Fler svenskar överger traditionell TV för streaming

Permalänk
Medlem

Sedan kan man inte lita på radio sändningar heller. Vi som växter upp 80 talet och lekter långvåg, vet att t.ex Moskva hade Svenskspråkiga propaganda radio som sändes emot Sverige. Och många inom SR / SVT var vänner med både Sovjet och DDR, så även om hade hört deras röster i radion, så dom kunnat varit överlöpare.

Skrivet av mrqaffe:

Det är ganska lätt att bygga enkla sändare av gammal typ som de vi använde i radions barndom, de kräver ingen elektronik så i en krissituation kan det nog bli en tillbakagång till den tekniken.

Det finns inga reguljära svenska sändningar idag men det finns utrustning så det skulle inte vara så svårt att börja sända om det skulle behövas, alltså med elektronik och inte nått man behöver bygga helt själv enligt ovan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av klein:

Kan säkert hitta en FM mottagare i någon gamla mobil. Bli mer och mer sugen att slita ut elektroniken ur min gamla DUX radio och bygga en internet radio med raspberry pi, men det är lite synd.

Jo, det är synd.

Det är nog dessutom mer praktiskt om du sätter in en BT-mottagare i den och streamar från din mobil istället. Mer underhållsfri, enklare och mer flexibel lösning (då kan du enkelt streama från vilka appar du vill på mobilen).

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
99:e percentilen

Tittar på linjär-TV åtminstone någon gång i veckan – nästan uteslutande SVT, så ingen reklam. En fördel jämfört med streaming är att sändningen aldrig är artificiellt begränsad till 25 fps. (Först nyligen började SVT Play med 50 fps överhuvudtaget, och ännu inte i alla sändningar.)

Har också upplevt det som att de marksända HD-kanalerna har en högre och mer konsekvent bitrate, även om Play säkert har buffats över tid. Det är slutligen snabbare och enklare att slå på en marksänd kanal än till exempel SVT Play. (Har en LG B9.)

Visa signatur

Skrivet med hjälp av Better SweClockers