar en ny TV för filmtittande, men knappast för något annat. Jag saknar verkligen inte TV på något sätt, särskilt inte all reklam.

Visa signatur

Fractal Define 7, Aorus X570 Xtreme, Ryzen 5950X, Fractal Celsius+ S36, 64GB TridentZ Neo CL14/3600 RAM, MSI RTX 3090 Suprim X, 5TB NVMe SSD + 12TB SATA SSD + 64TB Seagate IronWolf Pro HD, Fractal Ion+ 860W Platinum, LG 32GP850 + LG 42C2 OLED

Permalänk
Medlem

Jag gillar traditionell tv. Där kan man se saker man aldrig skulle sett annars. Ibland blir man överaskad.
ID discovery är helt klart favorit kanalen. Många av de serierna hittar man nog inte ens på streaming tjänster.
Damen och jag gillar "date night" på fredagar där.

Streaming kör jag när det är något specifikt jag är ute efter

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Har bara använt mig at streaming/appar för tv-tittande. Inte sett på linjär-tv sedan 4 år tillbaka

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

använder ALDRIG "vanlig tv" det var flera år sen sist.

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Medlem

Endast städning i normalfallet. OS och andra speciella sportevenemang blir på linjär-TV - om det inte visas på SVTplay, förstås

Permalänk
Medlem

Inte särskilt förvånande. Jag ser aldrig på TV längre och har inte gjort det på åratal.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Musikälskare

Ryckte antennkabeln för över 15 år sen, har inte mycket för SVT och deras utbud etc.

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk

Har inte haft marksänd eller satellit tv på ca 10 år.

Permalänk
Medlem

Dom gör ju annonser i själva tv programmet att man ska uppgradera sig till en streaming tjänst så det är ju inte konstigt

Permalänk

Älskar trafitionell tv. Går mer stream pga. Utbudet.
Men svt och kunslapskanalen nyttjas flitigt (pratar vi streaming så har ju svt en sanslöst välfungerande streamingtjänst, den plattformen borde säljas så vi får in pengar).
Kynskapskanalen har lett till många sena kvällar när man gör gå och lägga sig zappningen.
Duo-appen är också lite roligt sätt att bryta väggen till tittarna, men då ska man ju se nät det sänds.
Sedan så gillar jag det här med att sätta en liten plan och vänta "oohhh idag är det torsdag, kl 20 är det soffa med macka och kaffe".
Nu är det ju inte lika kritiskt om man missar då man kan se det senare.
Nej, här sitter kabeln i tills det släcks. (Jag är 39 år)

Visa signatur

På tok för många datorer för att skriva här

Permalänk
Medlem
Skrivet av solidvikke:

Tycker ändå det finns något gött i att ha möjligheten att zappa och ha på något i bakgrunden 😳

Det kan man göra med streaming med. Jag gör så med en del grejer på Youtube t.ex.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk

Jag kollar enbart via Netflix eller piratbukten, vi har fortfarande analoga kanaler i vår bostadsrättförening men det är ytterst sällan jag tittar på något där, är typ när vill ha på något att sova till xD

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Tyrken:

En stor grej jag hatar med streaming är att livesändningar inte är live såsom på gammel-tv... Kollar man sport och så hör man grannen jubla så är man redan spoilad med hur det går... Även notifikationer från Google kan komma snabbare än målet på streamen. Spelar heller ingen roll om jag använder cmore, Viaplay eller discovery. Vi är all in på streaming sedan nästan 10 år sedan men just delay är ett problem!

Ja, du ser. Än så länge har "traditionell TV" sin oslagbara nisch = livesändningar i relativt realtid.

En tidsfråga innan sändningsavtal tecknas där streamingleverantörer får samma fördröjning som traditionella TV-sändningar av livematerial?

Alltså att traditionell TV-sändning får fördröjt för att matcha streamingleverantörer av samma livematerial.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem

Jag tror att leverantörerna av TV-tjänster som de ser ut idag är på väg mot ungefär samma branschdöd som vi såg inom musikbranschen när kunderna tog kontrollen över konsumptionen. Då trodde man att man kunde klämma in tre bra låtar på ett album med 13 spår och ta betalt för 13 spår, likväl tror dagens leverantörer att ett paket med 29 kanaler där 21 är rent skit är något som konsumenterna kommer acceptera. Istället göder man på så vis mer tveksamma alternativ, eftersom konsumeterna tenderar att ta tillbaka kontrollen.

Tycker det är otroligt trist att det ännu inte kommit ett Spotify för TV. Tekniskt är det ju absolut inga problem alls, men jag vet att TV-branschen är både konservativ och extremt avtalsstyrd. Jag hade gladeligen betalat fina pengar för att få fri tillgång till exempelvis amerikansk och brittisk TV, men branschen vill inte erbjuda mig några alternativ för detta, vilket jag tycker är otroligt dumt. Men vi får väl se hur det ser ut framöver, inga barn tittar ju på reguljär TV idag, så saker kommer hända oavsett.

Visa signatur

Rigg: Intel Core i7-8700K @ 3,7 GHz, 32GB RAM (3200 MHz), ASUS TUF RTX 3080, Corsair TX850M
Tillbehör: Iiyama ProLite X4372UHSU (43", 4K), Razer Naga Hex MOBA, Func KB-460 (Cherry MX Red)
NAS: Synology Diskstation 413j + 4 * 3TB WD RED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Datanisse:

Iallafall ungdomarna bryr sig inte ett skit om traditionell TV. Dessa är ju de som ska vara framtidens TV-tittare. Så ur den synpunkten är det nog rätt kört för traditionell gammel-TV.

Vi kommer nog ha kvar gammel-tv även om bara 1% skulle nyttja det eftersom att politikerna tycker att vi ska betala skatt som går till public service.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem

Har en Telia tv-box någonstans i förrådet som är oöppnad. Bara för att det ingår i föreningen.

Visa signatur

Livet är för kort för dåligt kaffe

Permalänk
Bildexpert

Den enda egentliga fördelen med exempelvis SVT i broadcast är att man får 50p. SVT Play ger alltid 25p bortsett från live. Spelar ingen roll för min del så då jag aldrig ser på TV i vart fall men annars hade jag nog övervägt en kombo

Permalänk
Medlem

Har inte haft antennkabeln inkopplad på mina tv-apparater sedan 2008. Först körde jag en popcorn hour för att konsumera filservern sedan en rasperry pie och nu appletv. Har inte tv-apparaterna uppkopplade för jag vill inte få ner någon uppdatering som ger reklam i gränssnittet och de är ju bara skärmar så de behöver ingen uppkoppling. Blir det för många olika streamingtjänster så blir det bukten igen.

Visa signatur

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Permalänk
Medlem

Traditionell TV har jag inte själv valt att kika på sedan 2010. Utan det är om man är hemma hos päronen på besök man kikat lite om TVn vart på typ, men även de är på gång över lite till streaming nu faktiskt och kör en mix för tillfället så det är väl bara en tidsfråga innan de överger vanlig TV också.

Själv kör jag 99% Youtube, blir en del videos dagligen från de jag prenumererar på som jag vill se. Är dock en del serier på diverse tjänster jag vill se nu, får nog snart ta ett ryck och skippa Youtube så jag kommer till skott med dem.

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem

Enbart streaming. (och någon enstaka gång parabol)

Bor i ett hus som alltid haft halv-kass tv-mottagning. Övergången till Digital Tv gjorde bara problemet med bildstörningar mer märkbart.

Sen iofs. det enda jag någonsin såg på i "gammel tv" det var..."Nyheter" någon enstaka gång, OS evenemang, skid-tävlingar då & då, "På Spåret" vid ett & annat tillfälle "Antique Roadshow" nån gång då & då. Någon enstaka film (sällsynt) och några amerikanska tv serier på tv 6 (tror den har blitt betalkanal numera.)

Permalänk
Snusfri

Sista gången jag kollade på "vanlig" TV var 2'a Juni, 2007.
Då kopplades antennkabeln ur och sedan dess är det enbart streaming som gäller.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Triton242:

Samma här. Runt 2010-2012 för mig med, kommer inte riktigt ihåg.
Vet att parabolen började strula och Canaldigital ville ja pengar för att felsöka, då sa jag upp abonnemanget. Helt plötsligt ville de då skicka ut en tekniker gratis men då hade jag redan bestämt mig.
Inte saknat all reklam sedan dess.

Samma här. Jag gjorde ett försök för ett par år sedan kanske när jag fick TV gratis genom hyresvärdens fibernät (och TV-licensen avskaffats så man slapp den nojan), så jag beställde en gratisbox och försökte koppla den trådlöst vilket var omöjligt. Så jag kopplade in den med en ful kabel över golvet för att känna på om det var något vi saknade, tjejen brukar bli lite nostalgisk när vi bor på hotell eller liknande och får zappa runt, men så kul var det inte så efter kanske tre dagar, när ingen rört boxen på kanske 2,8 dagar, så packade jag ner den igen och la på vinden.

Reklam är förstås det stora negativa, men också bildkvalitet och så. De kommersiella kanalerna har också en tendens att snabba upp allt amerikanskt innehåll, jag antar för att få in mer reklam med samma mängd program. Detta var ett problem redan när jag hade TV för många år sedan, och att de fortfarande kör på med det är ju katastrof. Uppspeedade röster stör rejält när man väl kommit på det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Jag gillar traditionell tv. Där kan man se saker man aldrig skulle sett annars. Ibland blir man överaskad.
ID discovery är helt klart favorit kanalen. Många av de serierna hittar man nog inte ens på streaming tjänster.
Damen och jag gillar "date night" på fredagar där.

Streaming kör jag när det är något specifikt jag är ute efter

Största problem med VOD tjänster är risken är stor man hamnar i en filterbubbla,
Lite av samma orsak varför jag gav upp på Netflix och Instagram,
Sluta med att instagram endast visa 2 kategorier av bilder och Netflix börja rekommendera Filmer och Serier jag redan sett,
då fick jag nog med dom redan.

Tycker det är väldigt svårt att få vetskap om program och seriers (speciellt dokumentärer) som man inte redan vet om,
nu när jag inte använder några sociala medier eller abonnemang tjänster.

Visa signatur

Rota3: Ryzen 5600 - 32GB - Radeon RX 7600 - Kingston NV200 2TB - Fractal Design R3 - EVGA Supernova 750W

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag är nyfiken på hur många som fortfarande använde marksända tv nätet eller om det skulle kunna fundera på att läggas ner och frigöra frekvenser till internet.

Tror många äldre tittar på tv fortfarande men säg om 15-20 år när de gått vidare till jordelivet lär procenten som kollar vara rekord låg.

Visa signatur

Här sitter jag och känner in rummet och spelar dataspel.

Permalänk
Skrivet av BooliBoo:

Tror många äldre tittar på tv fortfarande men säg om 15-20 år när de gått vidare till jordelivet lär procenten som kollar vara rekord låg.

De flesta äldre jag känner tittar på tv. Men de använder inte det marksända tvnätet. Jag är fundersam på hur många som just använder tekniker som kräver att man har en stor mast på taket och tar emot tvkanaler så. Vilket kräver att de ockuperar dyrt frekvensutrymme som kunde användas till annat.

Permalänk
Medlem

Har aldrig haft ”vanlig” TV sedan jag flytta hemifrån 2008.
Har aldrig sett någon poäng med det.

Visa signatur

Laptop 1: MB Pro m1
Laptop 2: MSI GT73VR TITAN
PC: gtx 1070 - 4770k

Permalänk
Bildexpert
Skrivet av THB:

Sista gången jag kollade på "vanlig" TV var 2'a Juni, 2007.
Då kopplades antennkabeln ur och sedan dess är det enbart streaming som gäller.

Låter nästan lite PTSD-aktigt

Permalänk
Rekordmedlem

Saknade ett bra svarsalternativ.
Jag har ingen tv sedan analoga marknätet stängdes och streamar väldigt lite men använder ofta playtjänster.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.